Ex-senatorul Cosmin Preda (PSD), băgat în conducerea ANRE pe salariu de 7.000 de euro pe lună! Președinte e electricianul Dumitru Chiriță, pus tot de PSD cu 12.000/lună

1
1078
Fostul senator Radu Cosmin Preda (PSD), recuperat de sistem și plasat director la ANRE, deși n-are nicio expertiză în domeniu

Radu Cosmin Preda, fost senator PSD de Dolj, de pe moșia baronesei Olguța Vasilescu, a fost băgat director la ANRE pe un salariu de 7.000 de euro/lună, dezvăluie G4Media. Cosmin Preda a absolvit Facultatea de Mecanică a Universității din Craiova. Partidul l-a purtat pe Preda din șefie în șefie la stat, tot în domenii fără nicio legătură cu competența sa: a fost director la transportul public din Craiova, expert parlamentar, administrator al domeniului public în Craiova etc.

Plasat acum ca director general Activități Suport în ANRE, Radu Cosmin Preda și-a început glorioasa carieră în funcții bine plătite ale administrației publice în 2003, ca „expert parlamentar”, scrie Libertatea.

În 2013 a fost pus director la Regia Autonomă de Transport Craiova. Apoi a fost avansat administrator public la Primăria Municipiului Craiova.

În 2016 a ajuns pe listele PSD la alegerile parlamentare, fiind ales de popor senator de Dolj.

Și Radu Cosmin Preda, la fel ca mulți alții ajunși până la urmă la București, pe funcții grase, a făcut parte din camarila baronesei Olguța Vasilescu. În 2020 a făcut însă un pas greșit strategic, plecând din PSD ca să candideze la un nou mandat de parlamentar pe listele PMP. Însă partidul n-a făcut pragul electoral și a rămas „pe dinafară”.

Sistemul l-a recuperat și acum l-a reconectat la banii publici, plasându-l într-un alt domeniu în care n-are absolut nicio experiență. ANRE este instituția care ar trebui să supravegheze piața energetică din România, să o reglementeze și să se asigure că nu apar disfuncționalități sau abuzuri. În loc de asta, ANRE a devenit locul unde partidele politice – dar mai ales PSD – își plasează clientela politică rămasă, în general, în afara Parlamentului.

Această deprofesionalizare a instituției a dus la crize majore în România pe care n-a avut cine să le prevină, gestioneze sau rezolve. Spre exemplu astă-iarnă, în ianuarie, în plină explozie a prețurilor la energie, președintele ANRE, fostul deputat PSD-ist Dumitru Chiriță, era plecat în concediu în Republica Dominicană! Fost sindicalist și electrician de meserie, Chiriță oricum habar n-avea ce se întâmplă și cum s-ar putea rezolva problemele, după ce a fost incapabil să producă, până la liberalizarea pieței, mecanismele de control necesare.
Incompetența politrucilor numiți de PSD (în principal) și celelalte partide la ANRE a ieșit brusc la suprafață în prima criză serioasă, apărută odată cu războiul energetic declanșat de Rusia împotriva Europei înainte să atace Ucraina.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Propagandistul-șef al lui Putin: „Să ardeți în focurile iadului!” / „Tovarășul Stalin a greșit când a permis existența Germaniei” / „Gorbaciov a greșit când a permis reunificarea Germaniei”

Rușii bombardează din nou Kievul! Trimit rachete de la distanță. O fetiță de 7 ani, scoasă de sub dărâmături. Joe Biden: „Încă o barbarie a lor”

* Rușii l-au reactivat și trimis pe front pe Pavel, un general obez, veteran al războiului din Afganistan. Are 67 de ani, 127 de kilograme și bea o sticlă de vodcă pe zi

VIDEO. O rachetă trimisă de ruși, în Lugansk, s-a întors și a lovit punctul de lansare, provocând o explozie catastrofală!

* Fost combatant în Grupul Wagner: „Mercenarii au pierderi foarte mari în Ucraina. Generalii n-au milă de ei. Disprețul pentru viața umană face parte din istoria Rusiei“

* L-au prins pe „Prince”! Fugarul Paul a fost înșfăcat pe stradă, la Paris. Escrocul se ascundea din 2020 de o condamnare la 3 ani și 4 luni de pușcărie

* Chesnoiu, ministrul pus sub acuzare de DNA pentru corupție, a fost aplaudat furtunos de grupul PSD în Parlament. „Sunt nevinovat!”

VIDEO. PSD-istul pervers care i-a cerut favoruri sexuale unei tinere pentru a o angaja la Primărie: „Sunt un familist convins!”

Prins că a trucat un concurs de angajare, ministrul Chesnoiu (PSD) și-a dat demisia de la Agricultură, dar nu și din Parlament. DNA cere ridicarea imunității sale parlamentare

Dulce ca mierea e pușcăria patriei. Cazul Elena Udrea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here