marți, mai 28, 2024
AcasăPropagandăSputnik a decis: "Valer Dorneanu - omul anului în România"! Normal: șeful...

Sputnik a decis: „Valer Dorneanu – omul anului în România”! Normal: șeful CCR a făcut jocurile Rusiei, aruncând justiția în haos

-

Propaganda rusă a hotărât că Valer Dorneanu, președintele Curții Constituționale (CCR), este omul anului în România! Măcar bine că se mai demască între ei. Dorneanu a acționat ca un veritabil agent al Rusiei, pulverizând justiția română prin câteva decizii scandaloase.

Sub semnătura lui Dragoș Dumitriu (Georgiana Arsene, nevasta lui Gelu Voican Voiculescu, s-a abținut de această dată), Sputnik.md dă note bune sau proaste diverselor personaje din România.

Bile albe primesc Valer Dorneanu, Victor Ponta și Viorica Dăncilă, pe care Moscova îi îndrăgește tare mult.

- Advertisement -

Ca „dușmani ai poporului” sunt tratați Klaus Iohannis, Laura Codruța Kovesi, Ludovic Orban, Rareș Bogdan, Raluca Turcan și Mircea Geoană.

De un oftat lung beneficiază „încarceratul” Liviu Dragnea.

Fragmente din „analiza” Sputnik.md

 • „2019 a fost marcat de controversata condamnare definitivă și încarcerare a președintelui celui mai mare partid – și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.”
 • „2019 a fost marcat de anularea de facto a uneia dintre cele mai importante prevederi constituționale – neutralitatea politică a președintelui statului.”
 • „Tot o premieră negativă a fost declararea, de la nivelul președintelui, a «războiului» cu un partid politic, împotriva căruia a și declanșat, de fapt, Referendumul, așa-zis «pe justiție».”
 • „La capitolul nereușite sunt de menționat TOATE obiectivele externe majore: aderarea la spațiul Schengen, vizele pentru SUA, preluarea mandatului de membru nepermanent al Consiliului de Securitate.”
 • „Reușite externe – dar individuale, fără legătură directă cu vreun efort național – sunt numirea Laurei Codruța Kovesi în fruntea instituției Procurorului European și a lui Mircea Geoană în funcție de adjunct al secretarului general al NATO. Ori, chiar dacă ambele personaje și ambele funcții sunt controversate, deocamdată sunt «puncte» trecute în dreptul României; dar dacă ulterior cei doi vor cauza probleme pe plan internațional, și România va suferi. „
 • „Chiar dacă 2019 ar putea fi declarat «anul lui Iohannis», președintele se face vinovat de anularea unei prevederi constituționale, declanșarea unui «referendum» contra unui partid politic și o atitudine constantă de subminarea a (autorității) Parlamentului, Guvernului și chiar a CCR și CSM.”
 • „Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale, referendumul și a avut un rol esențial la succesul PNL de la europarlamentare. Deci, ca «scoruri» este inegalabil anul acesta; dar din cauza repetatelor încălcări ale «regulamentului jocului», nu merită și nu i se poate acorda titlul de politician al anului.”
 • „Viorica Dăncilă, premianta de anul trecut a Sputnik, a condus cu loialitate treburile guvernului, dar a pierdut pe plan politic.”
 • „Victor Ponta a avut prestație remarcabilă în Opoziție, reușind un joc inteligent, de ținută – și care i-a adus un scor nesperat la europarlamentare. Un scor bun a reușit și cu propunerea lui Mircea Diaconu la prezidențiale. Singurele punte negative ar fi vehemența atacurilor la Viorica Dăncilă, de multe ori sub nivelul de civilizație admisibil, și pierderea unei parți a partidului. Dar, per ansamblu, Victor Ponta revine spectaculos în top, confirmând calitățile și experiența sa politică.”
 • „Ludovic Orban, chiar dacă a fost, evident, o păpușă în mâna lui Iohannis, are meritele sale politice – din păcate tarate de un discurs vulgar, de multe ori penibil, și de o lipsă a unei viziuni guvernamentale (naționale!) – demersul său politic părând mai mult un fel de șarlatanie politică, decât alternativă. Aceeași șarlatanie politică pare a defini și țipătoarele apariții ale lui Rareș Bogdan, și chiar ale mult mai rafinatei Raluca Turcan.”
 • „Dacă anul trecut alegerea Vioricăi Dăncilă a fost clară – prima femeie premier făcând o figură frumoasă la toate capitolele –, anul acesta este greu de spus că un om politic a ieșit în evidență clar.”
 • „Totuși, prin faptul că revine și manifestă o maturitate de bun augur, consider că Victor Ponta este cel care s-a evidențiat prin inteligență – și prin succese obținute cu o «armată» mică. Ponta a influențat și căderea guvernului PSD, deci a avut un rol – chiar fiind o minoritate din Opoziție.”
 • „Și, totuși, fiind un an marcat de un joc «nesportiv», cu lovituri dincolo de «regulament», cu abuzuri și forțări nemaivăzute până acum, este de remarcat o instituție care a suportat greul acestui an, fiind adevăratul factor de echilibru în 2019: Curtea Constituțională a României. (…) Ca atare, apreciem că omul de drept, fost om politic de prim rang, Valer Dorneanu, președintele CCR, este Personalitatea anului 2019 în România.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. De ce ne omorâm de Crăciun pe șosele? 10 cauze care aduc moartea la volan. 27 de români, uciși în două zile

Cum să mori ca prostu’, în ziua de Crăciun, cu petarda-n gură. Povestea tragică a unui ieșean mort de beat

- Advertisement -

8 COMENTARII

 1. Haznaua SPUTNIK.md trebuie tratată ca haznaua la care lucră imbecili rusofili specialişti la înfulecat „rahat” şi manipulatori de joasă speţă. Eu zic că nu trebuie băgaţi în seamă ci lăsaţi să-şi facă înlinişte băile de „rahat” rusesc. 😀

 2. Celor care posteaza aici, le transmit urări numai de bine si ii îndemn sa-si trăiască viata in armonie cu adevarul … nu tot ce zboară se mănâncă, la fel si cu adevarul … adevarul pentru voi este cel pe care-l asteptati si doriti si care e musai sa coincidă cu așteptările voastre … cum spuneam, nu tot ce zboara se mănâncă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -