De ce nu se simte nimic în București: „Firea a cheltuit în 4 ani bugetul pe 5 ani, iar Nicușor Dan nu comunică. Abia acum ajungem pe zero cu datoriile”

0
9319
Gabriela Firea

Gabriela Firea a cheltuit în mandatul său de 4 ani la Primăria Capitalei bugetul orașului pe 5 ani, lăsând în urmă o datorie de miliarde de lei care a trebuit plătită cu prețul investițiilor în ultimul an, a declarat Horia Tomescu, viceprimarul USR al Bucureștiului, într-un interviu acordat Libertatea. Explicațiile vin la două zile după ce Firea și-a anunțat candidatura la un nou mandat de primar în 2024, acuzând că alegerile din septembrie le-ar fi pierdut „prin minciună, fraudă și manipulare”.

În mod surprinzător, primarul Nicușor Dan n-a avut nicio reacție la acuzațiile Gabrielei Firea. În schimb, viceprimarul Horia Tomescu a explicat situația actuală, pentru care spune că de vină sunt, în principal, Gabriela Firea, dar și succesorul acesteia, Nicușor Dan, care „n-are viziune”.

Dezastrul lăsat în urmă de Firea este greu de gestionat pentru că, spune viceprimarul Tomescu, primarul general actual nu comunică nici măcar cu partidele care l-au susținut la alegerile din septembrie 2020. Din cauza lipsei de comunicare, nimeni nu știe care e strategia de dezvoltare, ce planuri sunt cu spitalele, parcurile și infrastructura.

Șansa Bucureștiului, în cei trei ani de mandat care au rămas, ar fi fondurile operaționale care vin de la UE și schimbarea atitudinii din partea primarului Nicușor Dan, spune viceprimarul USR. Așa ar fi o șansă ca să fie finalizate lucrările începute în oraș și demarate altele noi.

Declarațiile viceprimarului Horia Tomescu (USR)

  • Gabriela Firea este liberă să spună ce vrea și să candideze pentru orice funcție dorește. Dar primarul Gabriela Firea a cheltuit în mandatul său de patru ani bugetul pe cinci ani. Toate probleme și suferințele bucureștenilor sunt cauzate de managementul dezastruos.  În epoca Firea a fost o bătaie de joc ceea ce s-a întâmplat cu banii publici. Bucureștenii trebuie să știe că până acum nu am făcut nimic altceva decât să acoperim deficitul găsit la primărie. Abia acum ajungem pe zero.
  • Trebuie să fiu cinstit cu bucureștenii. Nu pot să arunc toată vina numai pe moștenirea lăsată de fostul edil. Există o lipsă de comunicare a primarului general. Atât publică, cât și instituțională. Nicușor Dan nu comunică nici cu locuitorii, dar nici cu PNL, USR sau alții. Avem un protocol semnat la început de mandat, dar e doar un protocol. Nici măcar eu nu am înțeles care-i viziunea primarului în legătură cu spitalele. Sau cu parcurile ori infrastructura. Sau cu orice alt capitol important, iar primii afectați sunt bucureștenii. Ei resimt aceste probleme direct pe pielea lor. Bucureștenii sunt nemulțumiți, pe bună dreptate, de calitatea transportului în comun, termoficării, sistemului medical, asistenței sociale, spațiului verde. Un oraș aproape de faliment după o decadă de guvernare locală Oprescu și Firea.
  • Sper doar ca anul acesta să se schimbe ceva pentru a putea colabora mai bine în interesul contribuabililor. Mă uit la orașele mari din Transilvania care se dezvoltă frumos și încerc să înțeleg strategia lor. Bugetele primelor șase orașe ale țării totalizează jumătate din bugetul Bucureștiului, care are 6 sectoare! Trebuie să reformăm instituția PMB pentru că altfel nu vom avea o bază pe care să creștem sănătos.  
  • Încep anul 2022 cu un optimism rezervat. Cum am spus, abia acum ajungem cu bugetul pe zero, iar singura soluție pentru a demara investițiile, indiferent despre ce capitol vorbim, sunt fondurile europene din fondurile operaționale sau PNRR. Cum pe banii din Programul Național de Redresare și Reziliență o să fie bătaie mare, șansa noastră sunt programele operaționale europene. Am cerut ministrului fondurilor europene să deschidă cât mai repede aceste programe. Ne-am propus ca bucureștenii să vadă în acest an că se finalizează investițiile deja începute, ca să demarăm altele noi.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Revelionul de coșmar al lui Mălin Bot: a ajuns la urgență cu logodnica sa, care a fost operată la miezul nopții dintre ani

* FOTO+VIDEO. Revelionul TV girat de Rareș Bogdan: „Asta-i marfă de gagică / Du-te fără frică!”. Spaima pensiilor speciale a dat-o pe „Pușca și cureaua lată / Ce bărbat eram odată”

Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

* Șoc în sondajul lui Palada: PSD în picaj, AUR trecut de 20%, PNL prăbușit la 15%, USR are 12%. Partidul lui Orban intră direct pe locul 6

* Deputat USR: „Nu-l voi ierta pe Victor Socaciu. A primit peste rând rinichii care ar fi salvat doi copii. Am fost la înmormântarea lor”

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

* Pentru nenorocirile făcute în anii ’90, îi plătim lui Răzvan Theodorescu peste 5.000 de euro pe lună!

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (49) / Portavocea neagră

Rusia și-a ales campionii din România în 2021: Cristoiu, Roșca Stănescu, Ciutacu, Anca Alexandrescu, Răzvan Dumitrescu

* Președintele Chinei începe anul cu o minciună enormă și cu o amenințare: după Hong Kong, vrea și Taiwanul! Se anunță război în Extremul Orient

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here