Ilie Năstase e cu un picior în pușcărie! Prin bătaia aplicată soției, n-a respectat „termenul de încercare” de 2 ani

1
2949

Ilie Năstase a dat de dracu’: în iresponsabilitatea lui, confirmată și reconfirmată în ultimii ani, a „uitat” că are o condamnare de 9 luni și 10 de închisoare, cu amânarea pedepsei. Asta înseamnă că, timp de doi ani (9 iuie 2019 – 9 iulie 2021), cât a decis instanța în 2019 că trebuie să fie „termenul de încercare”, nu avea avea voie să recidiveze cu o nouă faptă penală.

Vineri, 8 ianuarie 2021, cu 4 luni și o zi înainte de expirarea „termenului de încercare”, fostul tenismen a comis-o din nou! Și-a snopit nevasta în bătaie. Femeia, speriată, a sunat la 112, iar din acest punc, dosarul penal e asigurat.

Ioana Năstase Simion (45 de ani), cea de-a cincea soție a fostuliui tenismen Ilie Năstase (74 de ani), a anunțat că a fost bătută și terorizată de soțul ei, vineri seara, în București. A sunat la 112. 

I se poate activa condamnarea de 9 luni și 10 zile!

În urmă cu un an și jumătate, pe 9 iulie 2019, Ilie Năstase a fost condamnat definitiv la 9 luni şi 10 zile de închisoare, cu amânarea executării pedepsei. Curtea de Apel București a stabilit: dacă în următorii doi ani fostul tenismen va comite vreo faptă penală, va trebui să execute şi această pedeapsă.

Diferenţa faţă de suspendarea executării pedepsei, procedură folosită mai frecvent în procese, este faptul că persoana condamnată nu trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii pe perioada de încercare. Fostul sportiv are însă interdicţia de a conduce pe dumurile publice timp de 2 ani (iulie 2019 – iulie 2021).

Poliţiştii l-au prins pe Ilie Năstase băut la volan, de două ori în doar 6 ore, în luna mai a anului 2018. Atunci, acesta a refuzat să-i fie recoltate probe pentru stabilirea alcoolemiei.

Acum, Ilie Năstase a recidivat în spectrul penal, înainte de a-i expira „termenul de încercare” de doi ani. Așadar, el se află în pericol de a merge la închisoare, reactivându-i-se pedeapsa de 9 ani și 10 zile, primită și amânată în 2019.

Faptul că soția lui Ilie Năstase a sunat la 112 a complicat situația fostului tenismen. „Violența domestică” a acestuia a ajuns astfel în atenția polițiștilor. În mod normal, e dosar penal. O plângere făcută de soția-victimă a lui Ilie Năstase l-ar trimite pe acesta direct în pușcărie.

Prins beat la volan de două ori în câteva ore

În iulie 2019, poliţiştii rutieri au fost nevoiţi să blocheze maşina lui Ilie Năstase. Fostul tenismen plecase de pe loc, după un schimb de replici cu un agent, chiar dacă acesta l-a somat să oprească şi i-a cerut să se legitimize. Polițiștii de la Brigada Rutieră a Capitalei au spus la acel moment că fostul jucător de tenis a refuzat să i se facă testul de alcoolemie și a devenit agresiv cu poliţiştii. A fost necesară încătuşarea acestuia, după care a fost dus pentru recoltarea de probe biologice la sediul INML.

Fostului jucător de tenis i-a fost întocmit astfel dosar penal privind infracţiunea de refuz de prelevare a mostrelor biologice, a fost amendat şi cu 1.000 de lei şi a fost lăsat să plece acasă.

După numai câteva ore, Ilie Năstase a fost prins din nou în trafic, în zona Şoseaua Ştefan cel Mare, când făcea un viraj la stânga peste linia continuă, cu un scuter, fără a avea dreptul de a conduce. Pentru faptul că a trecut peste linia continuă, fostul jucător de tenis a fost amendat cu încă 1.305 lei şi 6 puncte de penalizare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here