Cîțu, înlăturat de PNL și de la șefia Senatului! Nu era pe placul PSD și „trebuie să fie armonie în coaliție”, a explicat Ciucă. Președinte interimar: Alina Gorghiu

10
885
Cîțu (stânga), fostul favorit al lui Iohannis (centru), a fost înlăturat și din ultima funcție de conducere în doar 9 luni. Premierul Ciucă (dreapta) a confirmat că schimbarea a fost făcută pentru a mulțumi PSD-ul

Florin Cîțu a demisionat miercuri dimineață de la președinția Senatului pentru a evita situația să fie schimbat cu forța de PNL. Fostul premier pierde astfel și ultima funcție importantă pe care o mai avea la doar nouă luni după ce-și savura, cu declarații belicoase, victoria dubioasă obținută la alegerile interne pentru șefia partidului în fața lui Ludovic Orban.

Pe 27 septembrie 2021, Cîțu se simțea stăpânul lumii. Președintele țării, Klaus Iohannis, îl pusese premier al țării și-l impusese cu forța, utilizând instituțiile statului, în funcția de șef al PNL. Tot Iohannis îi ceruse să dea afară USR de la guvernare și să bage în loc PSD-ul.
Partidul lui Ciolacu nu l-a vrut însă pe Cîțu premier, astfel că acesta a fost sacrificat și înlocuit în fruntea Guvernului de generalul Ciucă, un alt pion de încredere al lui Klaus Iohannis. Din momentul în care a pierdut controlul asupra resurselor bugetare, puterea lui Cîțu s-a volatilizat. El a primit mai întâi un premiu de consolare, președinția Senatului, apoi în primăvara acestui an a fost înlocuit de Ciucă și la conducerea PNL.

Rămas ultimul critic al coaliției cu PSD și al măsurilor haotice luate de Executiv, Cîțu a devenit tom ai izolat, fiind atacat violent de banda lui Ciolacu și de propriii colegi de partid.
Florin Cîțu a demisionat ca să evite umilința demiterii de către propriul partid. Liberalii se pregăteau să-l înlăture invocând Articolul 25 din statulul PNL, privind respectarea disciplinei de partid. De fapt, era vorba despre nemulțumirea că Florin Cîțu strica „frăția” cu PSD.

Înaintea ședinței de miercuri dimineață a senatorilor liberali, Cîțu era împăcat cu el însuși: „N-am nimic să-mi reproșez. Uitați-vă la activitatea Senatului!”. Referindu-se la declarațiile sale critice la adresa PSD, Cîțu a arătat că el a fost, de fapt, consecvent cu el însuși: „Sunt aceleași declarații ca anul trecut, cand am candidat împotriva lui Ludovic Orban, aceleași declarații împotriva măsurilor populiste“.

I-au reproșat că strică frăția cu PSD criticând măsurile economice aberante ale social-democraților

El atacase în ultimele luni, în mod repetat, toate aberațiile legislative propuse de PSD: controlul prețurilor, supraimpozitarea sectorului privat, mărirea taxelor etc. Afirmațiile lui Cîțu i-au provocat adesea lui Ciolacu crize de isterie. La un moment dat, acesta s-a referit la liberali cu termenul „tiriplici”.

Colegii de partid ai lui Cîțu au considerat că nu merită să strice frăția cu PSD doar pentru că social-democrații vor măsuri economice cu efect catastrofal, care îndatorează România și împing țara spre recesiune și inflație galopantă.

La finalul ședinței în care a demisionat de la șefia Senatului, Cîțu a afirmat că a făcut acest gest după ce colegii i-au reproșat declarațiile despre măsurile guvernamentale și că PSD-iștii au fost cei mai deranjați de declarațiile sale.

Generalul Nicolae Ciucă, premierul Guvernului și președintele PNL, a confirmat pe ocolite, în stilul său caracteristic, că înlăturarea lui Cîțu s-a produs la cererea PSD: „Ținând cont de activitatea guvernamentală și parlamentară, de responsabilitatea PNL și de nevoia de coerență a măsurilor care trebuie luate la nivelul Guvernului în deplină concordanță cu deciziile luate politic la nivelul coaliției, au avut loc discuții în urma cărora președintele Senatului, domnul Florin Cîțu, și-a anunțat demisia“.

În locul lui Cîțu, președinte interimar al Senatului a fost delegată o persoană mult mai prietenoasă cu PSD: Alina Gorghiu.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Propagandistul-șef al lui Putin: „Să ardeți în focurile iadului!” / „Tovarășul Stalin a greșit când a permis existența Germaniei” / „Gorbaciov a greșit când a permis reunificarea Germaniei”

Rușii bombardează din nou Kievul! Trimit rachete de la distanță. O fetiță de 7 ani, scoasă de sub dărâmături. Joe Biden: „Încă o barbarie a lor”

* Rușii l-au reactivat și trimis pe front pe Pavel, un general obez, veteran al războiului din Afganistan. Are 67 de ani, 127 de kilograme și bea o sticlă de vodcă pe zi

VIDEO. O rachetă trimisă de ruși, în Lugansk, s-a întors și a lovit punctul de lansare, provocând o explozie catastrofală!

* Fost combatant în Grupul Wagner: „Mercenarii au pierderi foarte mari în Ucraina. Generalii n-au milă de ei. Disprețul pentru viața umană face parte din istoria Rusiei“

* L-au prins pe „Prince”! Fugarul Paul a fost înșfăcat pe stradă, la Paris. Escrocul se ascundea din 2020 de o condamnare la 3 ani și 4 luni de pușcărie

* Chesnoiu, ministrul pus sub acuzare de DNA pentru corupție, a fost aplaudat furtunos de grupul PSD în Parlament. „Sunt nevinovat!”

VIDEO. PSD-istul pervers care i-a cerut favoruri sexuale unei tinere pentru a o angaja la Primărie: „Sunt un familist convins!”

Prins că a trucat un concurs de angajare, ministrul Chesnoiu (PSD) și-a dat demisia de la Agricultură, dar nu și din Parlament. DNA cere ridicarea imunității sale parlamentare

Dulce ca mierea e pușcăria patriei. Cazul Elena Udrea

10 COMENTARII

  1. Despre Citu sa-l chisam in freza. Betivul tepar a fost unealta perfecta a depunerii Romaniei in mainile coruptilor din PSD. Inca un proiect de succes marca Dan Voiculescu aka Varanu’,

  2. Toti, o apa si-un pamant! Toti ne vor duce-n mormant!
    Nici trambitatul Mesia nu va aduce armonia,
    Pentru ca si El, saracu, a fost dus un pic… cu capu’!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here