O apropiată a lui Dan Voiculescu a pus mâna pe Domeniul Știrbey din Buftea la un preț derizoriu, cu complicitatea regimului Iohannis-PSD. Proprietatea are 24 de hectare și construcții istorice

15
3365
Domeniul Știrbey, de lângă București, nu doar că este foarte întins și amplasat într-o zonă feerică, dar are și o valoare patrimonială foarte mare. Acum a încăput pe mâna unei apropiate a lui Dan Voiculescu după ce statul român a refuzat să-l cumpere

Domeniul Știrbey din Buftea, întins pe 24 de hectare, a fost cumpărat pe o sumă derizorie de o interpusă a oligarhului Dan Voiculescu după ce statul român a refuzat să-și exercite dreptul de preempțiune, dezvăluie G4Media.ro. Este un cadou colosal pe care regimul Iohannis-PSD i-l face proprietarului Antenei 3 și omului care, în 2009, a fost artizanul alianței USL. La momentul respectiv, USL (PSD-PNL) l-a propus pe Klaus Iohannis premier. Președintele de atunci, Traian Băsescu, a refuzat, spunând că Iohannis era „premierul de la Grivco”, promovat de Dan Voiculescu. 

Cele 24 de hectare ale domeniului deținut cândva de prințul Știrbey – un personaj deosebit de bogat și de influent la curtea regală a României în timpul regilor Carol I și Ferdinand – au încăput pe mâna Danei Bugean, reprezentantă legală a PP-USL (partidul de buzunar al lui Dan Voiculescu) și angajată mulți ani la trustul Intact. Suma plătită: 8,05 milioane de euro (adică 335.000 de euro hectarul sau 33,5 euro metrul pătrat).

Ministerul Culturii, Consiliul Județean Ilfov și Primăria Orașului Buftea au refuzat să-și exercite dreptul la preempțiune, invocând că n-au bani, deși achiziționarea a 24 de hectare cu atâtea construcții valoroase, pentru doar 8 milioane de euro, e un chilipir 

Societatea Dream Film Production Company, reprezentată de Dana Bugean, a cumpărat la licitație Domeniul Știrbey după ce firma care-l deținea, Bucharest Arena SA, a dat faliment. Însă, ca să se poată ajunge la licitație, a fost mai întâi necesar ca Guvernul PSD-PNL, prin Ministerul Culturii, precum și Consiliul Județean Ilfov și Primăria Orașului Buftea să refuze să-și exercite dreptul de preempțiune sub pretextul că n-au bani!

Dana Bugean, om de casă al oligarhului Dan Voiculescu, a preluat în 2018 de la surorile Camelia și Corina Mirela (fiicele fostului turnător la Securitate) acțiunile la Dream Film Producțion Company SRL. Conform G4Media, tatăl Danei Bugean ar fi chiar cumnat cu Dan Voiculescu din prima sa căsătorie.

Conform lichidatorului judiciar EURO Insol, activele „Palatul și Parcul Știrbey” sunt terenul de 239.934 metri pătrați, Palatul Știrbey (2.168 metri pătrați de suprafață construită), sala multifuncțională „Regina Maria” (2.021 metri pătrați), Palatul mic (266 metri pătrați), Capela Domnească pictată în 1890, Castelul de Apă construit în 1920 după proiectul lui Anghel Saligny, Poarta Palatului, două debarcadere, terase, terenuri de volei și tenis, alte bunuri mobile și imobile.

Apetitul lui Dan Voiculescu pentru terenuri prețioase în jurul Bucureștiului, luate pe nimic, e de notorietate

Apetitul lui Dan Voiculescu pentru terenuri prețioase din jurul Bucureștiului nu e deloc nou. Inclusiv condamnarea la 10 ani de închisoare (din care a executat doar 3) a venit după devalizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Statul recuperase anul trecut, din totalul de 60 de milioane de euro cu care a fost prejudiciat de învârteala lui Dan Voiculescu, doar 8,4 milioane de euro.

În 2015, la nici 6 luni după ce fusese ales președintele României, Klaus Iohannis a avut o intervenție directă în favoarea lui Dan Voiculescu, atunci când Fiscul a decis să pună sechestru pe sediul Intact, în care se afla și Antena 3, și să-l scoată la vânzare. Iohannis a spus că acest lucru ar fi un atac la adresa presei. Intervenția sa a avut ca efect intimidarea Fiscul. În urma reacției vehemente a opiniei publice, șeful statului și-a cerut scuze, dar acțiunea de recuperare în forță a prejudiciilor aduse României de Dan Voiculescu a eșuat. Antena Group a cumpărat înapoi, în septembrie 2019, fostul sediul al ICA pe care Fiscul îl confiscase și încercase să-l valorifice.

Judecătoarea Camelia Bogdan, care a îndrăznit să-l condamne pe oligarh, a fost persecutată, dată afară din magistratură, linșată public, intimidată și supusă presiunilor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Occidentul începe să pompeze cu adevărat armament în Ucraina. Biden: vom livra 140.000 de sisteme antitanc, 600 de tancuri, 500 de tunuri, lansatoare de rachete avansate, sisteme antiaeriene

* Cei 5 putiniști de la Kiev cu care Rusia voia să conducă Ucraina după finalizarea „operațiunii speciale”. Serviciile secrete ucrainene divulgă „organigrama”

* Incredibilul colaps economic al Rusiei. Primele date: producția de mașini a scăzut cu 97,6%, frigidere – 58,1%, mașini de spălat – 59,2%, vagoane de tren – 59,8%

* Victorie uriașă pentru Ucraina: Rusia a abandonat Insula Șerpilor!

VIDEO. O rachetă trimisă de ruși, în Lugansk, s-a întors și a lovit punctul de lansare, provocând o explozie catastrofală!

* Regimul Putin l-a arestat ca „dezertor” pe portarul naționalei de hochei a Rusiei, vicecampion olimpic în acest an. Legitimat la un club din SUA, Ivan Fedotov va fi dus cu forța la recrutare și, posibil, trimis pe frontul din Ucraina

* Viața, afacerile și combinațiile lui Peter Imre, care a murit la 60 de ani. Era ginerele lui Teodor Meleșcanu și avea o avere de zeci de milioane de euro

* L-au prins pe „Prince”! Fugarul Paul a fost înșfăcat pe stradă, la Paris. Escrocul se ascundea din 2020 de o condamnare la 3 ani și 4 luni de pușcărie

* Ex-senatorul Cosmin Preda (PSD), băgat în conducerea ANRE pe salariu de 7.000 de euro pe lună! Președinte e electricianul Dumitru Chiriță, pus tot de PSD cu 12.000/lună

* Culoar tot mai bun pentru Simona Halep la Wimbledon: a fost eliminată și invincibila Iga Swiatek! În turneu mai sunt doar două jucătoare mai bine clasate decât Halep

15 COMENTARII

  1. Parca Varanu’ avea de dat milioane datorie Statului, insa este mare smecher. Asta este unul dintre demolatorii Romaniei dupa 89, cel care a otravit mintile a milioane de romani cu Latrina sa. Cel care a invrasbit oamenii unii impotriva altora pentru ca mafia sa nu fie deranjata vreodata.

  2. Daca imi amintesc bine o singura data a fost statul roman pe punctul de a recupera banii furati de la securitate de Voiculescu. Era sa-i fie executata silit Antena3.
    Cine a iesit public sa ia apararea ”presei”? Desi Antena3-ventilatorul cu rahat, numai presa nu e. Iohannis. Altfel… Iohannis e scump la vorba.

  3. Revoltator! O persoana care nu s-a remarcat prin nimic, care nu a facut nimic pt societate, si-a permis sa cumpere aceasta splendida si valoroasa proprietate, dar statul roman nu!
    Este o penibila si mizerabila atitudine a celor care sunt obligati sa apere patrimoniul, dar l-au imprastiat si l-au desfiintat in cardasie cu hotii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here