Turism de lux pe bani publici: 7 senatori, printre care Gorghiu, Fenechiu, Bodog și Oprea, pleacă o săptămână în Dubai

7
5255
STÂNGA: Alina Gorghiu și Daniel Fenechiu (PNL). DREAPTA: Florian Bodog și Radu Oprea (PSD)

Nu unul, nu doi, ci șapte, toți de la Putere! Trei senatori de la PNL, doi de la PSD și doi de la UDMR se vor afla în perioada 12-18 decembrie în Dubai, la Expo 2020, pentru a participa la un ”eveniment-dezbatere”, potrivit unui memorandum aprobat luni de Biroul Permanent al Senatului.

Pentru deplasarea delegației în Emiratele Arabe Unite, Senatul României va plăti peste 100.000 de lei (20.000 de euro).

Cazarea celor 7 senatori costă 78.000 de lei, transportul – 23.000 de lei, iar diurna – 3.000. Au mai fost prevăzute și cheltuieli pentru asigurări și cadouri.

Membrii delegației sunt:

  • Alina Gorghiu (PNL)
  • Daniel Fenechiu (PNL)
  • Eugen Țapu-Nazare (PNL)
  • Florian Bodog (PSD)
  • Radu Oprea (PSD)
  • Istvan Lorant Antal (UDMR)
  • Lorand Turos (UDMR).

Primul deviz de cheltuieli a fost întocmit pe 18 noiembrie, iar din delegație făcea parte și Lucian Romașcanu (PSD). Devenit între timp ministru al Culturii, acesta a fost înlocuit ulterior cu colegul său de partid Florian Bodog, în delegația senatorială.

Devizul de cheltuieli întocmit în noiembrie – Cheltuieli în valută

Expo Dubai are loc între 1 octombrie 2021 și 31 martie 2022, cu peste 200 de expozanți. Expoziția mondială are ca temă principală „Conectarea minților, Crearea Viitorului”. România se numără printre țările participante la expoziție cu un pavilion propriu.

În memorandumul aprobat de conducerea Senatului se spune că evenimentele din luna decembrie, de la Expo 2020 din Dubai, se vor axa pe „discutii și schimburi de experiențe pentru construirea vieții post-pandemice – calea către o societate durabilă și mai rezilientă. Totodată, economia circulară și energia, îndeosebi soluțiile privind energia regenerabilă vor beneficia de o atenție deosebită în cadrul acestui eveniment”.

Devizul de cheltuieli întocmit în noiembrie – Cheltuieli în lei

„Prin această acțiune se urmărește crearea unei punți de comunicare între decidenții strategici statali, membri ai corpului legislativ național, experti și specialiști de renume, reprezentanți ai mediului de afaceri, jurnaliști, interesați de dinamica viitorului și de modul în care lumea de mâine va reuși să găseasca soluții de protejare a mediului, dezvoltare durabilă și sustenabilă”, menționează documentul, încercând să justifice deplasarea celor 7 senatori.

„Pavilionul României la Expo 2020 Dubai va găzdui un program intens de contacte politice bilaterale, precum și numeroase evenimente dedicate promovării economice, culturale”, se mai arată în memorandum.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* A fost prins hoțul care i-a furat portofelul reporterei RTV la Alba Iulia: activist AUR din Bacău, adus de partid să participe la „marșul Unirii”

* Restaurație totală: Adrian Năstase se poate întoarce în funcții publice! Instanța supremă l-a reabilitat și pe fostul premier, la fel cum s-a procedat și cu Marian Neacșu, proaspăt numit SGG

* Bomba cu ceas pusă de Firea sub București: de la 1 martie, PUZ-urile criminale emise de fosta primăriță vor permite blocuri de 30 de etaje pe spațiile verzi

* Ministrul Romașcanu a abuzat de imunitatea parlamentară pentru a nu deschide portbagajul mașinii, la un control de rutină al Poliției

* Primul soț al Olguței Vasilescu are un salariu lunar fabulos. Ovidiu lucrează la Autoritatea de Supraveghere Financiară

VIDEO. Satiră usturătoare a lui Oreste la adresa lui Rareș Bogdan: „S-a transformat într-un broscoi fără rușine” / „Când te urâțești la suflet, degeaba pui ruj roz” / „Prea mică satira politică pentru un prea mare mincinos!”

* Cei 5 deputați PNL care au votat-o pe avocata interlopilor la șefia Comisiei juridice din Parlament. Au mai contribuit: PSD – 7, UDMR – 2, Minorități – 1

* SERIAL (15). Lovitura-șoc dată lui Ceaușescu: fuga Nadiei

7 COMENTARII

  1. As vrea sa mai adaug ca, bineinteles, vor pleca si cu familiile lor acolo, dar pentru celelalte jumatati se vor achita biletele din indemnizatia de parlamentar, ca e dupa buget, Coane Fanica!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here