Talibanii au ajuns cu Sharia și la manechinele de plastic din vitrine: au ordonat decapitarea lor „pentru a nu fi transformate în idoli”

0
949
Talibanii au decis că manechinele cu forme feminine din Afganistan trebuie fie decapitate, fie acoperite complet în zona capului, pentru a nu ispiti trecătorii

Talibanii au ajuns cu aplicarea legii islamice Sharia, în Afganistan, și la manechinele din plastic care întruchipează femei. Guvernul a ordinat decapitarea acestora, deoarece ar putea deveni „idoli”, relatează Business Insider.

În orașul Herat, manechinele din vitrine pot fi expuse doar fără capete. Cine nu respectă această decizie luată de autoritățile talibane riscă pedepse foarte severe. În capitala Kabul există ceva mai multă „libertate”: se admit, totuși, și manechinele cu cap, dar acesta trebuie acoperit total de un văl.

Idolatria e considerată, în Coran, un păcat capital, iar oficialii Guvernului de la Kabul spun că manechinele pot fi idolatrizate de trecători! Conform talibanilor, simplul fapt că privești fața unui manechin de plastic cu forme feminine încalcă legea Sharia.

Autoritatea care a ordonat măsura privind decapitarea manechinelor se numește Ministerul pentru Promovarea Virtuții și Prevenirea Viciilor din Afganistan. Instituția a fost reînființată în septembrie 2021, după ce țara a fost capturată din nou de talibani.

În ciuda asigurărilor inițiale, noul regim islamic a eliminat rapid toate drepturile pe care femeile le câștigaseră în ultimii 20 de ani. Acestora nu li se mai permite să meargă pe stradă cu capul descoperit, să frecventeze cursurile facultăților și să lucreze oriunde. O femeie mai are dreptul acum, în Afganistan, să facă doar activități care sunt considerate degradante pentru bărbați – cum ar fi spălarea toaletelor.

Recent, talibanii au mai adăugat o restricție: femeile nu mai au voie să călătorească neînsoțite. Dacă vor să facă drumuri mai lungi, e obligatoriu să fie sub supravegherea unui bărbat din familie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Revelionul de coșmar al lui Mălin Bot: a ajuns la urgență cu logodnica sa, care a fost operată la miezul nopții dintre ani

* FOTO+VIDEO. Revelionul TV girat de Rareș Bogdan: „Asta-i marfă de gagică / Du-te fără frică!”. Spaima pensiilor speciale a dat-o pe „Pușca și cureaua lată / Ce bărbat eram odată”

Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

* Șoc în sondajul lui Palada: PSD în picaj, AUR trecut de 20%, PNL prăbușit la 15%, USR are 12%. Partidul lui Orban intră direct pe locul 6

* Deputat USR: „Nu-l voi ierta pe Victor Socaciu. A primit peste rând rinichii care ar fi salvat doi copii. Am fost la înmormântarea lor”

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

* Pentru nenorocirile făcute în anii ’90, îi plătim lui Răzvan Theodorescu peste 5.000 de euro pe lună!

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (49) / Portavocea neagră

Rusia și-a ales campionii din România în 2021: Cristoiu, Roșca Stănescu, Ciutacu, Anca Alexandrescu, Răzvan Dumitrescu

* Președintele Chinei începe anul cu o minciună enormă și cu o amenințare: după Hong Kong, vrea și Taiwanul! Se anunță război în Extremul Orient

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here