Kovesi, răzbunată după Crăciun: „SS-Gestapo”, kaput! Guvernul Orban pune cruce monstrului creat de PSD-ALDE pentru distrugerea justiţiei din interior

12
15213

În sfârşit, a venit sfârşitul pentru unul dintrei cei mai de temut monştri anti-România creaţi de regimul Dragnea-Tăriceanu: „SS-Gestapo”, secţia creată de PSD şi ALDE cu scopul de a prelua controlul asupra sistemului de justiţie, pentru a-i salva pe politicienii cu dosare penale (printre care şi Dragnea şi Tăriceanu). 

Executivul are pe ordinea de zi a şedinţei de vineri, care va începe la ora 20.00, memorandumul privind desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), informează Guvernul, într-un comunicat de presă.

În document, Cătălin Predoiu aduce în discuţie recomandările forurilor europene în legătură cu Secţia. În concluzii, ministrul Justiţiei precizează că soluţia este desfiinţarea SIIJ, (denumită pe româneşte şi „SS-Gestapo”, pentru felul  în care Adina Florea şi alţi procurori aleşi pe sprânceană au terorizat magistraţii oneşti, vezi Kovesi, cu scopul de a sabota lupta anticorupţie din interior).

De altfel, decizia Guvernului Orban de a desfiinţa Secţia condusă de Adina Florea şi susţinută de Lia Savonea, şefa CSM, este o mare victorie pentru Laura Codruţa Kovesi, fosta şefă a DNA hărţuită de „SS-Gestapo” la comanda mafiei politice penale.

 

Catalin Predoiu, PNL
Ministrul Justiției Cătălin Predoiu cere, printr-un memorandum, desființarea Secției Speciale de investigare a magistraților

În prima variantă a documentului, prezentat în şedinţa din 6 decembrie a Cabinetului Orban, Cătălin Predoiu vorbea despre desfiinţarea Secţiei de anchetare a magistraţilor sau „regândirea radicală a modului de funcţionare şi organizare a acesteia”.

Văzând recomandările cuprinse în documentele europene menţionate, dispoziţiile legale care reglementează funcţionarea şi organizarea SIIJ, precum şi modul concret în care a funcţionat Secţia de la înfiinţare până în prezent, propunem ca poziţia Ministerului Justiţiei în raporturile cu autorităţile şi instituţiile publice, respectiv cu instituţiile Uniunii Europene sau internaţionale pe această temă să fie în sensul susţinerii uneia din următoarele soluţii (care să fie dezbătute/adoptate în cadrul procedurilor parlamentare derulate cu privire la propunerile legislative aflate pe ordinea de zi a comisiilor de specialitate): desfiinţarea SIIJ ori, după caz, regândirea radicală a modului de funcţionare şi organizare a acesteia”, arată memorandumul iniţial.

Documentul aduce în prim plan argumentele GRECO.

GRECO a concluzionat că „recomandarea referitoare la abandonarea creării noii secţii speciale pentru investigarea infracţiunilor din justiţie nu a fost implementată de România.
Documentul aminteşte şi de criticile aduse de comisia de la Veneţia care a recomandat României „să reconsidere stabilirea unei structuri separate de parchet pentru investigarea infracţiunilor comise de judecători şi procurori; recurgerea la procurori specializaţi, însoţită de garanţii procesuale efective, ar putea apărea ca o soluţie alternativă mai potrivită”.

De asemenea, memorandumul este argumentat prin concluziile raportului MCV.
Concluziile din MCV au fost că modificările legate de accelerarea înfiinţării Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie şi extinderea competenţei sale au alimentat şi mai mult sursele de îngrijorare şi lipsa de încredere în aceste modificări. În special, unele dintre modificările propuse ale legilor păreau să servească intereselor anumitor persoane.

Savonea, avocata „SS-Gestapo”, secţia mafiei penale

Adina Florea şi Lia Savonea, un tandem periculos pentru justiţie

Clanurile politice din PSD şi ALDE au înfiinţat Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (denumire pompoasă, „tradusă” mai simplu şi onest de români şi magistraţii curaţi prin „SS-Gestapo”) special pentru a distruge justiţia din interior.

Primul obiectiv: răpunerea DNA. Adina Florea a primit misiunea să-i facă un dosar Laurei Codruţa Kovesi la comanda fugarului penal Sebastian Ghiţă. Gheorghe Stan (ajuns judecător la CCR, ce blasfemie anti-Românie!), şeful ei, i-a dat undă verde acestui abuz incalificabil şi fără precedent.

Iar Lia Savonea a girat tot acest sabotaj via „SS-Gestapo”, protejând cancerul justiţiei de presiunile Europei şi ale magistraţilor ne-politici.

Astfel, în punctul de vedere trimis către CJUE, şefa CSM apără Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), a cărei desfiinţare o recomandă MCV pentru că a slăbit lupta anticorupţie.

„Înfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie constituie o garanţie legală a principiului independenţei Justiţiei, în general şi a judecătorului, în special”, arată Savonea în punctul de vedere către CJUE, citat de G4Media.ro.

„În ceea ce priveşte instituirea unei secţii specializate în investigarea infracţiunilor din Justiţie, nici principiul statului de drept, şi nici cel al egalităţii cetăţenilor în faţa legii nu se opun unei astfel de măsuri adopatte la nivel intern, într-un domeniu care nu a făcut şi nu poate să facă obiectul uniformizării la nivelul UE”, a concluzionat CSM.

Punctul de vedere al CSM către CJUE privind MCV şi SIIJ este semnat de preşedinta Consiliului Lia Savonea.

 

.

 

Savonea, greu de „răpus”. Are spate în afara Românie, la est?

Nici Dăncilă, nici chiar Liviu Dragnea nu şi-au permis să spună Europei că Europa nu contează în România, via CJUE sau MCV. Acea Europă care a pompat, mai ales din 2007 încoace, miliarde de euro în România, inclusiv pentru susţinerea salariilor şi pensiilor celor ca Lia Savonea.

De aceea, o analiză a jurnaliştilor de la Universul.net a ajuns la concluzia că războiul epuizant cu tripleta PSD-ALDE-UDMR a fost floare la ureche față de încleștarea cu o justiție intrată pe mâinile caracatiţei Savonea. 

„Iar această rețea este legată indestructibil de rețeaua Cătălin Voicu și de Liviu Dragnea. Avocatul Mihai Savonea, soțul Liei Savonea, a fost coleg de cabinet de avocatură cu senatorul PSD Cătălin Voicu. Iar avocatul Gil Vasile, soțul președintelui din 2018 al CSM, Simona Camelia Marcu, a lucrat chiar pentru TelDrum, compania de care se leapădă fără succes familia lui Liviu Dragnea. Tandemul Savonea-Marcu e în fruntea acestei rețele care se întinde precum o pânză de păianjen peste justiția română”, arată analiza citată.

Iar concluzia ei este gravă şi periculoasă pentru România, chiar în ciuda faptului că PSD este deja cu un picior şi jumătate în afara puterii politice, Dragnea şi Voicu sunt la puşcărie, iar aliaţii lor din politică au primit un mare vot de blam din partea poporului la vot:

„Lia Savonea, președintele CSM, controlează sau poate influența prin oameni apropiați – pe care i-a promovat și pe care-i poate înlătura cu ușurință prin instrumente legale dacă dau semne de independență – secția de judecători a CSM (integral), Înalta Curte de Casație și Justiție (președinte, președinții Secției Penale și al Secției I Civile), Curtea de Apel București (președinte, vicepreședinte), Inspecția Judiciară (președinte), Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. (președinte interimar, pe cale de validare) și cel puțin trei judecători din Curtea Constituțională. Dar nu se va opri aici. Vrea mai mult”, scriu jurnalistii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Acum, să vină alţi 30 de ani, cu o altfel de Românie!

*A fost arestat de Ceaușescu, a murit – ca și Ceaușescu – în ziua de Crăciun! Destinul unui ziarist disident

* VIDEO. Catedrala Notre-Dame renaște din propria cenușă! Primii turiști o vor putea vizita în 2020

* Năstase s-a supărat ca măgarul pe sat. Acuză jurnaliștii de la Recorder că n-au dat tot interviul în „30 de ani de democrație”

* VIDEO. De ce ne omorâm de Crăciun pe șosele? 10 cauze care aduc moartea la volan. 27 de români, uciși în două zile

* Va mai rezista Putin la Kremlin? Rușii, tot mai nemulțumiți de felul cum conduce

* Timmermans, scrisoare de dragoste către Marea Britanie: „Te cunosc și te iubesc!”

* Putin, pus sub acuzare de procurorii ucraineni pentru trecere ilegală a frontierei. Kievul consideră Crimeea parte a Ucrainei

12 COMENTARII

 1. Militez în cărțile mele pentru o Românie Normală în care să se regăsească copiii, angajații, patronii, politicul și biserica.
  Un ultim roman la care scriu este ultimul despre politica secolului 21. Voi scrie, ca profesor de elocință secretele tuturor împăraților Romei, cărți care nu s-au scris. Îmi propun să scriu 50 romane în timpul ultimei mele vieți. Sper să nu fiu uitat.

  Mithrandir Galaxia 13 planeta Oprimanter

 2. Și dacă se desființează SIIJ o s-o reînființeze viitorul guvern PSD !!!
  Procurorii și judecătorii nu sunt Dumnezei pe pământ!!!! Sa simtă și ei ca au pe cineva care le monitorizează toate acțiunile !!!!

 3. conform constitutiei art.126 „Instanţele judecătoreşti

  (1) Justiţia se realizează prin Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi prin celelalte instanţe judecătoreşti stabilite de lege.
  (2) Competenţa instanţelor judecătoreşti şi procedura de judecată sunt prevăzute numai prin lege.
  (3) Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie asigură interpretarea şi aplicarea unitară a legii de către celelalte instanţe judecătoreşti, potrivit competenţei sale.”!!!…ok!!!!..dar in cazurile cand anumiti judecatori o iau razna ! ce faci atunci…???…si aici sunt o sumedenie de cazuri in instanta care de ani treneaza…,ultimul cazul tandarei!!!..ba se pensioneaza cate un judecator,ba reiau cazul de la zero,ba il trimit inapoi la parchet,ba pe ma-sa si ta-su….ba mai nou le dau sentinte de ochii lumii si infractorii bine mersii fac apel!!..la niste cauze clare pe care s-au mai pronuntat odata !!!..ba sunt complete de trei ,ba de cinci !! ce au fost pusi tractoristi in ele??…..cum pastele ma-si gandesc astia cand aia a furat milioane si tu vi si reiei cazul de la zero ??? cazul udrea,truica,etc..o intrega serparie si-n justitia asta de la noi….!!!!…apropo cazul iorgulescu??…

 4. PNL isi sapa groapa cu un sarg neamaintalnit. SIIJ trebuia reformat si profesionalizat, nu desfiintat. Dupa Caracal si Tandarei, PNL nici nu le taie magistratilor de mucava corupti pana in maduva oasele pensiile speciale incalcand Articolul 16 din Constitutie si nici nu da un OUG privind raspunderea magistratilor. Nu-i asa, platesc prostii de cetateni despagubirile uriase primite de romanii abuzati de prostia si coruptia magistratilor, nu plateste Orban din buzunarul lui de sarac. Pentru scoaterea lui Iliescu de sub urmarire penala in 2007 Kovesi chiar merita investigata de toate parchetele din Romania, nu doar SIIJ. Pe victimele lui Iliescu de la Mineriada cine le razbuna?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here