Șoșocărimea la spital. În București nu mai e liber niciun pat ATI pentru Covid. Medic: „Foarte mulți tineri, fără comorbidități, se prezintă tardiv”

1
942
Secțiile de terapie intensivă s-au umplut foarte repede. De acum, numărul celor care au nevoie de ATI depășește capacitatea spitalelor

Nu mai există niciun pat liber în secțiile de terapie intensivă la marile spitale „Marius Nasta“, „Victor Babeș“ și „Matei Balș“ din București, anunță conducerile acestor unități, citate de Libertatea. Saloanele Covid sunt și ele pline în proporție de 80%. Valul 4 al pandemiei, care se ridică acum vertiginos în România, este unul al conspiraționiștilor nevaccinați, aceștia refuzând de cele mai multe ori să se prezinte la spital până când ajung în stare foarte gravă, relatează doctorii.

Managerii spitalelor pomenite mai sus, care au dus greul și în primele 3 valuri ale pandemiei, caută acum soluții pentru a face rost de paturi suplimentare, știind că numărul cazurilor severe va continua să crească. În România s-au vaccinat, în 8 luni, doar 30% din locuitori, spre deosebire de restul Uniunii Europene, unde media a trecut de 70%.

Ultimele cifre, furnizate pe 1 septembrie, arătau că în București s-au confirmat 269 de noi infectări în 24 de ore. În România, viteza cu care crește valul 4 depășește cu mult așteptările autorităților. Pe 1 septembrie s-au confirmat deja 1.443 de cazuri, în condițiile în care medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, spunea acum o săptămână că se așteaptă ca România să ajungă la 1.500 de cazuri pe zi în jurul datei de 15 septembrie!

Cătălin Apostolescu, directorul medical de la Institutul de Boli Infecțioase “Matei Balș”, a declarat pentru Libertatea că nu mai este niciun loc liber la terapie intensivă: „La ATI e plin, iar saloanele Covid sunt ocupate 85%. Sunt foarte mulți tineri fără comorbidități, care se prezintă tardiv la spital și dezvoltă forme severe ale bolii. Cel mai tânăr pacient de la ATI în acest moment are 28 de ani“.

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta“, a vorbit în aceiași termeni: „Am cerut DSP creșterea numărului de paturi de la ATI, dar și cele din saloane. La ATI nu mai avem niciun loc și sunt deja 3 pacienți pe salon care ar avea nevoie de terapie intensivă. Pacienți cu forme severe, care necesită ATI, se află și la alte spitale non-Covid. Avem solicitări de transfer de la Floreasca și de la Pantelimon, dar a trebuit să-i refuzăm, pentru că nu le putem oferi terapie intensivă. Ar muri la noi în salon“.

În România și Bulgaria, curentul conspiraționist are proporțiile unui fenomen de masă. O parte uriașă din populație crede în propaganda care vorbește despre conspirația mondială, CIP-urile din vaccin, modificările genetice induse de acesta, semnul Diavolului etc.

Lăsate libere, personaje precum Diana Șoșoacă încalcă zilnic toate măsurile legale de prevenire a infectării și îndeamnă la nerespectarea lor, acuzând în același timp Guvernul, medicii, OMS, ONU, jurnaliștii că fac parte dintr-o uriașă rețea coruptă care face jocurile unor entități necunoscute, urmărind să îmbolnăvească omenirea și să jubjuge populația.

Pe cadavrele oamenilor care mor cu zile pentru că au avut naivitatea să o creadă, Șoșoacă și alții ca ea își construiesc notorietatea și ascensiunea politică, urmărind în același timp o agendă surprinzător de apropiată de cea a temelor conspiraționiste lansate de Moscova.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Guvernul Cîțu e condamnat! Decizia USR-PLUS de la miezul nopții: va susține o moțiune de cenzură împotriva Cabinetului din care face parte!

* Dan Barna: „Florin Cîțu nu poate conduce nimic. E mai rău decât Dragnea. Ia decizii noaptea ca hoții. Trebuie să plece!”

* VIDEO. Al doilea ministru USR-PLUS dat afară din guvern de premierul Cîțu: Stelian Ion de la Justiție! Război total, coaliția e în aer

Bilanț rușinos al Secției Speciale: 7 procurori au făcut doar 5 rechizitorii în 3 ani, dar au blocat 6.465 de dosare! „Moftul lui Dragnea” ne-a costat peste 4,5 milioane de euro și încurajarea corupției în justiție

* Încă un dosar pentru Dragnea! Vacanțe exotice în Qatar, Maldive, Bali și Caraibe, alături de concubina Irina, pe banii PSD – subvenție de la stat

* Senatorul Bodog (PSD), trimis în judecată de DNA. Ca ministru, a falsificat semnături pentru ca o consilieră a sa să ia leafă de la stat fără a trece pe la serviciu

* Se strânge lațul: Nicușor Dan anunță audit la achizițiile imobiliare făcute de Firea. „Acolo a fost cea mai mare sursă de corupție în Primărie”

* A dispărut un dosar cu probe esențiale în procesul beizadelei Victoraș Micula!

Baronul Oprișan s-a însurat cu fosta sa secretară, pe care a făcut-o directoare la CJ Vrancea. Familia tradițională PSD-istă: el 56 de ani, ea 37, împreună au trei copii din căsătorii anterioare

1 COMENTARIU

  1. Campania-de-vaccinare este un SUCCES în restul Europei (peste 70% din populație este vaccinată!), numa’ la noi (și la bulgari, veșnicii noștri… „frați-de-suferință”!) este un (MAREEE!!!) EȘEC (DOAR… 27% la sută procent de populație vaccinată!)!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here