duminică, aprilie 21, 2024
AcasăNewsMinistrul pus sub acuzare de DNA pentru corupție a fost aplaudat furtunos...

Ministrul pus sub acuzare de DNA pentru corupție a fost aplaudat furtunos de grupul PSD din Parlament

-

Scene grotești marți, în plenul Camerei Deputaților, unde grupul PSD l-a aplaudat furtunos, în semn de solidaritate, pe colegul Adrian Chesnoiu, ministrul demisionar al Agriculturii pentru care DNA cere ridicarea imunității parlamentare ca să fie trimis în judecată într-un dosar de corupție. Chesnoiu e acuzat de procurori că a trucat un concurs de angajare, denunțătorul fiind chiar beneficiarul aranjamentului. Ex-ministrul își proclamă inocența, iar PSD îl susține moral și nu numai, așa cum a făcut de-a lungul timpului cu toți infractorii din partid.

Adrian Chesnoiu pare să fi devenit eroul parlamentarilor PSD. Acesta a proclamat marți, la dezbaterea din Camera Deputaților privind solicitarea DNA de a i se ridica imunitatea, că va vota pentru încuviințarea urmăririi penale.

Ionuț Moșteanu, liderul grupului parlamentar al USR din Camera Deputaților, a sesizat anomalia: „Numai PSD putea să aplaude un ministru care este cercetat de DNA!“. USR-istul a adăugat că PSD-iștii îl aplaudau la fel și pe Dragnea acum câțiva ani.

„Sunt, dragi colegi, un om simplu, și așa vreau să rămân, ca orice cetățean al acestei țări”

Fost ofițer al serviciului de informații al Ministerului de Interne (celebrul „Doi ș’un sfert”), Chesnoiu a pledat pentru nevinovăția sa și a anunțat că nu se va ascunde în spatele unei funcții: „Sunt, dragi colegi, un om simplu, şi aşa vreau să rămân, ca orice cetăţean al acestei ţări. Nu o să mă ascund niciodată în spatele unei funcţii de demnitate publică, ar trebui să considerăm această funcţie nu ca un privilegiu personal. Şi eu voi face acest lucru şi voi vota la vedere pentru încuviinţarea derulării şi verificării aspectelor de suspiciune ridicate la adresa mea. Vreau să faceţi şi voi la fel. Nu sunt adeptul unei justiţii televizate. Nu am comis nicio infracţiune de corupţie şi nici o altă faptă de natură penală. Sunt nevinovat şi asta voi dovedi la finalul suspiciunilor care planează la adresa mea. Rămân susţinătorul fermierilor şi agriculturii româneşti. Am fost întotdeauna sincer în faţa dvs, aşa voi rămâne şi în faţa parlamentarilor şi cetăţenilor români”.

- Advertisement -

Ridicarea imunității lui Chesnoiu are însă prea puțină legătură cu voința acestuia. Comisia Juridică a Camerei Deputaților adoptase deja un raport favorabil pentru această operațiune. După dezbateri, tot marți, urmează și votul secret.

Chesnoiu a demisionat după ce DNA a cerut ridicarea imunității pentru a-l trimite în judecată. Conform procurorilor, în perioada 9 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul a forțat un subordonat, membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui protejat de-al PSD-istului o parte din subiectele la 4 concursuri pentru ocuparea unor posturi de consilier, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv la niște direcții județene din Ministerul Agriculturii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rușii bombardează din nou Kievul! Trimit rachete de la distanță. O fetiță de 7 ani, scoasă de sub dărâmături. Joe Biden: „Încă o barbarie a lor”

* „Putin nu va reuși. Va fi o catastrofă pentru Rusia. Ucraina va reveni la granițele ei din 1991, își va recupera toate teritoriile”

* VIDEO. O rachetă trimisă de ruși, în Lugansk, s-a întors și a lovit punctul de lansare, provocând o explozie catastrofală!

* Misterul împușcării colonelului FSB care purta valiza nucleară a lui Putin. Vadim Zimin se afla în arest la domiciliu

* VIDEO. PSD-istul pervers care i-a cerut favoruri sexuale unei tinere pentru a o angaja la Primărie: „Sunt un familist convins!”

* Prins că a trucat un concurs de angajare, ministrul Chesnoiu (PSD) și-a dat demisia de la Agricultură, dar nu și din Parlament. DNA cere ridicarea imunității sale parlamentare

* Netejoru, șeful Inspecției Judiciare cu care PSD a terorizat magistrații reformiști, se pensionează cu 6.500 de euro/lună, mai mult decât salariul pe care l-a avut

* Nepoata directorui SRI din regimul Iliescu, salariu de 11.000 de euro pe lună la stat. Ioana Timofte a făcut o facultate particulară și a fost pusă șefă la ISCIR București

* Populismul grețos al lui Dan Negru. Are salariu de 25.000 de euro, dar a pus motorină de 1,4 lei, instigând la blocarea benzinăriilor

* Dulce ca mierea e pușcăria patriei. Cazul Elena Udrea

* Extraterestrul David Popovici, dublu campion mondial la seniori, deși are doar 17 ani și 9 luni! Din 1973, nimeni n-a mai reușit „dubla” 100 + 200 de metri liber

 

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -