Timmermans: „Noile Ordonanţe? Mi s-a spus că vom fi informaţi dinainte, ca să ne putem da avizul”

0
1287

Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, declară că a primit promisiuni ferme din partea oficialilor de la Bucureşti (probabil premierul Dăncilă) că Guvernul nu va da noile ordonanţe dorite de liderii PSD-ALDE înainte de a afla opinia Comisiei Europene.

La o întâlnire cu Asociaţia Presei Străine din Olanda, Timmermans a afirmat că ”discutăm despre îngrijorări legate de statul de drept și lupta anticorupție în România, am fost foarte clar în ultimul raport MCV”.

Întrebat dacă noile proiecte de OUG trimise vineri de Ministerul Justiției pentru discuții în mediul judiciar ar putea duce la declanșarea Articolului 7 din Tratatul UE împotriva României, Frans Timmermans a spus că ”Ce vom face depinde de ce se întâmplă. Avem discuții cu premierul Dăncilă, experții noștri se întâlnesc regulat pentru două obiective: implementarea recomadărilor din raportul MCV și discuții pe noile propuneri legislative. Vorbiți despre noile proiecte de OUG; mi s-a spus că noi (Comisia Europeană – n.red.) vom fi informați dinainte ca să ne putem da avizul”.

Legat de situaţia PSD, oficialul european a spus că ”nu ar exista un loc în familia politică pe care o reprezint pentru un partid care ar anula unele dintre cele mai mari realizări ale României în ultimii 12 ani”, notează G4Media.ro.

CITIŢI ŞI:

A dat mâna cu Trump şi-a rămas fără viză SUA? „Dragnea este într-o situaţie disperată”

E oficial: Digi 24 pune LACĂT mâine pe cele 8 staţii locale ale postului TV de ştiri

Fumător timp de 15 ani, Iohannis „arde” PSD: „Sănătatea nu este o prioritate pentru actuala guvernare. Vedem în schimb pacienţi nemulţumiţi, crize şi scandaluri televizate”

OPINIE: Papa Francisc în România – o vizită istorică și o palmă peste obrazul ierarhilor BOR

Apel la curaj: „Nu ne lăsați singuri!”. Program pentru de-PSD-izarea României

SONDAJ: Cu cine veți vota pe 26 mai, la europarlamentare?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here