„Atentatul anti-creștin” din Lyon a fost, de fapt, o răfuială amoroasă. Preotul grec era amantul rusoaicei măritate cu georgianul care l-a împușcat în fața bisericii

0
3905
Preotul grec din Lyon

A fost prezentat drept „atentatul din Lyon”, dar se dovedește a fi fost o răfuială amoroasă. Săptămâna trecută, Europa a avut din nou fiori: părea un nou atac împotriva religiei creștine. Dar focurile de armă trase unui preot ortodox grec din Lyon nu aveau nicio motivație religioasă, ci exprimau convulsiile unei relații de adulter.

Personajele acestei telenovele cu accente dramatice:

  • Grecul Nikolaos Kakavelakis (52 de ani) – preot la o biserică ortodoxă din orașul francez Lyon;
  • Un georgian (40 de ani) – cel care l-a împușcat pe preotul grec de două ori, în abdomen și torace, chiar în fața bisericii;
  • O rusoaică (30 de ani) – soția georgianului și amanta preotului grec.

Georgianul a mărturisit, în arest preventiv, că a tras în preotul grec Nikolaos Kakavelakis pe 31 octombrie, în fața unei biserici din Lyon.

„S-a dovedit că era soțul unei femei care întreținea o legătură cu victima”, a afirmat sâmbătă seara procurorul-șef al orașului Lyon, Nicolas Jacquet. Acesta a adăugat că ancheta efectuată de poliția judiciară „va continua, pentru a stabili mobilul și derularea exactă a faptelor”.

Magistratul a precizat că „pista teroristă este definitiv îndepărtată”.

Preotul grec – grav rănit în abdomen și torace, după ce a fost împușcat de două ori cu o pușcă cu țeava tăiată – a ieșit marți din comă, după ce a fost operat. Audierea sa de către anchetatori a condus la arestarea agresorului georgian, vineri, 6 noiembrie.

Potrivit cotidianului „Le Parisien”, preotul (amantul împușcat) ar fi orientat anchetatorii spre soțul gelos.

Soția agresorului georgian, o rusoaică de 30 de ani, a fost interogată și a confirmat adulterul.

„Când se vor opri aceste atacuri anticreștine?”

Preotul Nikolaos Kakavelakis

Agresiunea asupra lui Nikolaos Kakavelakis, în fața bisericii ortodoxe grecești din arondismentul 7 din Lyon, la două zile după atentatul islamist din catedrala catolică din Nisa, a fost imediat percepută, în Franța și în străinătate, drept un nou atac terorist.

După împușcarea preotului ortodox grec, premierul francez Jean Castex a anunțat „deplina hotărâre a Guvernului și a Republicii pentru a permite tuturor și fiecăruia să-și practice religia în totală securitate și în deplină libertate”.

„Când se vor opri aceste atacuri anticreștine? Cum a putut ajunge Franța aici?”, s-a întrebat Nicolas Dupont-Aignan, liderul unui partid al dreptei suveraniste.

Surse polițienești și religioase au îndemnat însă rapid la prudență în ceea ce privește motivele agresiunii din Lyon, în absența unei revendicări și ținând cont de personalitatea controversată a victimei. Preotul grec se afla în funcție de circa 10 ani și își depusese demisia cu o lună înainte.

Locuind în spațiile de cazare ale bisericii, preotul Nikolaos Kakavelakis avea relații conflictuale cu „trei sau patru membri ai comunității”, potrivit lui Georges Vassilakis, responsabil regional al bisericii ortodoxe grecești din Franța.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. Cristian Diaconescu despre alegeri și vize: ”Cu Biden, avem o șansă care nu se mai întoarce în 20 de ani”

Nou record la Terapie Intensivă: 1.046 de pacienți Covid. Județele cele mai „virusate”: Sălaj, Cluj, Timiș, Sibiu, Bihor – peste 5,00. Bucureștiul are 4,50

Restricții anti-Covid dure, începând de luni: toate școlile închise, masca obligatorie peste tot, magazinele închise după ora 21.00

 

Imagini zguduitoare: coadă de dricuri la morga din Craiova. Marți, 13 din cele 15 decese au fost asociate Covid-19

 

Profesor dat afară pentru că a refuzat să predea online. Altuia, din același motiv, i-a fost micșorat salariul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here