joi, aprilie 18, 2024
AcasăDiaspora"Paștele acasă" - interzis pentru românii din diaspora. Dacă vor veni în...

„Paștele acasă” – interzis pentru românii din diaspora. Dacă vor veni în țară, vor face Sărbătorile în carantină, departe de familie

-

Începând de luni, 6 aprilie, pentru românii din diaspora nu mai există opțiunea „Paștele acasă”.

Ei mai au doar două variante:

  • fie rămân în țările lor de adopție (Italia, Spania, Germania, Anglia, Franța, Austria, Belgia, Olanda etc.);
  • fie vin în România și intră în carantină, unde rămân 14 zile, adică până după Paște.

Exemplu: dacă românul X din Occident intră în România miercuri, 8 aprilie, el este dus direct în carantină, unde va sta până miercuri, 22 aprilie.

Cum Paștele catolic este pe 12 aprilie, iar cel ortodox pe 19 aprilie, înseamnă că românul X va „petrece” Paștele în carantină indiferent dcaă este ortodox sau catolic.

- Advertisement -

Mai mult: chiar și dacă au intrat în țară luni sau marți (7-8 aprilie), compatrioții noștri tot după Paște vor ieși din carantină.

Când vor lua decizia de a reveni „la vatră” sau vor rămâne să facă Paștele în țările lor de adopție, românii din diaspora trebuie să știe că în carantină condițiile sunt mai degrabă austere, în clădiri izolate, „la grămadă” cu persoane pe care nu le cunosc. În plus, întâlnirea cu rudele din țară, pe timpul carantinei, nu e posibilă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Primar PSD arestat când lua „șpagă de pandemie”: cu mască pe figură și mănuși de protecție! S-a ferit de covid, dar l-a lovit flagrantul

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -