Soarta unui antivaccinist convins: infectat cu Covid, a refuzat tratamentul medical și a murit

3
3363

Un italian din Trento, antivaccinist convins și adept al teoriilor conspiraționiste, a ajuns în stare gravă la spital și a refuzat să fie conectat la aparatele de respirație artificială. Cum legea îi permitea să nu accepte tratamentul, medicii au fost obligați să-i respecte alegerea. Rezultatul: mândrul italian a murit la frumoasa vârstă de 50 de ani.

Bărbatul bântuit de teorii conspiraționiste, rezident în orașul Trento din nordul Italiei, fusese internat în spital cu o formă gravă de insuficiență respiratorie, în urma infectării cu virusul Covid-19. Antivaccinist convins, el a refuzat să fie conectat la aparatele de respirație artificială și a murit. Conform cotidianului La Republica, decesul „viteazului” a survenit în spitalul Santa Chiara din Trento.

După spusele medicilor, bărbatul ar fi refuzat să-și dea acordul, prin semnătură, pentru a beneficia de conectarea la aparatele de respirație artificială, care i-ar fi dat șanse destul de mari de a trece peste boală. El nu avea alte patologii, singura problemă fiind kilogramele în plus, care i-au agravat situația.

„În aceste situații încercăm să convingem persoanele în cauză să accepte tratamentul”, a declarat Daniele Penzo, șeful secției de Terapie Intensivă de la spitaul din Trento. „În momentul în care un pacient conștient și în deplinătatea facultăților mintale refuză tratamentul, noi, medicii, suntem obligați prin lege să-i respectăm alegerea”, a adăugat el.

Antivaccinistul a fost ferm în decizia lui sinucigașă. Nici măcar logodnica lui nu a reușit să-i schimbe convingerile. Femeia a a avut ore întregi de conversații și de rugăminți, dar fără succes: partenerul ei nu a vrut cu niciun chip să se conecteze la aparatele de respirație artificială. Victima a preferat sa moară într-un salon din secția Covid, captiv ideilor sale și neîncrezător în puterea științei medicale.

„Când s-a internat în spital, cu o săptămână în urmă, ne-a spus imediat că nu crede în vaccin”, povestesc asistenții medicali. „După ce a fost găsit pozitiv la Covid, situația lui se agrava din ce în ce mai mult. Când medicul a demonstrat că unica sa șansă de supraviețuire era aceea de a fi conectat la aparate, pacientul a continuat să refuze categoric această posibilitate”.

În acel moment, medicii au decis să apeleze la logodnica lui pentru a-l convinge. Au recurs la acest ultim gest pentru a încerca să-l salveze, dar în zadar. Omul a refuzat din nou, perfect lucid și conștient. Inevitabil, situația lui s-a deteriorat rapid și a survenit decesul.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cine a băgat în lege, pe furiș, permisiunea interceptării mesajelor private pe WhatsApp

* Primul scandal major în coaliție. Rafila: Cîțu „a compromis campania de vaccinare. N-a făcut nimic!”

* Turism de lux pe bani publici: 7 senatori, printre care Gorghiu, Fenechiu, Bodog și Oprea, pleacă o săptămână în Dubai

* Ministrul Florin Roman și-a plagiat lucrarea de disertație la master. Va gestiona 1,8 miliarde de euro din PNRR, pentru digitalizarea României

* Decizie finală în procesul pe care Florin Cîțu l-a intentat fratelui său

* Încă un parteneriat dubios al Universității din Craiova: după Rusia lui Putin, China comunistă! Suspiciuni de spionaj, vulnerabilități de securitate

* România cumpără cu 454 de milioane de euro 32 de avioane F-16 vechi de 40 de ani, pe care Norvegia urma să le caseze

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (20). „Ar trebui să vă pun în fața plutonului de execuție!”

3 COMENTARII

  1. Am mai scapat de unul, imi pare sincer rau cand iti risti viata nefiind in stare sa judeci cu creierul tau, dar asta e realitatea, unul mai putin care rostogoleste mizerii pe site-uri de socializare…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here