Sistemul antiaerian Patriot „distrus“ de ruși acum trei zile este deja reparat și gata de acțiune. Bombardamentul din noaptea de luni a costat Moscova 120 de milioane de dolari

0
17279
Desfășurarea unui sistem antiaerian Patriot, care constă într-un ansamblu complex de componente. Pe lângă lansatoarele propriu-zise există generatoare de energie, radare, centru de comandă și alte elemente auxiliare

Sistemul antiaerian Patriot din Kiev pe care rușii au anunțat acum câteva zile, cu surle și trâmbițe, că l-au distrus cu rachete Kinjal a fost reparat deja și este gata de acțiune, anunță Armata americană, citată de CNN. Cele două sisteme antiaeriene Patriot livrate Ucrainei de SUA și Germania s-au dovedit foarte eficiente împotriva rachetelor hipersonice Kinjal, despre care rușii pretindeau că sunt niște arme-minune imposibil de interceptat. Până acum, 7 astfel de rachete Kinjal au fost deja doborâte de interceptoarele Patriot.

Sabrina Singh, adjuncta secretarului de presă al Pentagonului, a anunțat joi: „Un sistem Patriot a fost avariat, dar acum a fost reparat și este complet operațional“. Aceasta n-a dorit să dea alte amănunte, dar a menționat că fusese vorba de „daune minore“. Ministerul Apărării de la Washington a precizat că tehnicieni și ingineri americani au oferit asistență ucrainenilor pentru a repara mai repede sistemul Patriot MIM-104 avariat.

Mașinăria de propagandă a Rusiei a duduit, timp de 3 zile, pe rețelele de socializare, după ce Ministerul Apărării de la Moscova a proclamat că „am distrus complet“ 5 lansatoare ale sistemului Patriot. Era un contraatac de imagine menit să reabiliteze măreața armată rusă după ce se dovedise că versiunea modernizată a acestui sistem antiaerian intrat în funcțiune acum 40 de ani reușește să doboare rachete „din noua generație“ de „arme-minune“ ale Moscovei, intrate în serviciul armatei acum 6 ani.

Patriot este un sistem complex, care e compus din lansatoarele care trag efectiv rachetele interceptoare, radarele care depistează inamicul, centrul de comandă, generatoare și alte elemente auxiliare.

În noaptea de duminică spre luni, Rusia a încercat să copleșească apărarea antiaeriană a Kievului lansând din 3 direcții diferite mai multe tipuri de proiectile – rachete lansate de la sol și din aer și un roi de drone. Una dintre aceste rachete a lovit, cel mai probabil, unul dintre lansatoarele sistemului Patriot. Niciun proiectil rusesc nu și-a atins însă ținta care era complexul de clădiri guvernamentale din centrul Kievului.

O filmare cu telefonul mobil din oraș a surprins momentul în care la orizont, peste blocuri, se vede lumina unei explozii din direcția unde trăgea sistemul Patriot. Respectiva înregistrare a fost imediat preluată de zeci de mii de boți și troli ai propagandei rusești și distribuită masiv în toate rețelele de socializare, drept dovadă a „distrugerii“ acestei baterii antiaeriene.

Ucrainenii au menționat că sistemul a fost doar avariat de o rachetă din acest bombardament care a reușit să străpungă barajul antiaerian. Finalmente, rezultatul atacului lansat de ruși a fost totuși dezamăgitor, deoarece costul total al rachetelor de diverse tipuri și al dronelor aruncate asupra apărării antiaeriene ucrainene a fost de 120 milioane dolari. Între cele 18 rachete trase s-au numărat și 6 hipersonice Kinjal (fiecare dintre ele costând câte 10 milioane de dolari). Rusia nu-și poate permite să lanseze multe astfel de salve, mai ales acum, după ce s-a dovedit că nici așa nu mai poate străpunge defensiva ucraineană.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Coaliția PSD-PNL face prăpăd: datoria externă a României a trecut de 700 de miliarde de lei, adică peste 50% din PIB-ul țării. Doar în acest an s-au împrumutat deja 40 de miliarde!

17 monitoare TV curbate ultraperformante, speciale pentru jocuri video, și 19 laptopuri de top – ultimele cumpărături ale ministerului lui Burduja. În total, 300.000 de lei + TVA

„Austeritatea” lui Ciolacu/Ciucă a început cu 60 de mașini cumpărate fără licitație de Budăi la Ministerul Muncii. Ghinea: „Trăim în Ferma Animalelor, unde porcii conduc”

Epilogul manipulării Bâstroe: adâncimea canalului e perfect regulamentară, de 6-7 metri, arată măsurătorile oficiale făcute de români. Demisia, Grindeanu!

Comportament tot mai bizar al lui Robert Negoiță. A fost prins conducând haotic pe contrasens, la câteva zile după ce plantase palmieri unde nu are voie. Nicușor Dan l-a lăsat fără palmieri, iar Poliția – fără permis

VIDEO. Șoșoacă s-a isterizat ca o posedată, în Parlament, la auzul imnului european: „Fir-ar mama voastră a dracu’ de sclavi nenorociți! Omorâți cu toții ar trebui să fiți, împușcați în piață publică de trădători nenorociți!”

Neamul bugetarilor PSD fericiți. Toată familia Daea lucrează la stat: nevasta, fiica, ginerele și nora sunt angajați la Ministerul Agriculturii, APIA și alte instituții subordonate

INTERVIU. „Acesta este un război existențial pentru noi: dacă nu dispare Rusia, dispare Ucraina. Împreună nu putem supraviețui” / „Navalnîi ar ucide mai mulți ucraineni decât poate ucide Putin”

EDITORIAL PAPAHAGI. România europeană e singura pentru care merită să mori. Restul e mizerie, glod, trogloditism, primitivism, murdărie, barbarie. Cei care azi fac gargară suveranistă și naționalistă vorbesc pentru Rusia

Coincidență suspectă: al doilea oficial american găsit mort în cartierul de lux al lui Ion Țiriac. Un reprezentant NATO în 2021, un angajat al Ambasadei SUA în 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here