Incredibilul fake-news marca Antena 3 – PSD, în „cazul Băsescu-Securitate”. Trei falsuri grosolane, depistate de un fost ambasador

3
4269
Falsul document

Un fake-news șocant a fost relansat de noua achiziție a PSD, Radu Cristescu, tocmai numit secretar de stat în Ministerul Energiei. Falsul document, care-l vizează pe Traian Băsescu, a fost pus pe piață de Antena 3 cu câțiva ani în urmă, iar acum a fost „redescoperit” de traseistul Cristescu, fost vicepreședinte PMP, devenit lingău al Vioricăi Dăncilă.

Ciprian Mihali, fost ambasador al României în Senegal și în alte șapte state din Africa de Vest (2012-2016), îl acuză pe Radu Cristescu că a postat un document falsificat pentru a-l acuza pe Traian Băsescu că a luat 1.500 de dolari de la fosta Securitate ceauşistă.

În postarea sa pe Facebook, Mihali atrage atenţia că documentul postat de Cristescu este un fals grosolan. Fostul ambasador îl acuză pe fostul PMP-ist că se încadrează perfect în galeria „celui mai sinistru guvern dat vreodată României” – Guvernul Dăncilă/PSD.

Ciprian Mihali a depistat trei elemente tehnice care demonstrează că documentul este un fals. Toate trei arată cât de prost e autorul falsului. Pur și simplu cretin!

Traian Băsescu se află în proces cu CNSAS, care susține că fostul președinte a fost colaborator al Securității (în sensul de poliție politică). Printre documentele pe care se bazează CNSAS nu se află însă și făcătura lansată de Mihai Gâdea și preluată de Radu Cristescu.

Ciprian Mihali: „Un document falsificat grosolan”

Ciprian Mihali

„Acest domn tocmai a fost numit secretar de stat la Energie. Ca mulţi analfabeţi ticăloşi din structura acestei puteri, manipulează cum respiră.

Acest document falsificat grosolan şi altele similare circulă de mai mulţi ani prin presă, pe la televiziuni şi pe internet. Şi acesta este preluat, cum altfel, de la fabrica de falsuri numită Antena 3. Să-i spună cineva acestui dubios că în 1984 nu exista fontul Times New Roman la maşinile de scris, iar «character» e greşeala tipică a autocorectorului din Word. În sfârşit, la maşinile de scris nu exista aliniere stânga-dreapta («Justified» pentru cunoscători).

În rest, e inutil să ne mirăm, individul se integrează perfect în galeria celui mai sinistru guvern pe care l-a dat vreodată România.

După cum e inutil să ne mirăm de indignarea analfabeţilor care îl apreciază şi se revoltă din cauza acestui document.”

Mădălin Hodor: „Fals. Fals. Fals”

O poziţie similară cu cea a lui Ciprian Mihali are şi istoricul Mădălin Hodor, cercetător CNSAS. Și acesta a reacționat tot pe Facebook.

„Fals. Fals. Fals.
1. Așa-zisul document a mai fost prezentat la A3.
2. Falsul s-a realizat prin suprapunerea mijlocului (partea scrisă cu Times New Roman) peste un document cu antet vechi.
3. Limbajul folosit nu era specific Securității. Exemplu: «subvenționarea rețelei informative» (subvenționarea? serios?) sau «organ operativ» (fie era «organ», fie era «lucrător operativ»).
4. Nu exista «legătură directă» în categoria colaboratorilor Securității.
5. Înainte de a prelua manipulări A3, ar fi bine de verificat.”

Mădălin Hodor a revenit cu precizări.

„Dacă nu ai securişti bătrâni, cumpără-ţi!
Mă mir că A3 nu a sunat la Dan Voiculescu să-l întrebe cum se scrie la Securitate. Ar fi fost bine, căci Varanul putea să dicteze corect formularea din plastografia reîncălzită astăzi. De asemenea, puteai găsi un IT-ist decent care să nu-ţi lase colţul documentului peste care ai lipit textul.

Domnu’ Dan, ce securişti aveţi, domnule, acum pe la A3? Ce-aţi făcut cu ăia bătrâni? Că tare ar fi fost utili acum!

Postarea acuzatoare a lui Radu Cristescu

Radu Cristescu

„Ce o fi asta??? După cum bine ştim, turnătorul Petrov, alias Băsescu, a avut două declaraţii vizavi de faptul că a fost turnător al Securităţii:

– una dintre declaraţii în care sfidează inteligenţa tuturor românilor, sfidând bunul-simţ, spune că nu a ştiut că CI-stul, cel căruia îi turna, era de la Securitate;
– în cea de a doua declaraţie recunoaşte că scrisul este al lui, adică, da, a turnat, dar că nu a fost remunerat, adică nu a primit bani pentru turnătorii.

Oare 1.500 de dolari, cât primea el pe vreme lui Ceauşescu, nu erau bani? Citiţi documentul de mai jos! Ce zici, Petroave, de asta?!? Ai luat sau nu ai luat bani?”

Reacţia lui Traian Băsescu

Jalnicii propagandişti Servesc Patria! Da, dar nu pe a noastră, a românilor, ci pe a lor.

O luptă disperată de compromitere a Preşedintelui României care a condamnat comunismul şi a dispus transferul arhivei fostei Securităţi către CNSAS.

Actorii care alimentează presa şi justiţia cu interpretări false a unor documente, dar şi cu documente falsificate, sunt:

  • CNSAS – interpretări false, generate de substituirea unor texte;
  • Proaspătul şi răsplătitul secretar de stat Radu Cristescu – publică documente false pe Facebook;
  • Trustul Intact promovează cu disperare şi interpretările incorecte ale CNSAS, dar şi documentele false publicate de răsplătitul secretar de stat Radu Cristescu.

Amărâţii se fac a nu pricepe că la bordul navelor sau în porturi străine nimeni nu făcea propagandă comunistă, nici măcar pe vremea lui Ceauşescu.

Sau, conform proaspătului răsplătit Radu Cristescu, vreţi să convingeţi pe cineva că, fiind reprezentant al companiei la Anvers, strângeam docherii belgieni pe cheuri şi le vorbeam despre binefacerile comunismului, drept pentru care Securitatea, însuşi Iulian Vlad, au hotărât să mă răsplătească dându-mi o primă de 1.500 USD?

Sau încercaţi să faceţi presiuni pe judecătorii care vor pronunţa sentinţa în procesul CNSAS vs. Băsescu?

Oricare ar fi motivaţia, sunteţi jalnici!”

Vă mulțumim că, printr-o donație AICI, susțineți ZIARISTII.COM!

CITIȚI ȘI:

* Sinistra Secție Specială va fi desființată! Comisia Europeană: „Înfiinţarea Secţiei contravine legislaţiei europene”

VIDEO. Priviți aceste imagini! „Unchiul” Cumpănașu are privire de nebun și răcnește gutural. Gura lui lucrează ca o pompă de desfundat WC-uri

VIDEO. Cumpănașu, furios că nu e păzită de jandarmi și mama sa, când strânge semnături! Se simte spionat, zice că renunță la protecția Jandarmeriei. Urlă că e datoria noastră să-i asigurăm paza, pentru că el luptă pentru popor!

VIDEO. Cumpănașu a mințit: n-a făcut niciun preinfarct, ci a simulat la RTV! Jandarmul care-l păzește a sunat la 112 și tot el l-a dus la spital

MEGA-HOȚ. Cumpănașu ne-a furat și de Centenar, în cârdășie cu PSD! Ministerul Culturii i-a plătit 1.000.000 de lei pe trei broșurele cu texte copiate de pe internet

Cumpănașu și-a „negociat” drepturile de autor cu soția sa! Rezultatul: 178.000 de euro furați din bani publici

VIDEO. Delirul lui Cumpănașu, după Țebea: „Vom câștiga alegerile prezidențiale! Întregul popor român este alături de noi!”

Te-am prins, țeparule! Cumpănașu a luat un apartament de lux de la Protocolul de Stat, din care și-a inundat vecinii, fără a-i despăgubi

Triunghiul morții pentru Mario Iorgulescu: alcool – cocaină – viteză. Se drogase la poker și era în pragul comei alcoolice

VIDEO. Prima zi de școală a Sorinei la New York. Pasagerul din School Bus și cei doi prieteni lățoși

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here