Primul incendiu într-un spital cu PSD la Sănătate: de vină e „greșeala umană”. Acum câteva luni, Ciolacu zbiera la miniștrii PNL și USR ai Sănătății: „Criminali! Asta sunteți!”

0
4397
Incendiul de la spitalul din Satu Mare a fost stins de angajați și de personalul de pază. La fața locului au sosit, pentru siguranță, și două autospeciale ale pompierilor. FOTO: presasm.ro

La Spitalul Vechi din Satu Mare a izbucnit, duminică seara, un incendiu în secția de Medicină Internă, informează Presasm.ro. Cadrele medicale și personalul de pază au reușit să stingă flăcările înainte ca acestea să cuprindă toată clădirea. Este primul incendiu apărut de la preluarea Ministerului Sănătății de PSD, prin doctorul Alexandru Rafila.

Conform primelor cercetări, incendiul de la spitalul din Satu Mare ar fi pornit de la un pacient internat la secția de Interne, care ar fi fumat pe casa scărilor, la etajul II al clădirii. Acesta a aruncat mucul de țigară nestins, iar de la jarul acestuia s-au aprins mai multe hârtii. Au fost degajări de fum, dar atât – din fericire, nimeni n-a fost rănit. La fața locului au venit două autospeciale de pompieri și un echipaj SMURD.

Schimbare de optică la PSD: incendiile din spitale nu mai sunt din vina ministrului, ci o problemă de procedură și de greșeală umană

Alexandru Rafila, ministrul PSD al Sănătății, explica nu mai departe de acum câteva zile că în cazul unor incendii, ministerul n-are nicio vină, de obicei fiind vorba de „greșeală umană”: „Problema este a procedurilor, a învăţării şi respectării procedurilor de către personal şi de către pacienţi, pentru că sunt situaţii în care greşeala umană este cea care, de multe ori, declanşează tragedii. Nu starea clădirii, ci greşeală umană! Dacă aprinzi o candelă sau o lumânare într-un salon de spital, lucrezi cu flacără deschisă şi se poate produce un incident. Vechimea unei clădiri, starea instalaţiilor dintr-o clădire, reprezintă o parte a problemei, respectarea procedurilor şi recomandărilor… Un pacient sau aparţinătorul unui pacient nu respectă o procedură, dar trebuie să se supună regulamentului de funcţionare a acelui spital. Astea se obţin prin educaţie, în timp, nu se pot rezolva peste noapte, dar facem eforturi să obţinem o siguranţă cât mai mare a pacienţilor“.

Este o schimbare radicală de optică a PSD după venirea la guvernare. Acum câteva luni, Marcel Ciolacu, președintele social-democraților, spunea că incendiile din spitalele românești sunt în totalitate din vina miniștrilor Sănătății din ultimii doi ani: Nelu Tătaru (PNL), Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă (USR).

După incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, Ciolacu scria pe Facebook: „Criminali! Asta sunteți! De când ați fost puși de Iohannis la conducerea României ați știut doar să dați din gură, doar să aruncați responsabilitatea pe alții, doar să promiteți iluzii. Nimic concret! 12 incendii și zeci de decese în spitalele de la Piatra Neamț, Spitalul de Psihiatrie Socola, Matei Balș și, acum, Spitalul de Boli Infecțioase Constanța – toate în guvernarea Dreptei. Miniștrii PNL și USR ai Sănătății, Tătaru, Voiculescu și Mihăilă, plus premierul Cîțu – voi sunteți principalii vinovați pentru toate dramele la care asistăm. Românii mor zilnic pentru că tot anul voi, PNL și USR, v-ați certat pe bani și pe funcții!“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Revelionul de coșmar al lui Mălin Bot: a ajuns la urgență cu logodnica sa, care a fost operată la miezul nopții dintre ani

* FOTO+VIDEO. Revelionul TV girat de Rareș Bogdan: „Asta-i marfă de gagică / Du-te fără frică!”. Spaima pensiilor speciale a dat-o pe „Pușca și cureaua lată / Ce bărbat eram odată”

Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

* Șoc în sondajul lui Palada: PSD în picaj, AUR trecut de 20%, PNL prăbușit la 15%, USR are 12%. Partidul lui Orban intră direct pe locul 6

* Deputat USR: „Nu-l voi ierta pe Victor Socaciu. A primit peste rând rinichii care ar fi salvat doi copii. Am fost la înmormântarea lor”

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

* Pentru nenorocirile făcute în anii ’90, îi plătim lui Răzvan Theodorescu peste 5.000 de euro pe lună!

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (49) / Portavocea neagră

Rusia și-a ales campionii din România în 2021: Cristoiu, Roșca Stănescu, Ciutacu, Anca Alexandrescu, Răzvan Dumitrescu

* Președintele Chinei începe anul cu o minciună enormă și cu o amenințare: după Hong Kong, vrea și Taiwanul! Se anunță război în Extremul Orient

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here