miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăNewsCoronavirusul trece Carpații, spre Moldova! Al 6-lea caz: un bărbat de 71...

Coronavirusul trece Carpații, spre Moldova! Al 6-lea caz: un bărbat de 71 de ani din Suceava

-

Al doilea caz confirmat al zilei, în ofensiva coronavirusului, a fost depistat în Suceava. La nivelul României, este a șasea persoană infectată cu noul virus.

La câteva ore după adolescentul de 16 ani din Timișoara (nepotul bărbatului de 47 de ani confirmat ieri ca fiind infectat), a fost raportat un al doilea caz al zilei. Este vorba de „o persoană de 71 de ani din Suceava”, anunță responsabilii guvernamentali.

„Un nou caz pozitiv de coronavirus, o persoană de 71 de ani din Suceava”, a anunțat Grupul interministerial de comunicare strategică.

„Este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, care s-a întors din Italia, regiunea Lombardia, în data de 28 februarie și se afla în autoizolare. Conform primelor informații din teritoriu, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat cu febră și frison la Spitalul Județean de Urgență Suceava, secția de boli infecțioase, unde a rămas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieșit pozitiv. În prezent, s-a declanșat anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților”, a precizt Grupul interministerial.

- Advertisement -

Bărbatul de 71 de ani va fi transportat la Iași, pentru a fi internat în condiții de izolare la Spitalul de boli infecțioase.

Pe județe, distribuția celor 6 cazuri este următoarea: Timiș (3), Gorj (1), Maramureș (1), Suceava (1).

Cei 6 români infectați până acum:

  • 26 februarie: un bărbat de 25 de ani din Gorj (internat la București, vindecat între timp)
  • 28 februarie: un bărbat de 45 de ani din Maramureș (internat la Cluj-Napoca)
  • 28 februarie: o femeie de 38 de ani din Timișoara (internată la Timișoara)
  • 3 martie: un bărbat de 47 de ani din Timișoara (internat la Timișoara)
  • 4 martie: un băiat de 16 ani din Timișoara (internat la Timișoara)
  • 4 martie: un bărbat de 71 de ani din Suceava (internat la Iași).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. Streinu-Cercel: „Acesta e un virus mai prăpădit. Mult mai agresiv e virusul gripal. În SUA sunt peste 10.000 de decese

Carmen Dan, obraznică, după criticile lui Iohannis + Vela pentru 10 august: „Doi foști primari bârfesc o femeie”

INTERCEPTĂRI. Sorina Pintea când a aflat că va primi șpaga negociată: „Super-tare!”, „Perfect!”

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Uite China se vindecă!!!…dar am rămas cu macaronarii pe cap…se pare că virusul din Italia nu-i același cu cel din China….cea mai mizerabilă țară din Europa a nenorocit o lume întreagă…. faceți un calcul și vedeți că țările din Europa și America au fost infectate din Italia!!!!..cu un sistem medical prost,cu populația cea mai vârstnică din Europa,peste 60 la sută din populație are peste 70 de ani ,cu spitalele publice mizere, normal să devină focarul Europei… Zona Timișoara este strâns legată de Italia ,mai ales Lombardia pentru că sunt cei mai mulți italieni din Banat….eu zic să izoleze Banatul până trece gripa ..cine încercă să treacă de bariera să fie trimiși în lagăre de muncă ….punct!!!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -