57% dintre americani vor demiterea imediată a lui Donald Trump, după asaltul asupra Capitoliului

0
629

O majoritate solidă a cetățenilor americani, de 57%, ar dori ca preşedintele Donald Trump să fie îndepărtat imediat din funcţie, după ce liderul de la Casa Albă a încurajat protestul violent de miercuri, 6 ianuarie. Un protest care s-a transformat într-o barbarie soldată cu ocuparea temporară a Capitoliului și cu moartea a 5 oameni.

Sondajul făcut joi şi vineri (7-8 ianuarie) de Reuters/Ipsos a arătat, de asemenea, că 7% din cei care au votat pentru republicanul Donald Trump la alegerile din 3 noiembrie se opun acţiunii susţinătorilor săi din aripa dură, care au pătruns în Capitoliu. Asaltul a avut loc în timp ce parlamentarii validau victoria în alegeri a democratului Joe Biden.

Aproape 70% din americanii chestionaţi au declarat, de asemenea, că dezaprobă acţiunile lui Donald Trump în perioada premergătoare asaltului de miercuri. La un miting organizat mai devreme, în cursul aceleaşi zile, Donald Trump şi-a îndemnat susţinătorii să meargă la Capitoliu.

Haosul care s-a creat, şi în care şi-au pierdut viaţa un ofiţer de poliţie şi alte patru persoane, a fost condamnat pe scară largă atât de democraţi, cât şi de republicani.

Democraţii din Camera Reprezentanţilor intenţionează să introducă luni o propunere de punere sub acuzare a preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, au declarat pentru Reuters două surse democrate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here