Supărare mare la PSD și AUR după triumful Maiei Sandu. S-au cufundat cu toții într-o tăcere asurzitoare

3
11575
Marcel Ciolacu și ambasadorul rus Valeri Kuzmin, doi oameni necăjiți după alegerile din Republica Moldova

Surprinzător și nu prea, PSD a rămas fără reacție după ce forțele pro-ruse și anti-europene au fost zdrobite prin vot în Republica Moldova, la alegerile parlamentare anticipate de duminică. Social-democrații lui Ciolacu au rămas singura forță politică importantă din România care nu a felicitat-o încă pe Maia Sandu.

PNL și USR-PLUS au transmis mesaje de susținere și de satisfacție către Maia Sandu încă de duminică noaptea, atunci când a devenit clar că PAS, partidul președintei din Republica Moldova, a câștigat zdrobitor alegerile.

În acest timp, PSD a rămas fără reacție. Dacă liberalii au pus pe contul lor de Facebook o poză cu Maia Sandu și Ludovic Orban, felicitând-o pe lidera de peste Prut, iar Dacian Cioloș a salutat rezultatele încă de la ora 23.36, social-democrații aveau încă, luni dimineața, o postare veche de 20 de ore cu obișnuitele baliverne: Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, lăudându-se cu investițiile altora – extinderea metroului până în comuna Berceni.

PSD tace posac după victoria Maiei Sandu în Moldova

Tăcere e și pe pagina lui Ciolacu – ultima postare e din 4 iulie, un mesaj scurt de la mulți ani de Ziua Independenței în SUA.

Această atitudine a PSD capătă sens dacă adăugăm că liderul partidului s-a întâlnit, în campania electorală, doar cu oamenii rușilor grupați în Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, condus de Igor Dodon și Vladimir Voronin.

Pagina lui Marcel Ciolacu luni dimineața, când a devenit clar că forțele pro-ruse din Moldova au pierdut zdrobitor alegerile

Nici AUR, partid de planul 2 în Parlamentul României, nu a digerat ușor succesul istoric al Maiei Sandu. Formațiunea anti-europeană condusă de George Simion și Claudiu Târziu a fatost mai lovită chiar și decât PSD, pentru că și-a făcut filială cu care a candidat în Republica Moldova, suferind o înfrângere rușinoasă: 0,49%!

Pe paginile de Facebook ale lui George Simion, Claudiu Târziu și ale partidului nu apare nicio referire la victoria Maiei Sandu, cu atât mai puțin felicitări adresate acesteia. Tăcere de mormânt!

Succes zdrobitor pro-Europa

Alegerile din Moldova au fost câștigate zdrobitor de forțele pro-europene conduse de Maia Sandu și pot reprezenta o cotitură istorică pentru această mică țară. După numărarea a 99,72% din voturi, PAS (partidul Maiei Sandu) are 52,68% din voturi, în timp ce alianța lui Dodon și Voronin a strâns 27,26%. În Parlament mai intră o singură formațiune politică – Partidul Șor – 5,76%.

Restul partidelor, inclusiv „iepurii“ AUR scoși din joben de Rusia (exact ca-n România), n-au trecut pragul electoral.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Victorie istorică în Moldova! Partidul Maiei Sandu i-a zdrobit pe pro-ruși: 55% în exit poll, 47% după numărarea a trei sferturi din voturi

* AUR s-a făcut de râs în Moldova: a luat sub 0,5%! Moldovenii au fost mai deștepți decât românii: au înțeles câte parale fac provocatorii de pe orbita Rusiei

* Benone Sinulescu a fost găsit căzut în casă. Acuzații grave: „Se stinge fără ajutor. E o atitudine medievală!”

* Lașitate: tot grupul PSD a fugit din Parlamentul European la moțiunea privind condamnarea legii anti-LGBTQ din Ungaria

* Omagiu penibil adus de un deputat USR „propagandiștilor roșii” Gâdea – Ciutacu – Bahmuțeanu – Dana Budeanu, care o linșează pe Clotilde Armand

* Medic din Iași despre colegul său conspiraționist: „A încălcat Jurământul lui Hipocrate. Medicii trebuie să-i educe pe oameni în pandemie”

* Comisia Europeană: România are cea mai mare creștere economică din UE în 2021 – 7,4%. Urmează Irlanda, cu 7,2%

* Primul mesaj al soției președintelui asasinat: „Au intrat în casă și l-au ciuruit. Jovenel n-a apucat să spună niciun cuvânt”

* Puștiul român care uimește planeta: la 16 ani, bate recorduri mondiale și câștigă titluri europene la înot. „Când accelerează, ceilalți par că rămân pe loc”

* Patru finale grozave în acest weekend: Anglia – Italia, Brazilia – Argentina, Djokovici – Berrettini, Barty – Pliskova. Patru campioane mondiale la fotbal, doi lideri planetari la tenis

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here