Donald Trump vede „fasciști de extrema stângă” în redacțiile marilor ziare americane. Discurs dezbinator de Ziua SUA

11
630
Donald Trump la Muntele Rushmore

De Ziua Națională a Statelor Unite ale Americii, președintele țării, Donald Trump a ținut un discurs dezbinator la Muntele Rushmore. El a invocat un pericol care sună caraghios: „fascismul de extrema stângă”. O adevărată confuzie ideologică, dat fiind că, în secolul XX (cel mai sângeros din istorie), fascismul a reprezentat extrema dreaptă, iar comunismul – extrema stângă.

În locul unui mult-așteptat discurs unificator, Donald Trump a folosit ocazia pentru a lansa noi atacuri la adresa adversarilor săi politici și a denunțat „fascismul de extremă stânga”, relatează The Guardian.

Sub Muntele Rushmore, pe 3 iulie, în ajunul zilei independenței Statelor Unite, Donald Trump a ținut un discurs în care a vorbit despre „asediul lansat de fascismul de extremă stânga asupra istoriei”.

„Țara noastră se confruntă că o campanie nemiloasă pentru ștergerea istoriei noastre, defăimarea eroilor noștri, ștergerea valorilor și îndoctrinarea copiilor. Gloate furioase încearcă să dărâme statuile fondatorilor noștri, să desfigureze cele mai sacre monumente comemorative și să dezlănțuie un val de infracțiuni violente în orașele noastre”, a spus Trump.

El a anunțat și un nou decret prezidențial prin care va crea o „Grădină Națională a Eroilor Americani”, un parc imens în care vor fi puse statuile „celor mai mari americani care au trăit vreodată”.

„Acest atac la magnifica noastră libertate trebuie oprit și va fi oprit foarte rapid. În școlile noastre, în redacțiile noastre, chiar și în sălile de ședință din corporațiile noastre, există un fascism de extrema stângă, care cere supunere totală. Dacă nu-i vorbești limba, nu-i execuți ritualurile, nu-i reciți textele și nu-i respecți poruncile, atunci vei cenzurat, exilat, trecut pe lista neagră, persecutat și pedepsit. Revoluția culturală de stânga este concepută pentru a răsturna Revoluția Americană”, a perorat președintele SUA.

Când vorbește de redacțiile noastre, Donald Trump se referă la redacțiile marilor ziare și televiziuni care-l critică permanent („New York Times”, „Washington Post”, CNN etc.).

După 29 de ani

Evenimentul de vineri a fostavut parte și de alte incidente. Un grup de protestatari nativi americani au încercat să blocheze drumul spre monument. Aceștia protestează pentru că teritoriul respectiv a aparținut populației native Lakota și a fost luat de coloniștii americani în ciuda unor tratate semnate cu nativii. Ei spun că Trump a sărbătorit independența SUA pe teritoriul lor sacru.

protest dakota de sud nativi americani
Mai mulți membri ai comunității de nativi americani din Dakota de Sud au participat la un protest înainte de discursul lui Donald Trump

Muntele Rushmore din statul Dakota de Sud înfățișează patru președinți americani – George Washington, Thomas Jefferson, Teddy Roosevelt și Abraham Lincoln. Ultimul președinte american care a participat la sărbătoarea de 4 iulie de la Muntele Rushmore a fost George H. W. Bush în 1991.

Cei patru președinți ciopliți în piatră, la Muntele Rushmore

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

11 COMENTARII

  • Iar acum ,partidul lui putin,oare ce orientare are?Eu zic ca e comunist de extrema dreapta,adica „vitavercea”,vorba lui Conu’ Iancu..ADICA TOT UN DRAK, NENE!!😆😃😂

 1. Autorul articolului recita manic sloaganurile propagandei staliniste postbelice, invatate la scoala in totalitarism si din lipsa de informatii corecte post scolare.

  Partidul Socialist National al Muncitorilor Germani (NSdAP) a fost un partid DE STANGA, Socialist si al Muncitorilor, cu un program social radical de STANGA.

  Fascismul italian a fost TOT o miscare de STANGA, cultivand colectivismul, statalismul si sindicalismul revolutionar, opunanadu-se capitalismului liberal.

  Baza ideologica comuna-SOCIALISMUL- explica saluturile fratesti si schimburile culturale, politice si ideologice dintre PCUS (marxist) si NSdAP (lassalist) si PNF (sorelist).
  Marx nu a fost nici primul, nici cel mai stralucit profet al socialismului, ca ideologie, de aceea nici nu a avut succes in Germania sa natala, ci la inapoiatii muskali.

  WW II a fost o lupta intre SOCIALISTI, un razboi ideologic, ca intre mahomedanii sunniti si shiiti.

  Puneti mana pe carte, baieti, nu mai incantati prostiile lui Stalin.

 2. Fascismul si comunismul se aseamana foarte mult , asa ca Trump nu a gresit prea mult. De asemenea, publicatiile evocate de Trump sunt ale democratilor, adica ale unor neocomunisti, astfel incat, iarasi, are dreptate sa le atace. Oare nu este clar ca ce se intampla acum in USA este regizat de neocomunisti ? Poate nu ne place foarte mult Trump, pentru felul sau abrupt, uneori grosolan, in care pune problema, dar in cele mai multe cazuri are dreptate. Cu democratii la putere, USA s-ar indrepta catre un fel de comunism…

  • Marx spunea ca cea mai mare sansa, ca sa reuseasca comunismul, o are intr-o tara foarte dezvoltata.

   Dupa parerea mea nu are sansa niciunde fiindca e contra naturii umane iar un alt tip de om, omul nou, nu poate fi facut nici prin cele mai crunte reeducari din lagare.

 3. O surpriza neplacuta a acestui ziar. Rusine! Discursul a fost excelent, plin de bun simt, adevar, patriotism autentic. Mai greu pentru unii jurnalisti…. Trump a spus ” We will stay the truth in full without apology”. Luati exemplu baieti!

 4. Cind incepi cu obligatoriul citat din The Guardian (o umbra decazuta a ceva ce a fost, poate, pentru un scurt timp onest) si apoi continui cu atacuri stupide la adresa discursului civilizat si onest al presedintelui SUA, doar pentru ca a aruncat o sageata corecta asupra stupizeniilor media din state, imi pun intrebarea: sinteti leftisti din convingere, sau ati fost platiti de alti leftisti? Le condamn pe ambele; daca e a doua varianta, pot intelege. Prima varianta, sa fii leftist si contra singurei sperantei de normalitate, Donald Trump – si asta spune ceva despre climatul curent, daca un grobian imobiliar a ajuns sa fie ultimul bastion – nu o pot intelege.
  Va doriti o lume condusa de de-alde Nancy Pelosi cu un om de paie cu Alzheimer? Beware what you wish for.

  • Nici una, nici alta. A critica o declarație tembelă a lui Trump nu înseamnă a fi de stânga sau de dreapta. Problema lui Trump e că mulți republicani de prestigiu au luat distanță de el. Și ăia sunt de stânga?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here