sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăNewsEx-senatorul Cosmin Preda (PSD), băgat în conducerea ANRE pe salariu de 7.000...

Ex-senatorul Cosmin Preda (PSD), băgat în conducerea ANRE pe salariu de 7.000 de euro pe lună! Președinte e electricianul Dumitru Chiriță, pus tot de PSD cu 12.000/lună

-

Radu Cosmin Preda, fost senator PSD de Dolj, de pe moșia baronesei Olguța Vasilescu, a fost băgat director la ANRE pe un salariu de 7.000 de euro/lună, dezvăluie G4Media. Cosmin Preda a absolvit Facultatea de Mecanică a Universității din Craiova. Partidul l-a purtat pe Preda din șefie în șefie la stat, tot în domenii fără nicio legătură cu competența sa: a fost director la transportul public din Craiova, expert parlamentar, administrator al domeniului public în Craiova etc.

Plasat acum ca director general Activități Suport în ANRE, Radu Cosmin Preda și-a început glorioasa carieră în funcții bine plătite ale administrației publice în 2003, ca „expert parlamentar”, scrie Libertatea.

În 2013 a fost pus director la Regia Autonomă de Transport Craiova. Apoi a fost avansat administrator public la Primăria Municipiului Craiova.

În 2016 a ajuns pe listele PSD la alegerile parlamentare, fiind ales de popor senator de Dolj.

- Advertisement -

Și Radu Cosmin Preda, la fel ca mulți alții ajunși până la urmă la București, pe funcții grase, a făcut parte din camarila baronesei Olguța Vasilescu. În 2020 a făcut însă un pas greșit strategic, plecând din PSD ca să candideze la un nou mandat de parlamentar pe listele PMP. Însă partidul n-a făcut pragul electoral și a rămas „pe dinafară”.

Sistemul l-a recuperat și acum l-a reconectat la banii publici, plasându-l într-un alt domeniu în care n-are absolut nicio experiență. ANRE este instituția care ar trebui să supravegheze piața energetică din România, să o reglementeze și să se asigure că nu apar disfuncționalități sau abuzuri. În loc de asta, ANRE a devenit locul unde partidele politice – dar mai ales PSD – își plasează clientela politică rămasă, în general, în afara Parlamentului.

Această deprofesionalizare a instituției a dus la crize majore în România pe care n-a avut cine să le prevină, gestioneze sau rezolve. Spre exemplu astă-iarnă, în ianuarie, în plină explozie a prețurilor la energie, președintele ANRE, fostul deputat PSD-ist Dumitru Chiriță, era plecat în concediu în Republica Dominicană! Fost sindicalist și electrician de meserie, Chiriță oricum habar n-avea ce se întâmplă și cum s-ar putea rezolva problemele, după ce a fost incapabil să producă, până la liberalizarea pieței, mecanismele de control necesare.
Incompetența politrucilor numiți de PSD (în principal) și celelalte partide la ANRE a ieșit brusc la suprafață în prima criză serioasă, apărută odată cu războiul energetic declanșat de Rusia împotriva Europei înainte să atace Ucraina.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Propagandistul-șef al lui Putin: „Să ardeți în focurile iadului!” / „Tovarășul Stalin a greșit când a permis existența Germaniei” / „Gorbaciov a greșit când a permis reunificarea Germaniei”

Rușii bombardează din nou Kievul! Trimit rachete de la distanță. O fetiță de 7 ani, scoasă de sub dărâmături. Joe Biden: „Încă o barbarie a lor”

* Rușii l-au reactivat și trimis pe front pe Pavel, un general obez, veteran al războiului din Afganistan. Are 67 de ani, 127 de kilograme și bea o sticlă de vodcă pe zi

VIDEO. O rachetă trimisă de ruși, în Lugansk, s-a întors și a lovit punctul de lansare, provocând o explozie catastrofală!

* Fost combatant în Grupul Wagner: „Mercenarii au pierderi foarte mari în Ucraina. Generalii n-au milă de ei. Disprețul pentru viața umană face parte din istoria Rusiei“

* L-au prins pe „Prince”! Fugarul Paul a fost înșfăcat pe stradă, la Paris. Escrocul se ascundea din 2020 de o condamnare la 3 ani și 4 luni de pușcărie

* Chesnoiu, ministrul pus sub acuzare de DNA pentru corupție, a fost aplaudat furtunos de grupul PSD în Parlament. „Sunt nevinovat!”

VIDEO. PSD-istul pervers care i-a cerut favoruri sexuale unei tinere pentru a o angaja la Primărie: „Sunt un familist convins!”

Prins că a trucat un concurs de angajare, ministrul Chesnoiu (PSD) și-a dat demisia de la Agricultură, dar nu și din Parlament. DNA cere ridicarea imunității sale parlamentare

Dulce ca mierea e pușcăria patriei. Cazul Elena Udrea

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -