sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaRusia e total nepregătită pentru o nouă ofensivă ucraineană, așteptată în regiunea...

Rusia e total nepregătită pentru o nouă ofensivă ucraineană, așteptată în regiunea Zaporojie, avertizează mercenarii Wagner. Dacă se ajunge la Melitopol, toate căile de aprovizionare rusești ar fi retezate

-

Cea mai probabilă direcție a următoarei contraofensive ucrainene va fi în regiunea Zaporojie, cad de acord bloggerii militari pro-ruși cu conexiuni bune în rândurile forțelor lui Putin. Aceștia se tem că atacul va avea loc în această iarnă, după ce pământul va fi suficient de înghețat, iar ucrainenii vor ajunge la Melitopol și Berdiansk, urmând să forțeze armatele rusești din sud la o retragere precipitată în Crimeea.

SSRG Rusițki, canal de Telegram care le aparține mercenarilor Wagner, avertizează că zona centrală a frontului, din regiunea Zaporojie, este în mod special vulnerabilă, deoarece aici armata rusă nu are fortificații solide și se bazează doar pe o apărare mobilă. Reprezentanții Wagner anticipează că ofensiva de iarnă a Ucrainei va avea loc aici, iar străpungerea frontului va fi efectuată cu ușurință, ceea ce va duce la apariția ucrainenilor în fața orașelor Melitopol și Berdiansk. Această lovitură va tăia căile de aprovizionare ale trupelor rusești din sud și va duce la retragerea lor, cel mai probabil, în peninsula Crimeea, de unde năvăliseră în februarie.

Dacă această anticipare a mercenarilor Wagner e corectă, atunci se va confirma predicția făcută de generalul american Ben Hodges, care pe contul său de Twitter a scris în urmă cu aproximativ o săptămână că se așteaptă ca până la sfârșitul iernii Ucraina să elibereze toate teritoriile ocupate de ruși după 24 februarie, iar până la vară forțele lui Putin să fie scoase și din Crimeea și Donbass.

Canalul SSRG Rusețki a comentat îngrijorat și sarcastic, în același timp: „Ar fi logic ca armata ucraineană să lanseze un atac de iarnă asupra Melitopolului (prin apărarea mobilă din regiunea Zaporojie) și apoi, bazându-se pe succes, să meargă la Berdiansk, intrând în spatele liniei defensive care se întinde de-a lungul Niprului și tăind aproape toate rutele de aprovizionare. Va forța astfel personalul care ocupă linia defensivă de-a lungul Niprului să se retragă în Crimeea. Din nefericire, aceasta este o situație foarte reală (rețineți că acolo nu se construiesc linii de apărare normale), pe care vor încerca din nou să ne-o explice frumos cu o altă poveste iluzorie despre salvarea de vieți, situația tactică, necesitate etc“.

- Advertisement -

Foarte influentul canal Ribar, blog militar rusesc cu 1,1 milioane de următoritori pe Telegram, este la fel de îngrijorat ca și luptătorii Wagner. Într-un buletin de știri zilnic despre situația de pe front, prezentat duminică, Ribar scrie: „Direcția Zaporojie.

▪️ Comandamentul inamicului (adică a ucrainenilor – n. red.) saturează teritoriul controlat al regiunii Zaporojie cu trupe, echipament militar și artilerie.

- Advertisement -

▪️ După retragerea Forțelor Armate Ruse de pe malul drept al râului Nipru în regiunea Herson, Forțele Armate Ucrainene pot încerca să captureze Melitopol și să ajungă la Berdiansk pentru a încercui gruparea rusă de pe malul stâng al râului.

Acest lucru ar permite, de asemenea, inamicului să se apropie de Crimeea și să atace flancul unităților din DNR (Republica Populară Donețk – n. red.)“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Înfrângerea care scapă lumea de pericolul Trump: republicanii pierd Senatul SUA pe mâna fostului președinte!

* Cristoiu a descoperit cine-l susține pe Zelenski: „femei nemăritate sau divorțate, care speră ca el să divorțeze și să se însoare cu ele”. De Putin „nu le place pentru că-i bătrân”

* VIDEO. Frăția putinistă dintre Radu Moraru și Diana Șoșoacă trece la un nou nivel: cei doi cântă și dansează ca doi îndrăgostiți! 145 de secunde penibile, 20 de poze caraghioase

* Șoșoacă, Severin, Prodanca și soția sputnikă a lui Gelu Voican Voiculescu au sărbătorit la Ambasada rusă, alături de obraznicul ambasador Kuzmin

* VIDEO. Zelenski a anunțat oficial cele 5 condiții ale Ucrainei pentru pacea cu Rusia. Retragerea totală de pe teritoriul țării, despăgubiri de război și judecarea criminalilor – printre cerințe

* Generalul Ben Hodges: „Putin va pierde bătălia decisivă pentru Crimeea la vară. Iar până la sfârșitul lui 2023 va pierde bătălia internă pentru Kremlin”

* Beizadeaua lacomă de la ICR Londra, al cărei moft e să-i plătim chirie 7.500 de euro pe lună, e „directoarea lu’ Firea”. Fiică de căpetenie masonă, și-a falsificat CV-ul și a furat bani de la Teatrul Bulandra, înainte de a fi dată afară de actori

* Popa Calistrat: „Vii tu, o măciucă isterică nemăritată, să faci teatru în faţa la 500 de oameni?”. Preotul AUR-ist s-a furișat pe la spate și a lovit femeia cu pumnul

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -