Escrocherie: voucherele din programul „Rabla pentru electrocasnice” se vând la mica publicitate, deși nu pot fi folosite decât de cel care le-a primit

3
1298

Programul “Rabla pentru electrocasnice”, conceput ca o operațiune prin care românii să-și poată reînnoi aparatura din case, s-a transformat într-o mare escrocherie. Site-urile de mică publicitate umplându-se de anunțuri în care sunt scoase la vânzare voucherele. Persoanele care cumpără aceste bonuri nu știu că nu le pot utiliza, pentru că doar titularul care și-a dat vechiul aparat are acest drept.

Operațiunea a demarat spectaculos luna trecută, când foarte mulți români au aplicat la programul “Rabla pentru electrocasnice”: dădeai la schimb un aparat vechi și primeai un voucher pe care-l puteai folosi. Bugetul a fost de 75.000.000 lei și de el au beneficiat 200.000 de persoane.

După ce s-au dat certificatele, site-urile de profil s-au umplut de anunțuri: oamenii și-au scos la vânzare voucherele.

Numai că, spune la Digi 24 directorul general al Administrației Fondului pentru Mediu, Anfrei Iorgulescu, aplicația din acest an are mai multe chei de securitate, iar persoana care vrea să folosească voucherul este verificată, pentru a vedea dacă este una și aceeași cu cea care l-a primit.

Există mai multe filtre care împiedică eventualul cumpărător al voucherului să-l utilizeze

Există mai multe filtre. Când aplici, trebuie să-ți introduci și buletinul scanat, aplicația verificând automat dacă datele corespund cu cele introduse manual. Apoi, la magazin, vânzătorii au obligația de a verifica din nou dacă persoana care ia echipamentul folosind voucher este aceeași cu cea care a primit această facilitate când a predat aparatul vechi.

Directorul AFM a explicat: “Românul e inventiv și ca în anii anteriori, cei care au accesat programul au selectat din principiu, din start, mai multe vouchere pe care nu le-au folosit tocmai ca să le vândă mai departe. Nu avem cum opri fenomenul, dar să știe că nu au cum să le folosească chiar dacă le cumpără.

Nici nu e rentabil când îl cumperi, pentru că scazi valoarea finanțării, adică beneficiezi de finanțare redusă, adică a plătit deja în avans o parte din suma respectivă“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Totul despre consilierul PSD care a scris că, „în Franța”, Clotilde Armand „era răpită și violată zile în șir”! Beizadea de primar incompatibil și condamnat penal

* Clotilde Armand, atacată în trafic! „Un bărbat agresiv a lovit cu pumnii în geam și a încercat să-mi deschidă ușa de mai multe ori”

* Amenzi grozave pentru Cerva, Tudy și încă doi „protestatari RTV”: 38.000 de lei costă gunoaiele aruncate lui Clotilde Armand!

* Judecătorul Danileț cere demisia a 7 din cei 9 membri ai CCR: „Aruncă România afară din Uniunea Europeană”!

* Mama premierului Florin Cîțu a murit la 7 zile după ce George Simion a târât-o într-un potop de minciuni

* Radu Moraru: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* VIDEO. Demența starețului Zenovie: „După vaccinare, pielea oamenilor se va umple de solzi, ca la pești” / „Vor fi zombi, ca drogații” / „Planul lor criminal, de genocid în lume…”

* Liderii AUR au votat împotriva propriei legi, prin care ziceau că elimină subvenția pentru partidele politice!

* TVR nu-i va prelungi contractul lui „Sărmăluță”. Acesta amenință cu tribunalul: „Vă promit că o să ne distrăm!”

* Top 3 al moderatorilor TV, în viziunea lui Ion Cristoiu: 1. Gâdea (Antena 3); 2. Ciutacu (RTV); 3 Cristache (TVR)

3 COMENTARII

  1. Voucherele de la stat… pomanageala romaneasca.

    Ce-i cu mizeria asta?
    Toti platesc taxe si impozite, si numai unii „norocosi” profita.

    Iar asistatii social (la numai 150 lei/luna) sunt cei aratati cu degetul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here