Profesor dat afară pentru că a refuzat să predea online. Altuia, din același motiv, i-a fost micșorat salariul

0
1945

Primii doi dascăli pedepsiți pentru că au refuzat să le predea elevilor cursuri online: un profesor de gimnaziu din județul Dâmbovița și unul de liceu din Vrancea. Conform Digi 24, primului i-a fost desfăcut contractul de muncă, celuilalt i-a fost redus salariul.

Inspectoratele școlare județene au primit instrucțiuni de la Ministerul Educației să verifice modul în care profesorii își țin orele de curs în sistem online. Cei care predau necorespunzător sau refuză să predea vor fi sancționați, mergându-se până la eliminarea lor din sistem.

Activitățile din școala online, cum sunt predarea-învățarea-evaluarea online, sunt reglementate prin Ordin al Ministrului Educației. Potrivit documentului, doar orele efectuate le vor fi plătite profesorilor. Nu-ți faci ora, nu primești banii, iar ulterior vin sancțiunile.

Regulamentul mai spune că în timpul cursurilor online este interzisă înregistrarea sesiunilor și distribuirea lor pe rețelele sociale.

Alte reglementări: elevii primesc absențe dacă nu participă la cursuri, iar părinții își pot asista copiii minori.

La începutul acestei săptămâni, ministrul Educației, Monica Anisie, le-a cerut inspectorilor şcolari generali să-și intensifice activitatea de monitorizare a lecţiilor desfăşurate în sistem online. Ea a motivat că la Ministerul Educaţiei vin tot mai dese semnale de la părinţi şi elevi că nu se desfăşoară activităţile didactice în sistem online ori se desfășoară precar, superficial.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Restricții anti-Covid dure, începând de luni: toate școlile închise, masca obligatorie peste tot, magazinele închise după ora 21.00

INTERVIU. Cristian Diaconescu despre alegeri și vize: ”Cu Biden, avem o șansă care nu se mai întoarce în 20 de ani”

Imagini zguduitoare: coadă de dricuri la morga din Craiova. Marți, 13 din cele 15 decese au fost asociate Covid-19

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.