Vine iarna, cu un val de frig polar, la sfârșit de decembrie! După Anul Nou, vremea se încălzește din nou

0
9877

După o lună decembrie cu temperaturi de primăvară și un Crăciun cu vreme de Paști, ultimele zile ale anului aduc un val de frig polar, care va face ca mercurul să scadă brusc în termometre.

Iarna vine în ultimele zile din an, anunță meteorologii ANM. Un front de aer rece, polar, va pătrunde din sud-estul Europei și va afecta inclusiv România, unde temperaturile vor scădea și vor veni ninsorile. În același timp, un val de aer cald va afecta jumătatea de vest a continentului.

Valul de aer polar va afecta în special coasta adriatică a Balcanilor, însă meteologii spun că va ninge și în Carpați, unde, în anumite zone, stratul de zăpadă va ajunge la 50 de centimetri.

Meteorologul Mihai Timu, la Digi 24:

  • „În privința precipitațiilor, vor mai apărea, la noapte, mâine și poimâine (vineri și sâmbătă – n.red.). Vorbim de ninsori la munte, iar în Moldova, Transilvania, Maramureș, încet-încet, pe lângă ploi e posibil să apară, treptat, lapoviță și ninsoare. Regimul termic va fi unul de iarnă.”
  • „Până acum, luna decembrie ne-a adus temperaturi cu mult peste media perioadei, motiv pentru care și în acest moment, până pe 25 decembrie, vorbim de o medie climatologică de plus 3,8 grade față de media aceleiași perioade din anii 1980-2010.”
  • „Sâmbătă spre duminică și duminică spre luni, vorbim de -8…-10 grade în Transilvania, până la 0 grade în zona litoralului și în Capitală, urmând să apară valori negative de -2 grade.”
  • „În Capitală, așteptăm să ningă slab cantitativ, duminică dimineață și pe zi.”

Iarna se va termina după Anun Nou, mai spun meteorologii, atunci când ne vom întoarce la temperaturile peste mediile normale ale perioadei, cu care ne-am obișnuit deja.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

POVEȘTI LA GURA SOBEI: Zăpada

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here