SURSE. Exit poll, ora 11.00, la Primăria Capitalei: vești proaste pentru clanul Godei!

1
3443
Ștefan Godei (dreapta, în medalion) alături de mulți cunoscuți de-ai săi. Și de o protectoare politică...

Primele rezultate ale exit poll-ului realizat de CURS-Avangarde au fost publicate, pe surse, de site-ul Digi24.ro. Rezultatele oficiale ale exit poll-ului vor fi difuzate diseară, de la ora 22.00, când se vor închide urnele pe teritoriul României.

Cifrele aflate „de la sursă” de Digi24.ro sunt cele consemnate la ora 11.00, la votul pentru primarul Capitalei. De asemenea, au apărut și primele rezultate la votul politic pentru consiliile județene.

Conform acestor prime estimări, Nicușor Dan ar avea un avans de 9 procente în fața Gabrielei Firea, iar Cristan Popescu Piedone și Sebastian Burduja se află la mare distanță.

Este o veste cu adevărat tristă pentru primarul din Voluntari, Florentin Pandele, soțul candidatei PSD la Primăria Capitalei. Este o veste proastă și pentru clanul Godei, cel care – sub protecția Gabrielei Firea – exploata cu maximă ferocitate suferințele bătrânilor din „azilele groazei”.

Pentru primarul Capitalei (ora 11.00)

  • Nicușor Dan – 38%
  • Gabriela Firea – 29%
  • Cristian Popescu Piedone – 16%
  • Sebastian Burduja – 15%.

Pentru consiliile județene (ora 11.00)

  • PSD – 25%
  • PNL –22%
  • AUR – 19%
  • Drepata Unită – 18%.

Atât Alianța Dreapta Unită, cât și candidatul susținut de aceasta la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, au șanse mari să-și îmbunătățească semnficativ scorul după-amiază sau mai ales spre seară.

Prin tradiție, electoratul mai vârstnic, de care se leagă și speranțele PSD,  votează mai ales de dimineață. În schimb, electoratul mai tânăr, majoritar de dreapta, se mobilizează masiv spre seară. Astfel, e de așteptat ca diferența dintre Nicușor Dan și Gabriela Firea să crească pe măsură ce ne apropiem de închiderea urnelor (ora 22.00).

Prin exit poll nu sunt numărte voturile, ci se face o estimare sociologică a rezultatelor pe baza răspunsurilor oferite de alegători la ieșirea din secțiile de votare. Ultimele scrutinuri au rătat diferențe mari între cifrele de la exit poll și rezultatele oferite ulterior de numărarea voturior.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

PORTRET DE CANDIDAT

DAN BARNA, europarlamentare: „Regimul Iohannis ne-a dus mult mai aproape de modelul Belarus – Turcia – Ungaria decât de cel occidental. S-au depășit niște linii roșii care păreau de negândit chiar și în timpul regimului Dragnea”

DOMINIC FRITZ, Primăria Timișoara: „Klaus Iohannis – o mare dezamăgire! Sper să nu ajungă în nicio funcție importantă în Europa!”

ALLEN COLIBAN, Primăria Brașov: „Mi-am făcut temele la lumânare, am făcut baie în oala de sarmale”

STELIAN ION, Primăria Constanța: “Pentru mine, declicul s-a produs în 2014, când interesele găștii PSD-iste au ajuns și în cartierul copilăriei mele. Voiau să ridice un bloc de 6 etaje pe spațiul verde. Mi-am jurat că voi face tot ce pot pentru a-i împiedica”

* LUCIAN STANCIU-VIZITEU, Primăria Bacău: „În clasa a X-a am luat locul 3 la Olimpiada națională de Informatică. Am fost admis la Universitatea Drexler, din SUA, dar n-am avut bani. Așa că am făcut Politehnica din București, apoi masteratul și doctoratul în Franța, șef de promoție la Statistică și al doilea la Finanțe”

CRISTINA PRUNĂ, europarlamentare: „Până la 4 ani am crescut la țară, în Bărăgan, într-un spirit foarte liber. Acum susțin cu fermitate politici liberale”

* RADU MIHAIL, europarlamentare: “La alegerile din 2000, în turul 2, am avut senzația acută că-mi va putrezi mâna dacă-l votez pe Iliescu”

* CORINA ATANASIU, europarlamentare: „În anii ’90 am făcut voluntariat la Salvați Copiii. Lucram cu copiii străzii, prindeam pedofili cu Europolul”

RADU MIHAIU, Primăria Sectorului 2: „N-aveam niciun gând să intru în politică. Spuneam: «Am o meserie, o fac bine, crește afacerea!». Ce m-a determinat să mă răzgândesc a fost incendiul de la Colectiv. Mi-am zis: «Copiii mei trebuie să trăiască într-o țară în care nu se întâmplă așa ceva!»”

MIHAELA ȘTEFAN, Primăria Sectorului 6: „M-am angajat în anul 2 de facultate, prima dată la Unirea, într-un magazin de haine. N-aveam cum să nu muncesc. N-aveam cum! Eu nu le-am cerut bani niciodată părinților mei”

* ADRIANA CRISTIAN, europarlamentare: „Sunt o visătoare harnică. Aș vrea să las asta în urma mea: unii politicieni arată și așa, ca mine. Adică au terminat multă școală, vorbesc bine, au interese corecte, nu s-au îmbogățit din politică. Nu suntem toți la fel, cum vor cei vechi să se creadă”

VLAD BOTOȘ, europarlamentare: „Mi s-a propus să rămân în China. N-am vrut. Ieșisem seara cu colegi inclusiv chinezi. Când deschideam subiecte politice, chinezii nu acceptau să discute nimic. Atunci mi-am dat seama că n-aș putea niciodată trăi într-un regim care să filtreze ideile”

TEODORA STOIAN: „Cât am fost consilier al ministrului Justiției, am avut senzația că oamenii ăia nu ne voiau acolo. Erau directori puternici, care pur și simplu ziceau: «Eu nu fac așa ceva!». Și nu li se cerea să-și facă decât treaba. În ultimele luni, numai că nu ne scuipau în față”

VIOREL BĂLTĂREȚU, Primăria Cluj-Napoca: „Sunt campion mondial la speologie explorativă și primul român care a coborât la –1.000 de metri. Am fost, efectiv, primul om care a pus piciorul în noi galerii. Terra Nova!”

1 COMENTARIU

  1. E clar, până și Babacu a votat ADU ! Are el gură spurcată dar inimă bună … 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.