Simona Halep, atacată violent de conspiraționiști după ce s-a pozat alături de medicii care tratează pacienți Covid: „Câți bani ai luat?”, „Te-au corupt și pe tine!”

9
1808

O fotografie postată luni de Simona Halep pe contul său de Facebook, alături de personalul medical de la Spitalul “Matei Balș” București, a stârnit rețelele de postaci conspiraționiști, care au infestat secțiunea comentariilor cu afirmații abjecte. Tenismena, care a fost infectată cu coronavirs, a mers la “Matei Balș” pentru evaluare, iar la final s-a fotografiat alături de cadrele medicale. A publicat poza pe Facebook alături de un scurt comentariu: “Mulțumesc echipei de la Matei Balș pentru întreg suportul depus în această perioadă”.

În nici 24 de ore, s-au strâns deja peste 3.600 de comentarii. Majoritatea celor care au scris i-au urat sănătate Simonei sau le-au mulțumit cadrelor medicale pentru efort. Au fost însă și sute de postaci care au lăsat comentarii batjocoritoare, acuzații sau, de-a dreptul insulte.

Șir interminabil de abjecții: “Nu îți mai ajung banii? Te-au corupt și pe tine! Cu cât te-a cumpărat media?

Fotografia postată de Simona Halep care a stârnit viesparul conspiraționiștilor

În mod evident, tema predilectă a fost aceea că Simona Halep a luat bani (nu se știe de la cine) ca să facă propagandă și să convingă lumea că virusul chiar există. Dar n-au lipsit nici ironiile – ce căuta sportiva acolo dacă a avut doar o formă ușoară?, de ce ea era îmbrăcată de stradă și personalul medical în combinezoane? Etc.

Câteva dintre numeroasele acuzații și răutăți ajunse pe contul Simonei Halep:

“Ce anume ai tratat la Balș? Lipsa de simptome? Acum 5 zile erai bine-mersi acasă, te simțeai minunat. Lasă vrăjeala, că nu ține, Simona! Măcar te băgai și tu în combinezon. Nu ți-e frică să nu te «reinfectezi»? Chiar este scârbos ce ai ales să faci și să te bagi în povestea asta mizerabilă. Nu îți mai ajung banii din competiții și acum ești PR pentru covid cel neizolat în laborator și Balș, spitalul de boli închipuite, și al său director care vrea toată țara vaccinată?”

“Păcat. Îmi erai simpatică, dar m-ai dezamăgit. Știu că ai făcut bani, e meritul tău, dar să iei parte la mascarada covid… Trist”

„Cea mai penibilă poză a ei, dar trebuie s-o înțelegem și pe ea doar trebuie să primească și ea niște ajutoare de la guvern pentru hotelurile de le are…”

„Ai declarat că ești OK dar brusc ai avut nevoie de o echipă de șapte cadre medicale… Te-au corupt și pe tine. Lasă-ne cu prostiile și ține-te de sport”

„Nu e vorba de bani, nu fiți naivi. E vorba de numărul mare de urmăritori și de a convinge lumea de existența acestui virus. Astfel de postări vor apărea tot mai des”

„Nu mai crede lumea în covid și bagă vedetele la înaintare”

„Doamne. Și tu ai picat în plasa lor? Te-am admirat, dar mi-a trecut”

„Cu cât te-a cumpărat media?”
„Stai că îți dau unfollow. Acum că te-ai vindecat de Covid, sper că te-ai vindecat și de bani”

„Nu aveai bani destui de ce joci cum cântă alții?”

„Cum de se îmbolnăvesc doar persoane cunoscute, apoi se vindecă miraculos? Oare nu mai există răceală?”

„Ce pericol ești… mai ceva ca în tenis… toți sunt cosmonauți… le e frică să nu servești cu Acevid…”

“Explicații adevărate transparente vedeți la diana șoșoacă în live-uri nu la vânzătorii ăștia de țară care se vindecă miraculos și ații dau colțu în 3 secunde”

“De ce nu e echipată corect dacă se află într-un spital cu guvizi? Nu are salopeta de protecție (e cu hainele de pe stradă care pot fi contaminate), vizieră, mănuși. Bine că are doar mască”
„Bravo, Simona! Tu mai lipseai, ca simbol național, să le faci reclamă. Ce sumă ți-au oferit să minți o lume întreagă? Păcat”
„Îmi pare rău să o spun și totuși am s-o fac. E păcat să cazi în aceeași plasă cum au căzut și alte vedete TV și funcționari, jurnaliști, totul se rezumă la bani. Multe cazuri de coronavirus sunt false. E trist ce se întâmplă”.

Halep nu e prima țintă a postacilor. Chiar și vedete conspiraționiste îmbolnăvite de Covid au fost făcute albie de porci pe motiv că au luat bani ca să mintă

În mod evident, toate sunt inepții, iar faptul că sunt convergente arată și “temele date” după care rețelele de postaci acționează pentru a-i influența pe naivi. Halep a avut o formă ușoară de Covid, dar pacienții au dreptul la evaluare, după ieșirea din carantină, pentru a fi verificați dacă le-au fost afectați plămânilor și, în general, în ce stare se află după boală. Personalul medical este în combinezoane pentru că acesta este protocolul, iar medicii și asistentele trebuie să se protejeze când intră pe secție la bolnavi. Simona Halep venise doar la evaluare și, evident, n-avea nevoie de combinezon pentru că nu e doctor și nici asistentă.

Halep nu este prima persoană cunoscută acuzată de conspiraționiști că ia bani ca să facă “reclamă” virusului. Au pățit-o oameni precum Andreea Esca, dar chiar și conspiraționiști ca Marcel Pavel și Ozana Barabancea. Primul a rămas bănuitor chiar și când i-au arătat doctorii radiografia cu plămânii afectați. Cea de-a doua și-a dat seama că a greșit și, după ce a ieșit din spital, a donat plasmă pentru cei bolnavi. Amândoi au fost însă făcuți albie de porci de postaci, fiind acuzați că s-au umplut de bani mimând boala.

Atacurile postacilor: eforturi ale propagandei rusești, deghizate în așa-zis “naționalism” care luptă aprig cu fantomele Ocultei Mondiale

În ultimele săptămâni devine tot mai evident și încotro bate acest curent conspiraționist. Eforturile propagandei rusești, care susține o rețea de așa-ziși influenceri, se concentrează spre promovarea unui partid numit AUR (Alianța pentru Unirea Românilor), al cărui președinte, George Simion, încearcă să se poziționeze ca fiind patriot și naționalist.

În ciuda tuturor eforturilor depuse, nu s-a reușit niciodată generarea unei mișcări ample. La mitingurile împotriva restricțiilor s-au strâns cel mult câteva sute de bezmetici, dar pe Facebook personaje dubioase precum Diana-Iovanovici Șoșoacă – pusă și ea pe liste la AUR, să candideze la alegerile din 6 decembrie – sunt foarte intens promovate.

Inclusiv pe contul Simonei Halep s-au putut remarca postaci care au promovat-o pe “vedeta” care luptă cu “dictatura medicală” și conspirațiile Ocultei mondiale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Bani de la primarul Tudorache (Sectorul 1) pentru clipul mincinos „Spitalul de Urgență”: Savaliuc – 50.000 €, Lazarus – 30.000 €. Lista profitorilor

INTERVIU. Cristian Diaconescu despre alegeri și vize: ”Cu Biden, avem o șansă care nu se mai întoarce în 20 de ani”

Profesor dat afară pentru că a refuzat să predea online. Altuia, din același motiv, i-a fost micșorat salariul

9 COMENTARII

  1. De cand prostii se cheama „conspirationisti”?

    Era mai corect „Simona noastra atacata de prosti” sau „Marea campioana improscata cu mizerii de catre imbecili” sau „Oare si acestie sunt tot Romani? Niste dobitoci hartuie un simbol national” sau „Cati Radu Banciu exista totusi in Romania? Se pare ca foarte multi” sau „Efectele politicii demografice a lui Ceausescu – s-a umplut tara de prosti”

    • „De cand prostii se cheama „conspirationisti”?”

      De cind? De cind alti prosti bine intentionati din presa confunda teoria conspiratiei cu fake news. Cautind sa combata prostiile raspindite de kaghebistofili cad in extrema cealalta si spun ca nu exista conspiratii si ca oricine vorbeste de conspiratii e ciumat rosu. E o prostie la fel de mare. Conspiratii exista si au existat diintotdeauna. Iar in contextul globalizarii exista conspiratii mondiale. Lumea conspira de cind se stie. Guvernele ascund lucruri murdare iar consirationistii adevarati cauta sa le afle. La inceput se emit ipoteze pe baza de indicii iar apoi se verifica. De exemplu, cei care cerceteaza asasinarea lui Kennedy sunt conspirationisti, cita vreme se indoiesc de versiunea oficiala si iau in calcul si alte variante posibile, iar cei care cauta sa raspindeasca minciuni in care nici ei nu cred sunt agenti de influenta, nicidecum conspirationisti.

  2. Nu m-as mira daca printre conspirationistii cu culoarea politica de aur😯😕,s-ar afla si comunistoidul Tiriac,un basinos cu simpatii fata de hotii din politica..Iar idiotii care sunt platiti de rusi sa convinga lumea ca nu exista aceasta boala,ei nu ,sunt patrihoti,ca vor sa aiba cat mai multi morti pe constiinta! De parca virusii sunt vizibili cu ochiul liber ,doar prostii ca noi nu ii vad,ei,desteptii lui voiculescu si ciolaku,da!!

  3. Nu mai bagati alaturi de oameni curati care muncesc pe branci pentru bani,cum este Simona Halep ,langa asa-zisele vedete ca esca ,eram si alte asemenea ,care citesc de pe prompter stiri pentru zeci de miii de euro ,ca apoi sa-i toace la petreceri,sfidand orice regula sanitara!!!!Sa va fie rusine cu vedetele voastre idioate cu tot!!Am sperat ca totusi faceti diferenta intre fufe si oameni adevarati,dar vad ca am sperat degeaba!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here