Sinistra Secție Specială va fi desființată! Comisia Europeană: „Înfiinţarea Secţiei contravine legislaţiei europene”

3
8228
Adina Florea. pusă de Tudorel Toader la șefia Secției Speciale, ca să slujească intereselor PSD

Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SSIJ, supranumită SS-Gestapo) se apropie de finalul inevitabil: desființarea. Dosarele Secției vor fi redistribuite altor parchete.

Decizia de desființare a Secției va fi luată de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), care judecă un litigiu între magistrații de bună-credință din România (reprezentați de două asociații profesionale – Forumul Judecătorilor şi Mişcarea pentru apărarea statutului procurorilor) și Guvernul României.

SS-Gestapo a fost înființată în 2018 de fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, pentru a distruge independența justiției și a pune magistratura din România la dispoziția partidului-stat (PSD).

Comisia Europeană a trimis Curţii de Justiţie a Uniunii Europene un punct de vedere devastator pentru Secţia Specială, înfiinţată anul trecut de puterea PSD-ALDE, prin „coada de topor” Tudorel Toader.

Punctul de vedere a fost trimis Curţii de la Luxembourg în cadrul litigiului dintre magistraţii din România şi Guvernul de la București privind modificările legilor justiţiei, informează G4Media.ro, care a publicat documentul.

În esenţă, Comisia Europeană spune că înfiinţarea de către puterea PSD-ALDE a Secţiei Speciale încalcă legislaţia europeană, mai exact articolul 19 din Tratatul Uniunii Europene şi articolul 47 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, care consacră cerinţa de independenţă a instanţelor. Practic, „guvernul” Europei spune că Secţia Specială nu prezintă garanţii de independenţă.

Comisia enumeră efectele nocive ale înfiinţării SIIJ: efect inhibator asupra magistraţilor, aparenţa influenţelor şi presiunilor exterioare asupra instanţelor, afectarea încrederii cetăţenilor în Justiţie.

Comisia precizează că nu ar fi avut probleme cu înfiinţarea unui nou parchet specializat în România dacă ar fi existat „o justificare obiectivă şi plauzibilă” sau „motive plauzibile legate de buna administrare a justiţiei”. Comisia Europeană constată că puterea PSD-ALDE nu a justificat credibil nevoia unei astfel de Secţii Speciale pentru anchetarea magistraţilor.

În primul rând, nu există statistici sau studii care să ateste un grad mare de infracţionalitate în rândul magistraţilor, astfel încât Guvernul să fi fost nevoit să înfiinţeze un astfel de parchet specializat ca să combată criminalitatea din cadrul acestei categorii profesionale. Ba dimpotrivă, înfiinţarea SIIJ aduce, în opinia Executivului european, „prejudicii grave de imagine magistraţilor, ceea ce va afecta încrederea cetăţenilor în justiţie”.

Comisia Europeană respinge şi argumentul PSD potrivit căruia a înființat Secția Specială ca să elibereze magistraţii de sub teroarea DNA. Comisia atrage atenţia că CSM a dat aviz negativ înfiinţării Secţiei Speciale, iar magistraţii, în adunările lor generale, au respins cadoul otrăvit al PSD, care a dorit să-i „elibereze” cu forţa de sub aşa-zisa teroare.

Un alt argument al Comsisiei este acela că specializarea anchetatorilor pe categorii de persoane nu aduce un plus de calitate investigaţiilor. Dacă înainte DNA era specializat în combaterea corupţiei din rândul magistraţilor, acum Secția Specială trebuie să ancheteze de la infracţiuni de drept comun până la infracţiuni complexe de corupţie comise de magistraţi, în condiţiile în care SSIJ nu are resurse suficiente.

Ultimul argument solid al Comisiei Europene împotriva Seției Speciale este acela că există suspiciunea că aceasta a fost înființată tocmai pentru a transfera dosare sensibile de la DNA la SIIJ, „care ar putea fi mai predispusă intervenţiilor şi presiunilor exterioare, de ordin politic, decât o instituţie consacrată şi consolidată în timp precum DNA”.

Deși nu nominalizează, e clar că Executivul de la Bruxelles se referă la încercări ale Secției Speciale, conduse de Gheorghe Stan (până de curând, când a devenit membru al Curții Constituționale) și de Adina Florea, de a lua de la DNA dosare precum „Tel Drum”, în care este cercetat fostul lider al PSD, Liviu Dragnea.

Comisia Europeană precizează, în punctul de vedere trimis CJUE, că înfiinţarea SIIJ este criticată în Raportul MCV din noiembrie 2018, precum şi în rapoartele GRECO şi ale Comisiei de la Veneţia.

Deşi cei mulţi magistraţi speră ca CJUE să se pronunţe în chestiunea SIIJ până la sfarşitul acestui an, surse judiciare spun că un termen mai plauzibil ar fi primăvara anului viitor.

Vă mulțumim că, printr-o donație AICI, susțineți ZIARISTII.COM!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Priviți aceste imagini! „Unchiul” Cumpănașu are privire de nebun și răcnește gutural. Gura lui lucrează ca o pompă de desfundat WC-uri

VIDEO. Cumpănașu, furios că nu e păzită de jandarmi și mama sa, când strânge semnături! Se simte spionat, zice că renunță la protecția Jandarmeriei. Urlă că e datoria noastră să-i asigurăm paza, pentru că el luptă pentru popor!

VIDEO. Cumpănașu a mințit: n-a făcut niciun preinfarct, ci a simulat la RTV! Jandarmul care-l păzește a sunat la 112 și tot el l-a dus la spital

MEGA-HOȚ. Cumpănașu ne-a furat și de Centenar, în cârdășie cu PSD! Ministerul Culturii i-a plătit 1.000.000 de lei pe trei broșurele cu texte copiate de pe internet

Cumpănașu și-a „negociat” drepturile de autor cu soția sa! Rezultatul: 178.000 de euro furați din bani publici

VIDEO. Delirul lui Cumpănașu, după Țebea: „Vom câștiga alegerile prezidențiale! Întregul popor român este alături de noi!”

Te-am prins, țeparule! Cumpănașu a luat un apartament de lux de la Protocolul de Stat, din care și-a inundat vecinii, fără a-i despăgubi

Triunghiul morții pentru Mario Iorgulescu: alcool – cocaină – viteză. Se drogase la poker și era în pragul comei alcoolice

CTP despre „cioporul de maimuțe” din politică. „Meleșcanu e o hârcă ceaușistă, vrea să putrezească în scaunul ăla”

VIDEO. Prima zi de școală a Sorinei la New York. Pasagerul din School Bus și cei doi prieteni lățoși

3 COMENTARII

  1. Această așa-zisă SS condusă de bipeda-maskul Florea A (gretzos specimen !), care’mi amintește de jidanka bolșevikă Pauker A (altă bipedă maskulinizată !) sau de supraveghetorele din lagărele de concentrare naziste sau / și bolșevice, este instrumentul ideal creat de gruparea / adunătura malefică de lichele trădătoare bolșevice mizerabile ‘psd + alde’, sprijiniți de limbricii din ‘udmr’ și de la minorități, prin intermediul bubosului cu nas coroiat (aduce izbitor de mult cu Gargamel, el fiind de fapt KKmel !) Toader T (sluga umilă perfectă, modelul de pupinkurist înnăscut, mâncătorul de KKt ideal !), pentru subjugarea justiției și punerea acesteia la dispoziția interlopilor / pușcăriașilor / șuților / criminalilor / analfabeților … din România !
    MOARTE TRĂDĂTORILOR NEAMULUI ROMÂNESC ȘI ACOLIȚILOR LOR PRIN AKURPUNKTURĂ – metoda dr Vlad Țepeș !!!

  2. Daca asteptam dupa Comisia Europeana, e ca in vorba aceea populara: lungeste-i doamne boala, pan-o oua cioara….Traim in permanenta ca in povestea cu drobul de sare. Avem atatia oameni care se pretind destepti in tara asta si stam sub semnul a nenumarate droburi de sare ce cad pe bietii copii ai natiei si NIMENI nu are curajul SA FACA CEVA!!!

  3. Daca SCAPAM de „CIUMA – ROȘIE”, atunci NOUL (!) ministru al Justiției poate… INITIA, IMEDIAT, procedurile de DESFIINTARE (chiar daca… se va opune PLENUL C.S.M., plen condus de JIGODIA de Lia Savonea !) a „Sectiei Speciale”, DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ?!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.