Directorul CIA i-a transmis lui Putin, prin șeful spionajului rusesc, să nu îndrăznească să folosească bombe nucleare!

1
3017
William Burns (stânga), șeful CIA, s-a întâlnit cu Serghei Narîșkin, șeful SVR, ca să-i transmită rusului un mesai direct pentru Putin: să nu cuteze să folosească bombele nucleare

William Burns, directorul CIA, s-a întâlnit personal cu Serghei Narîșkin, șeful SVR (șeful serviciului de informații externe al Rusiei), pentru a-i transmite lui Vladimir Putin un avertisment ferm din partea Statelor Unite: să nu îndrăznească să folosească bombe nucleare în Ucraina! Informația a fost confirmată atât de purtătorul de cuvânt al Casei Albe, cât și de cel de la Kremlin.

Întâlnirea a avut loc la Ankara, capitala Turciei, la solicitarea americanilor, a relatat agenția rusă de presă TASS, citându-l pe Dmitri Peskov, ofițerul de presă al lui Vladimir Putin. Peskov a ambalat altfel mesajul: „Astfel de negocieri au avut loc cu adevărat. A fost inițiativa părții americane”.

Potrivit publicației „New York Times”, care l-a citat pe purtătorul de cuvânt al administrației prezidențiale americane, n-a fost însă vorba de nicio negociere. În realitate, directorul CIA a mers la Ankara pentru a-i transmite lui Putin, „pe firul scurt”, să nu-i treacă prin cap să folosească armele nucleare în războiul pe care-l pierde în Ucraina.

Această versiune a fost confirmată pentru CNN și de purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby, care a menționat că întrevederea face parte dintr-un efort permanent al americanilor.

John Kirby: „Am fost foarte deschiși cu privire la faptul că avem canale de comunicare cu Rusia privind gestionarea riscurilor, în special a riscurilor nucleare și a riscurilor pentru stabilitatea strategică. Ca parte a acestui efort, Bill Burns se află astăzi la Ankara pentru a se întâlni cu omologul său din serviciile de informații rusești”.

O altă temă de discuții a fost cea a cazurilor „cetățenilor americani reținuți pe nedrept”.

De când a început războiul, serviciile secrete occidentale – care au penetrat până în cel mai strâns cerc de putere din jurul lui Putin – au avertizat că, foarte probabil, acesta este dezinformat sistematic de FSB (fostul KGB) și de celelalte servicii de informații. Dictatorul rus a ajuns, după 22 de ani la putere, la faza în care nu mai suportă să fie contrazis și nici să audă adevăruri incomode. Putin nu mai acceptă decât rapoarte care să-i confirme propriile previziuni, păreri și analize. Ofițerii superiori din FSB, GRU și SVR nu sunt dispuși să-și riște postul și chiar libertatea ca să-i livreze rapoartele reale privind situația Rusiei, pierderile de pe câmpul de luptă și reacțiile Occidentului. Așa că-i servesc rapoarte cosmetizate, care să-i certifice că Rusia e pe cale să câștige în Ucraina, că UE se destramă, SUA își pierde voința de a mai sprijini Kievul etc.

Întâlnirea de la Ankara face parte astfel din eforturile americanilor de a scurta lanțul de comunicare până la Putin, astfel încât acesta să afle direct de la prima mână informațiile corecte.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Înfrângerea care scapă lumea de pericolul Trump: republicanii pierd Senatul SUA pe mâna fostului președinte!

* Cristoiu a descoperit cine-l susține pe Zelenski: „femei nemăritate sau divorțate, care speră ca el să divorțeze și să se însoare cu ele”. De Putin „nu le place pentru că-i bătrân”

* VIDEO. Frăția putinistă dintre Radu Moraru și Diana Șoșoacă trece la un nou nivel: cei doi cântă și dansează ca doi îndrăgostiți! 145 de secunde penibile, 20 de poze caraghioase

* Șoșoacă, Severin, Prodanca și soția sputnikă a lui Gelu Voican Voiculescu au sărbătorit la Ambasada rusă, alături de obraznicul ambasador Kuzmin

* VIDEO. Zelenski a anunțat oficial cele 5 condiții ale Ucrainei pentru pacea cu Rusia. Retragerea totală de pe teritoriul țării, despăgubiri de război și judecarea criminalilor – printre cerințe

* Generalul Ben Hodges: „Putin va pierde bătălia decisivă pentru Crimeea la vară. Iar până la sfârșitul lui 2023 va pierde bătălia internă pentru Kremlin”

* Beizadeaua lacomă de la ICR Londra, al cărei moft e să-i plătim chirie 7.500 de euro pe lună, e „directoarea lu’ Firea”. Fiică de căpetenie masonă, și-a falsificat CV-ul și a furat bani de la Teatrul Bulandra, înainte de a fi dată afară de actori

* Popa Calistrat: „Vii tu, o măciucă isterică nemăritată, să faci teatru în faţa la 500 de oameni?”. Preotul AUR-ist s-a furișat pe la spate și a lovit femeia cu pumnul

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.