Timișoara devine focarul de coronavirus al României: 3 cazuri din 5! Primul minor infectat e nepotul bărbatului descoperit ieri

1
1754

Și cel de-al cincilea caz de infecție cu coronavirus a fost depistat tot la Timișoara, la fel ca două din precedentele patru cazuri! Este primul minor contaminat cu noul virus: un băiat de 16 ani, care e nepotul bărbatului de 47 de ani confirmat ieri.

Cei trei infectați din Timișoara au o legătură directă de transmitere a virusului: bărbatul de 47 de ani s-a îmbolnăvit după ce a călătorit în avion, din Italia spre România, pe 20 februarie, lângă o femeie de 38 de ani, care era deja infectată. Bărbatul i-a transmis virusul și nepotului său.

Potrivit unui comunicat al Grupului interministerial de comunicare strategică, „este vorba despre unul dintre contacții bărbatului de 47 de ani, din Timișoara, care a fost depistat pozitiv în cursul zilei de ieri. Mai precis, este nepotul acestuia, în vârstă de 16 ani”.

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, tânărul este asimptomatic, afebril. El a fost transportat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Și o veste bună: rezultatele de astăzi ale probelor luate de la bărbatul de 47 de ani sunt negative și urmează, conform procedurii, un nou test la distanță de 24 de ore față de ultimul realizat.

Întrebat, la Parlament, dacă s-a confirmat la Timişoara al cincilea caz de coronavirus din România, ministrul Sănătății, Victor Costache, a răspuns: „Cel de ieri s-a negativat şi s-a pozitivat un contact”.

„Din informaţiile pe care le am, este confirmarea faptului că ancheta epidemiologică este folositoare, faptul că sunt identificate aceste persoane care sunt puse rapid sub tratament”, a spus ministrul Costache.

În total, până acum, au fost depistate cinci cazuri în România. Primul pacient, un bărbat din județul Gorj care a intrat în contact cu un cetățean italian infectat, s-a vindecat și a fost externat marți.

Cei 5 români infectați până acum:

  • 26 februarie: un bărbat de 25 de ani din Gorj (internat la București, vindecat între timp)
  • 28 februarie: un bărbat de 45 de ani din Maramureș (internat la Cluj-Napoca)
  • 28 februarie: o femeie de 38 de ani din Timișoara (internată la Timișoara)
  • 3 martie: un bărbat de 47 de ani din Timișoara (internat la Timișoara)
  • 4 martie: un băiat de 16 ani din Timișoara (internat la Timișoara).

În toate cele 5 cazuri de infectare cu coronavirus din România, sursa infectării este Italia.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. Streinu-Cercel: „Acesta e un virus mai prăpădit. Mult mai agresiv e virusul gripal. În SUA sunt peste 10.000 de decese

* Carmen Dan, obraznică, după criticile lui Iohannis + Vela pentru 10 august: „Doi foști primari bârfesc o femeie”

* Primăria lui Pandele și-a făcut televiziune! Propagandist-șef: Alexandru Căutiș, produs „Academia Cațavencu”

INTERCEPTĂRI. Sorina Pintea când a aflat că va primi șpaga negociată: „Super-tare!”, „Perfect!”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here