Violeta Alexandru demască demagogia PSD: a promis creșterea pensiilor cu 40%, dar le mărește cu doar 10%

2
17249
Violeta Alexandru

Violeta Alexandru, fostul ministru al Muncii din Guvernul Orban, demască propaganda mincinoasă a celor de la PSD în legătură cu creșterea pensiilor: au promis un plus de 40%, dar, odată ajunși la guvernare, se limitează la 10%. „Mai puțin decât a reușit să crească Guvernul Orban în plin vârf de criză pandemică”, precizează deputata care a demisionat recent din PNL.

Violeta Alexandru (46 de ani) arată realitatea din spatele promisiunilor electorale ale PSD: pe când era în opoziție, partidul condus de Marcel Ciolacu a promis că va mări pensiile cu 40%, dar acum, ajuns la guvernare, le mărește cu doar 10%, „mai puțin decât a reușit să crească Guvernul Orban în plin vârf de criză pandemică”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Violeta Alexandru denunță „stilul PSD-ist” de a minți și a  manipula, deoarece „PSD este în toată presa comunicând decizia de creștere cu 10% ca fiind o mare realizare”.

Mesajul Violetei Alexandru

„De la cei care promiteau creșterea pensiilor cu 40%, vine, de fapt, doar 10%, mai puțin decât a reușit să crească Guvernul Orban în plin vârf de criză pandemică. Dar PSD este în toată presa comunicând decizia de creștere cu 10% ca fiind o mare realizare. Stilul PSD-ist.

Atenție la consecințele (de ordin moral, chiar) creșterii (din bugetul de stat, nu în urma contribuțiilor) pensiei sociale. De la 800 la 1.000 lei. Creșterea e de 25%, iar pentru restul, creșterea e de 10%. Nu e nimic corect aici.

Pentru cei care au pensie socială (o parte contributivă completată până la 800/1000 prin decizie politică/transfer de la bugetul de stat) există alte soluții de sprijin, având în vedere situația lor materială. Aici s-a greșit la momentul scrierii PNRR. Aici trebuia o altă abordare, și anume: servicii suport în comunitățile locale, finanțate din bani europeni. Nu bani, pentru că ajung la un cuantum comparabil (și chiar mai mare) cu al celor care au muncit (chiar cu venituri mici, dar au muncit) mult mai mult.

Abordarea de la momentul depunerii PNRR – care îi vine ca o mănușă PSD – nu este una corectă pentru cei care muncesc în această țară.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cine a băgat în lege, pe furiș, permisiunea interceptării mesajelor private pe WhatsApp

* Primul scandal major în coaliție. Rafila: Cîțu „a compromis campania de vaccinare. N-a făcut nimic!”

* Turism de lux pe bani publici: 7 senatori, printre care Gorghiu, Fenechiu, Bodog și Oprea, pleacă o săptămână în Dubai

* Ministrul Florin Roman și-a plagiat lucrarea de disertație la master. Va gestiona 1,8 miliarde de euro din PNRR, pentru digitalizarea României

* Decizie finală în procesul pe care Florin Cîțu l-a intentat fratelui său

* Încă un parteneriat dubios al Universității din Craiova: după Rusia lui Putin, China comunistă! Suspiciuni de spionaj, vulnerabilități de securitate

* România cumpără cu 454 de milioane de euro 32 de avioane F-16 vechi de 40 de ani, pe care Norvegia urma să le caseze

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (20). „Ar trebui să vă pun în fața plutonului de execuție!”

2 COMENTARII

  1. Doamnă scumpă, Violeta Alexandru, la început chiar v-am simpatizat, în privința psd aveți perfectă dreptate, dar cu trădătorul orban mai lăsa-ți lumea-n pace, dacă seful domniei tele nu trăda se guverna și acum în coaliția pnl-usr-udmr !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.