Vai, Iohannis! Nici măcar regimurile putiniste din Ungaria și Slovacia nu se mai opun numirii lui Rutte în fruntea NATO. România a rămas singură și nedumerită

4
676
Klaus Iohannis între actualul șef al NATO, norvegianul Jens Stoltenberg (stânga), și viitorul conducător al alianței, olandezul Mark Rutte (dreapta). Românul, deși a tras sfori timp de 4 ani și și-a sacrificat poporul pentru a pune mâna pe funcție, a „căzut între scaune“

Ultimii aliați pe care Iohannis îi mai avea în încercarea sa de a pune mâna pe poziția de secretar general al NATO, regimurile putiniste de la Budapesta și Bratislava, au cedat și au acceptat ideea că olandezul Mark Rutte va ocupa funcția, scrie Reuters. În acest moment, România a rămas singura țară membră NATO care face un joc extrem de dubios, propunându-l pe Iohannis ca șef al organizației nord-atlantice.

Președintele Slovaciei, Peter Pellegrini, a declarat marți că țara sa îl susține pe actualul premier olandez, Mark Rutte. Acesta din urmă – care se afă la finalul mandatului în Țara Lalelelor – se întâlnise luni și cu premierul ungar Viktor Orban, în cadrul întâlnirii neoficiale care s-a ținut la Bruxelles între reprezentanții țărilor NATO.

Aflat în căutare de pretexte pentru a pune bețe în roate la NATO, Orban îi pusese în trecut lui Rutte două condiții pentru ca Ungaria să-l susțină. Unul dintre acestea era ca premierul olandez să-și ceară scuze public pentru niște afirmații făcute în trecut la adresa regimului Orban. De data aceasta, premierul maghiar n-a mai amintit de acest lucru. Cea de-a doua condiție a lui Orban e ca Ungaria să nu contribuie la finanțarea efortului de război pe care Ucraina îl face pentru a se apăra de invadatorii ruși.

În februarie 2022, când s-a declanșat invazia Rusiei în Ucraina și toată lumea se aștepta ca țara să fie ocupată rapid, armata maghiară s-a desfășurat la granița cu Ucraina, aducând inclusiv pontoane pentru traversarea râurilor, într-o evidentă pregătire de a intra în țara vecină. Ulterior, când rușii s-au împotmolit și invazia a eșuat, maghiarii s-au retras și au pretextat că aduseseră pontoanele ca să ajute refugiații!

Însă au existat mari suspiciuni că Orban și Putin conveniseră ca Ungaria să pătrundă și să anexeze regiunea Transcarpatia, dacă Ucraina se prăbușea militar. Jocul lui Orban este extrem de îngrijorător pentru vecinii Ungariei, inclusiv România, pentru că premierul maghiar se afișează ostentativ cu harta Ungariei Mari, care cuprinde și Transilvania. Victoria lui Putin în Ucraina și impunerea Rusiei ca putere dominantă în regiune ar însemna că integritatea teritorială a României e direct amenințată.

Revenind la discuțiile din interiorul NATO privind alegerea următorului secretar general, în acest moment Iohannis – care s-a autopropus pentru funcție – a rămas efectiv singur. Nicio altă țară nu-l mai susține, iar România este într-o postură extrem de incomodă după ce s-a autoizolat printre aliați.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Slava România! Debut istoric la Euro 2024: 3-0 cu Ucraina! Cea mai clară victorie în 13 turnee finale, întinse pe 94 de ani!

* Epidemia de voturi nule indică o fraudă masivă la europarlamentare! Creștere galopantă a numărului de voturi anulate: de la 2,93% în 2019 la 5,19% în 2024

* Premeditare în fraudarea alegerilor: Ciolacu a scos REPER – prin OUG – din secțiile de votare, iar acum oamenii descoperă că partidul lor are zero la secțiile unde l-au votat!

* Dovada lui Clotilde: SRI-istul Tuță dă indicații pentru „modificarea proceselor-verbale fără renumărarea voturilor”!

* EDITORIAL CARTIANU: Întăriți USR, nu-l demolați!

* Cazul Cioloș: fostul premier a dinamitat forțele de dreapta a treia oară în 8 ani. REPER a ratat Parlamentul European, iar șeful său constată uimit că s-ar fi putut lua 30% dacă n-ar fi spart polul pro-european

ANALIZĂ. 10 cauze ale dezastrului înregistrat de USR la alegerile europarlamentare și locale în 2024

* VIDEO. Delir xenofob al lui Rareș Bogdan. Jigniri primitive aduse Franței, în încercarea de a lovi în Clotilde Armand. Cuvinte rudimentare: „colonie”, „Bantustan”, „bande”, „România nu e Mali”. Ambasada Franței e acuzată că o ajută pe Clotilde să fure voturi, iar firmele franceze – că ne fură banii!

* Rușine, diaspora occidentală! AUR – cele mai multe voturi în SUA, Canada, Franţa și Spania, iar Șoșoacă – în Italia, Germania şi Marea Britanie!

4 COMENTARII

 1. Trucajele bolșevice merg la intern, la extern nu prea … 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  • Apropo, șmecher Orban, a așteptat ca PCR-USL să fure voturi și pentru UDMR prin Bărăgan și apoi le-a tras-o 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 2. Eeee, daca era Barna, situatia era net diferita. Desfiinta NATO cu totul, si facea el cu Macron o armata europeana, de statea lumea muta de admiratie.

  Asa cu Iohannis, fraierilor care sunteti, nu obtineti nimic. Na.

  Am vagul sentiment ca articolele astea sunt scrise de Chat GPT. Artificiale ca plasticul, nedrepte, ranchiunoase, simpliste.

  Ori v-a plesnit neamtul la Coldea-Basescu? Ustura?

  De fapt asta e subiectul peincipal. Nu alegerile, nici footballul. Dar ce sa vezi. Lipseste cu desavarsire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.