Justiția l-a iertat și trimis să lucreze într-o grădiniță pe un individ care a intrat noaptea în casă peste o femeie și a vrut s-o violeze în fața copilului ei de 5 ani!

1
5116
Instanța de la Judecătoria Podu Turcului l-a iertat pe derbedeu pe motiv că e băiat tânăr, de viitor, și a redus la o treime daunele morale cerute de femeia atacată la ea în casă. Judecătorul se temea că aceasta s-ar putea îmbogăți "fără justă cauză"

Justiția l-a iertat și trimis să lucreze într-o grădiniță 90 de zile pe Ionel Costache, un individ care, în 2018, a năvălit noaptea în casa unei femei și a încercat s-o violeze da față cu copilul ei de 5 ani, relatează Libertatea! Șocanta sentință a fost motivată prin faptul că violatorul e “tânăr cu posibilități reale de îndreptare”.

Incidentele s-au petrecut în mai 2018, într-o comună din județul Bacău. Ionel Costache, pe atunci în vârstă de 38 de ani, a năvălit în camera unde femeia dormea împreună cu băiețelul de 5 ani. A lovit-o pe mamă cu pumnul în ochi, i-a pus cuțitul la gât sub privirile îngrozite ale copilului și a tras-o într-o cameră învecinată, ca s-o violeze. Femeia a început să țipe, dar agresorul a avertizat-o că a venit și cu alți bărbați care o vor viola și ei.

Dreptate în România: judecătorul de la Podu Turcului a mers pe mâna turbatului: e băiat bun, tânăr, de viitor, sigur nu mai face! Victimei i-a respins cererea de daune pe motiv că s-ar îmbogăți “fără justă cauză”

A urmat o luptă, tânăra a reușit să scape și a fugit în curtea vecină, la preot, care a salvat-o. Acesta a sunat la 112, a dus-o la tatăl ei și în scurt timp la fața locului au ajuns polițiștii și Salvarea.

Teribila faptă s-a soldat cu traume psihice majore atât pentru mamă, cât și pentru băiețelul acesteia, martor al ororii puse la cale de psihopatul Ionel Costache. Psihologii au constatat, după evaluarea copilului, că acesta a rămas cu insomnii, coșmaruri și dificultăți de a gestiona emoțional separarea ocazională față de mamă.

Pe făptaș, poliția l-a reținut abia la o lună distanță după faptă, pe 19 iunie 2018. Pentru că și-a recunoscut fapta, procurorii n-au mai cerut să fie arestat preventiv, așa că, până la urmă, n-a suferit absolut nicio consecință pentru oribila lui faptă.
În septembrie 2018 a fost trimis în judecată pentru violare de domiciliu și tentativă de viol. Instanța de la Judecătoria Podu Turcului i-a dat doi ani și 6 luni cu suspendare. Judecătorul a scris că e sigur că dementul e o persoană de viitor, care nu va mai face rele: “Apreciind că, în raport de persoana infractorului, de lipsa antecedentelor penale, că este o persoană tânără ce are posibilități reale de îndreptare, instanța apreciază că aplicarea pedepsei este suficientă şi că, chiar fără executarea ei, acesta nu va mai comite alte infracțiuni“.

Atacatorul a atacat sentința inițială pe motiv că daunele morale de 12.000 de lei obținute de victimă sunt exagerate. Apoi a plecat din județ și n-a mai executat nici orele de muncă în folosul comunității

Procurorii s-au arătat mulțumiți de sentință și n-au făcut recurs. În schimb, violatorul s-a enervat că e pus să-i plătească daune victimei și a făcut recurs!

S-a ajuns astfel la Curtea de Apel Bacău.

Victima ceruse 30.000 de lei daune morale și 2.000 de lei daune materiale. Judecătorul de la Podu Turcului a aprobat doar 600 de lei daune materiale și 12.000 de lei daune morale. Motivația magistratului, de asemenea halucinantă: “Să nu se ajungă la îmbogățire fără justă cauză”!

În mod incredibil, atacatorul a invocat, la Curtea de Apel Bacău, că are și el un copil minor și rate la bănci, iar victima n-a probat prejudiciul! Avocatul lui Costache a declarat că “este exagerat cuantumul daunelor morale, respectiv 12.000 de lei, având în vedere infracțiunea comisă și situația materială și familială a inculpatului”.

Curtea de Appel i-a respins cererea, replicând că femeia „a fost supusă de inculpat unui atac brutal, în propria locuință, în scopul întreținerii de raporturi sexuale, în condițiile în care alături de victimă se mai afla în locuință doar copilul minor al acesteia, în vârstă de 5 ani“.

Derbedeul, condamnat în octombrie 2019 și la 90 de zile de muncă în folosul comunității, n-a executat nici măcar o singură zi din pedeapsă. S-a mutat în județul Vrancea, unde judecătorul Neculai Burlibașa a avut, în iunie 2020, strălucita idee de a-l pune să execute munca obligatorile la școala primară sau la grădinița din satul Rădăcinești, comuna Corbița!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Restricții anti-Covid dure, începând de luni: toate școlile închise, masca obligatorie peste tot, magazinele închise după ora 21.00

Profesor dat afară pentru că a refuzat să predea online. Altuia, din același motiv, i-a fost micșorat salariul

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.