Coaliția PSD-PNL o pregătește pe Firea pentru candidatura la Primăria Capitalei: bugetul ministerului condus de „Doamna” primește în 2023 de 7 ori mai mulți bani. E cea mai mare creștere dintre toate ministerele

2
898
Gabriela Firea primește de la coaliția PSD-PNL bani "de cheltuială" în pregătirea candidaturii la Primăria Bucureștiului din 2024

În timp ce sabotează Bucureștiul, căruia îi taie banii de investiții și de reparații la sistemul de termoficare, Guvernul PSD-PNL pompează în Gabriela Firea, pe care o pregătește deja pentru candidatura din 2024 la Primăria Capitalei. Ministerul Familiei condus de “Doamna” – cum îi spun subordonații – primește în 2023 un buget de 7 ori mai mare – este cea mai mare creștere procentuală dintre toate ministerele!

Firea a fost deja anunțată oficial drept candidata PSD la alegerile pentru Primăria Bucureștiului în 2024. PNL-ul ezită, dar există un scenariu în care liberalii se vor încolona sub drapelul roșu al PSD și o vor susține și ei tot pe Firea, în schimbul promisiunii că vor primi cotă-parte din bugetul marelui oraș.

Conform proiectului de buget pe 2023 al Ministerului Finanțelor condus de masonul Adrian Câciu (PSD), Ministerul Familiei va primi nu mai puțin de 620 de milioane de lei. Acest portofoliu a fost inventat special pentru Firea anul trecut, când Iohannis a ordonat PNL să formeze Guvernul cu PSD. Inițial, consoarta primarului Pandele de la Voluntari primise oferta să preia Ministerul Muncii, dar acolo era foarte mult de lucru și Gabriela Firea a refuzat. Așa că s-a creat un minister nou, fără mari atribuții, numit al Familiei, care a fost înzestrat cu un buget de 86 de milioane de lei în 2022 – suficient ca „Doamna” să-și poată aduce protejații pe salarii bunicele și dota birourile cu mobilier confortabil.

Marea țintă: preluarea patrimoniului de la Direcțiile Județene de Tineret

Creșterea substanțială a bugetului pe 2023 vine cu reluarea unor vechi idei ale Gabrielei Firea, cu care lua ochii publicului și pe când era primărița Capitalei, cum ar fi voucherele pentru fertilizare in vitro. De asemenea, ar mai fi vorba de crearea a 150 de centre de zi pentru copii aflați în situații vulnerabile.

Marea țintă pregătită însă de „Doamna” și de PSD este preluarea patrimoniului Direcțiilor Județene de Tineret. Aici sunt incluse și terenuri, unele dintre ele cu valoare imobiliară ridicată. Gabriela Firea e recunoscută ca prietena grupurilor de interese din zona „dezvoltatorilor imobiliari”, care au susținut-o cu ferocitate în campania electorală pentru alegerile din 2020. Numeroase autorizații ilegale acordate de Firea în mandatul său (și chiar după ce a pierdut alegerile, până la evacuarea aproape forțată din Primărie cu ajutorul sentințelor judecătorești) au dus la distrugerea unor clădiri de patrimoniu, defrișarea unor spații verzi și desfigurarea peisajului unor cartiere protejate prin construirea unor blocuri între case și vile.

În acest timp, când primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a cerut Guvernului bani pentru sistemul de termoficare de care depind 800.000 de locuințe în care stau aproape două milioane de oameni, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a râs batjocoritor: „Să se ducă să-i dea doamna Clotilde (primărița Sectorului 1 – n. red.)”. Bucureștiul produce peste 25% din PIB-ul României, dar Guvernul PSD-PNL nu i-a acordat nici anul trecut, nici în acest an bani la rectificările bugetare și la subvențiile pentru încălzire. Mai mult decât atât, prin Programul Anghel Saligny i s-au acordat doar 178 de milioane de lei, în condițiile în care județele controlate de baronii PSD și PNL au primit de 10 ori mai mult (Oltul controlat de Paul Stănescu a încasat 1,6 miliarde).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Putinist de frunte, Robert Turcescu se înscrie hotărât și în armata propagandei chineze! Minciuni comuniste pe care le promovează fără nicio rezervă: „China nu e o dictatură, așa cum se vorbește în Occident. E o țară extrem de liberă în exprimare” / „În China există o preocupare poate excesivă pentru om. În Occident – uriașe afaceri și cras dezinteres pentru viața și confortul oamenilor” / „Lumea se îndreaptă spre o dominație culturală, economică, mă tem că nu și politică” a Chinei

* Clișeele propagandei putiniste, folosite în acte oficiale ale Ministerului de Finanțe, condus de PSD! Invazia Rusiei în Ucraina e denumită „operațiune specială” și „conflictul ucrainean”

* Băieții de AUR ai propagandei putiniste în România. Scurtă istorie a unei trădări naționale

* Șefa Comisiei Europene le cere țărilor din Balcanii de Vest să se decidă: ori cu UE și democrația, ori cu Rusia, China și tirania!

* Listele negre făcute de putiniștii români. Politicieni, medici, jurnaliști, artiști și sportivi „vacciniști” sunt somați să-și ceară scuze, fiind comparați cu „criminalii Revoluției”!

* „Mineriada” din TVR se îndreaptă spre directorul Turturică. Gașca Săseanu – Chioțea – Olaianos încearcă „execuția” Nadinei Vlădescu

* Portugalia râde, dar Ronaldo plânge. Noul rege e Gonçalo Ramos – trei goluri și o pasă decisivă, la 21 de ani, într-un teribil 6-1 cu Elveția. Programul complet al „sferturilor”

2 COMENTARII

  1. Posibil sa castige, doar prin frauda. Gabita va avea rolul sa astupe gaurile din trecut si sa faca altele noi. Prosti ar fi bucurestenii sa voteze o lepra provenita din ciuma rosie care a distrus capitala. In guvernarile Oprescu si Firea s-a dus dracului totul. Unul este condamnat, altul se pregateste. Ce vedem acum este o putoare, o zeama coclita a fesenismului, creata de conjunctura sub inaltul patronaj al Premierului de la Grivco.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.