vineri, aprilie 12, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaIncredibilul colaps economic al Rusiei. Primele date: producția de mașini a scăzut...

Incredibilul colaps economic al Rusiei. Primele date: producția de mașini a scăzut cu 97,6%, frigidere – 58,1%, mașini de spălat – 59,2%, vagoane de tren – 59,8%

-

Primele date statistice privind evoluția economiei Rusiei în 2022, date publicității de instituția guvernamentală Rosstat, relevă o prăbușire formidabilă a înregii industrii constructoare de mașini. În luna mai a anului 2022, comparativ cu luna mai 2021, producția de automobile aproape că a încetat (s-a redus cu 96,7%). Multe alte sectoare vitale au scăzut producția cu 50-60%. Abia aceste cifre relevă cu adevărat impactul sancțiunilor impuse de occident și retragerea companiilor străine din Rusia, a cărei industrie pare aruncată în urmă cu 100 de ani.

Informațiile au fost preluate pe contul său de Twitter de economistul Janis Kluge, asociat senior la Institutul German pentru Afaceri Externe și Securitate și coordonator al think-tank-ului EURussia Network. Expertul mărturisește că le-a descoperit pe site-ul oficial rosstat.gov.ru din întâmplare, exact când era pe cale să-și închidă computerul.

Conform datelor oficiale, care aparțin chiar Guvernului de la Moscova, comparativ cu mai 2021, în mai 2022 s-au înregistrat următoarele scăderi:

 • Industria constructoare de automobile: 96,7% (s-au mai produs doar 3.700 de automobile în 2022),
 • Camioane: -39,3%,
 • Motoare: -57%,
 • Vagoane de tren pentru pasageri: -59,8%,
 • Vagoane de marfă: -51,8%,
 • Cabluri cu fibră optică: – 80,8%,
 • Frigidere: -58,1%,
 • Mașini de spălat: -59,2%,
 • Motoare electrice: -49,9%,
 • Lifturi: -34,7%,
 • Excavatoare: – 60%.

- Advertisement -

Acesta este impactul retragerii marilor companii constructoare de mașini din Rusia, dar și al embargoului pe produse tehnologice de top impus de occident după începerea invaziei din 24 februarie.

În fapt, această scădere e chiar cu mult mai dură chiar și decât atât, pentru că în perioada 1 ianuarie – 24 februarie industria rusească a funcționat la capacitate normală. Așadar, din 5 luni măsurate, în aproape două lucrurile au decurs normal – atunci s-au produs mare parte din bunuri. Apoi a venit colapsul. Asta înseamnă că, după 24 februarie, industria rusească s-a închis, pur și simplu!

Despre acest lucru a vorbit în treacăt și președintele american Joe Biden în timpul summitului NATO de la Madrid, menționând că rușii au mari dificultăți să mențină funcțională țara, că lipsa pieselor de schimb a dus la scăderea producției de țiței, iar industria de război nu are componentele de înaltă tehnologie necesare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Propagandistul-șef al lui Putin: „Să ardeți în focurile iadului!” / „Tovarășul Stalin a greșit când a permis existența Germaniei” / „Gorbaciov a greșit când a permis reunificarea Germaniei”

Rușii bombardează din nou Kievul! Trimit rachete de la distanță. O fetiță de 7 ani, scoasă de sub dărâmături. Joe Biden: „Încă o barbarie a lor”

* Rușii l-au reactivat și trimis pe front pe Pavel, un general obez, veteran al războiului din Afganistan. Are 67 de ani, 127 de kilograme și bea o sticlă de vodcă pe zi

VIDEO. O rachetă trimisă de ruși, în Lugansk, s-a întors și a lovit punctul de lansare, provocând o explozie catastrofală!

* Fost combatant în Grupul Wagner: „Mercenarii au pierderi foarte mari în Ucraina. Generalii n-au milă de ei. Disprețul pentru viața umană face parte din istoria Rusiei“

* L-au prins pe „Prince”! Fugarul Paul a fost înșfăcat pe stradă, la Paris. Escrocul se ascundea din 2020 de o condamnare la 3 ani și 4 luni de pușcărie

* Chesnoiu, ministrul pus sub acuzare de DNA pentru corupție, a fost aplaudat furtunos de grupul PSD în Parlament. „Sunt nevinovat!”

VIDEO. PSD-istul pervers care i-a cerut favoruri sexuale unei tinere pentru a o angaja la Primărie: „Sunt un familist convins!”

Prins că a trucat un concurs de angajare, ministrul Chesnoiu (PSD) și-a dat demisia de la Agricultură, dar nu și din Parlament. DNA cere ridicarea imunității sale parlamentare

Dulce ca mierea e pușcăria patriei. Cazul Elena Udrea

- Advertisement -

3 COMENTARII

 1. Rusia va deveni un zombie land in curand. Aici se ajunge cand lasi un derbedeu dement in fruntea tarii pe vecie. Odata cu infragerea militara va veni si infrangerea economica. Rusia este terminata ca tara si nu va mai putea emite pretentii cel putin 10 ani de acum incolo. Nici armata nu-si vor reface datorita sanctiunilor care nu se vor ridica. O sa-si vanda resursele la pret de nimic si vor manca sobolani. Ca in orice dictatura, cand omul de rand va vedea realitatea va crea revolutia si se vor crea noii eroi care vor lua locul satrapului si camerilei sale. Niste eroi de carton si vremelnici care vor incerca sa se gudure pe langa lumea civilizata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -