Ucraina ca un abator

1
762
Ultima "ispravă" a lui Putin, în Ucraina: un centru comercial a fost lovit de rachete. În momentul exploziei, în interior se aflau aproximativ 1.000 de civili / FOTO: msn.com

Ucraina a devenit o țară cât un abator, în care măcelarul nu-și ia pauză, măcar cât să ascută cuțitele. E treaz, mereu activ, iradiind moarte. Putin pulverizează oameni, orașe, vieți și destine. L-ar distruge și pe Dumnezeu, dacă i s-ar părea că e mai puternic și mai veșnic decât el. Un singur țar ajunge. Nu e loc pentru doi, nici în cer, nici pe pământ.

Toți cei care scriem despre războiul din Ucraina o facem ca să ținem treaz interesul pentru cei care zilnic mor sau suferă pierderi ireparabile. Rândurile noastre sunt, mai ales, dedicate celor ce riscă să nu mai simtă că, la doi pași, oameni nevinovați sunt măcelăriți în manieră industrială. Riscăm dezumanizarea, la răcoarea unei beri văratice și tihna unei vacanțe.

Când nu vezi Răul, poți crede că nu există. Iar când te lovește, e prea târziu să țipi, căci ești mort deja. A ști în permanență cine-ți sunt dușmanii de moarte nu e obsesie, ci înțelepciune. Fiecare zi în care cunoști cine și cum vrea să te ucidă e o zi în care ești viu, alături de cei dragi, pe pământul patriei tale. Popoarele care au înțeles asta sunt puternice și libere, au drapel și țară.

A obosi e omenește, chiar și când e despre război, mai ales dacă ți se pare că e doar al altora. A-ți aminti zilnic că fiecare bombă detonată de Putin în Ucraina e o bombă care nu explodează în România, asta poate fi istovitor, deși e adevărul. Mulți dintre cei care au susținut faptic sau moral Ucraina și refugiații ucraineni au obosit. Vor să se bucure de vară, soare, mare.

Să nu cădem în capcana uitării! Altfel, ce ne va trezi va fi o bombă mare, cu fața lui Putin rânjind, spulberând amintirea nostră de pe pâmânt.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Propagandistul-șef al lui Putin: „Să ardeți în focurile iadului!” / „Tovarășul Stalin a greșit când a permis existența Germaniei” / „Gorbaciov a greșit când a permis reunificarea Germaniei”

Rușii bombardează din nou Kievul! Trimit rachete de la distanță. O fetiță de 7 ani, scoasă de sub dărâmături. Joe Biden: „Încă o barbarie a lor”

* Rușii l-au reactivat și trimis pe front pe Pavel, un general obez, veteran al războiului din Afganistan. Are 67 de ani, 127 de kilograme și bea o sticlă de vodcă pe zi

VIDEO. O rachetă trimisă de ruși, în Lugansk, s-a întors și a lovit punctul de lansare, provocând o explozie catastrofală!

* Fost combatant în Grupul Wagner: „Mercenarii au pierderi foarte mari în Ucraina. Generalii n-au milă de ei. Disprețul pentru viața umană face parte din istoria Rusiei“

* L-au prins pe „Prince”! Fugarul Paul a fost înșfăcat pe stradă, la Paris. Escrocul se ascundea din 2020 de o condamnare la 3 ani și 4 luni de pușcărie

* Chesnoiu, ministrul pus sub acuzare de DNA pentru corupție, a fost aplaudat furtunos de grupul PSD în Parlament. „Sunt nevinovat!”

VIDEO. PSD-istul pervers care i-a cerut favoruri sexuale unei tinere pentru a o angaja la Primărie: „Sunt un familist convins!”

Prins că a trucat un concurs de angajare, ministrul Chesnoiu (PSD) și-a dat demisia de la Agricultură, dar nu și din Parlament. DNA cere ridicarea imunității sale parlamentare

Dulce ca mierea e pușcăria patriei. Cazul Elena Udrea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here