Popa Calistrat: „Vii tu, o măciucă isterică nemăritată, să faci teatru în faţa la 500 de oameni?”. Preotul AUR-ist s-a furișat pe la spate și a lovit femeia cu pumnul

4
1680
Momentele în care părintele Calistrat Chifan se apropie pe la spate de femeie și o lovește (stânga), iar aceasta se prăbușește la pământ (dreapta)

Părintele Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni (județul Iași), a recunoscut că a bătut o femeie miercuri seara, în curtea bisericii, justificându-se că aceasta era „o măciucă isterică nemăritată”, la fel ca și sora ei! Preotul, simpatizant AUR care acum nici două săptămâni a făcut în biserică o emisiune cu Călin Georgescu, omul Rusiei propus de George Simion ca premier al României, consideră că „mare problemă nu s-a întâmplat”.

Calistrat Chifan e mare vedetă pe site-urile și conturile video cu tematică religioasă. Este puternic promovat și de așa-zișii naționaliști care preiau subiectele propagandei rusești. Tocmai de aceea evenimentul de miercuri seara a șocat. După slujbă, popa s-a apropiat tiptil, pe la spate, și a lovit cu pumnul, cu toată forța, o femeie care protesta. Ghinionul lui Calistrat Chifan a fost că un enoriaș filma cu telefonul mobil scandalul.

Pus în imposibilitatea de a mai nega altercația, preotul a dat, în emisiunea BZI Live, explicații de-a dreptul bizare, trădând o gândire care poate fi catalogată oricum, numai nu creștină. După ce le-a bătut, Calistrat Chifan s-a apucat să le denigreze și să le insulte pe cele două femei. A subliniat că sunt „măciuci nemăritate”, că „au deviații de comportament sau puțină isterie”, le-a acuzat că „au început să agațe femeile din biserică” (!!!), dar și de preoți și călugări!

Preacuviosul a continuat cu justificările: „Am 60 de ani, tu eşti o mucoasă, nu sunt bărbatul tău! Vii în ograda manăstirii şi ţii autoritate tutelară de stăpân. Dumnezeu să o ierte şi cei ce s-au uitat să nu creadă vreo prostie. Nu sunt agresiv, sunt cel mai paşnic om, dar mă scoţi din papuci dacă eşti aşa. Aseară şi-a întrecut limita“.

Preotul a adăugat că „oamenii s-au bucurat“, insistând că femeia pe care a agresat-o nu are bărbat: „Vii tu, o măciucă nemăritată, să faci teatru în faţă la câteva sute de oameni“. El a pretins că a îmbrâncit-o, deși în filmarea de la incident se vede că-și ia elan și o lovește puternic, cu pumnul, din spate. Din cauza loviturii, femeia s-a prăbușit la pământ.

Declarația preotului-vedetă Calistrat Chifan, care a bătut miercuri o femeie în curtea bisericii

„Mare problemă nu s-a întâmplat. Unu. Acolo este un cimitir într-o coastă, unde mai vin enoriaşi din afară şi îşi iau locul. Iar fetele astea au 2-3 locuri şi cred că au deviaţii de comportament sau puţină isterie. Pentru că de când au luat locurile de acolo, au început să creeze un conflict printre credincioşii de la biserică. Şi eu le-am spovedit de câteva ori, că au mama moartă de Covid. Şi s-au dus la un preot mai tânăr, frumușel, dar cuminte… Și eu i-am zis să aibă grijă cu ele. Apoi el s-a dus la o mănăstire şi a stat vreo săptămână acolo că era răcit, şi s-au dus după el. L-au căutat și acasă, la mama lui.

Eu le-am interzis, în paraclis cât stau eu aici şi spovedesc, voi nu mai aveţi ce căuta aici. Eu le-am provocat la discuţii, să vorbim corect.

La un moment dat, au început să agaţe femeile din biserică. Dar ce fel de femei? Femei care au o mai mare apropiere de preoţi. Noi acolo unde spovedim, totul e transparent. Şi le-am spus, aici nu mai intraţi şi atunci s-au luat de Haralambie. Apoi de Petrachim. Şi părintele le-a spus să nu mai filmeze, să nu mai fotografieze. Şi le-au luat la rând, pe o profesoară de matematică i-au stricat oglinda, o alteia i-a spus că de ce pune aghiazma în sticluţă… După aia s-au luat de unul domn Bogdan care cânta la strană…

Eu le-am zis, călugării nu se însoară, nu fac copii, să se ducă, că mai sunt bărbați în oraș.
Şi au zis că mă dau în judecată că le-am stricat imaginea. Una a zis că mă dă în judecată, că e magistrat din ăsta… Şi apoi au început să scoată oamenii din Biserică.

Mi-e jenă de ele, că sunt două femei cu probleme de comportament… Dumnezeu să le lumineze!

Aseară au scos o avocată din biserică de la Maslu, şi i-au spus ‘Cârpo, o să ştergem cu tine pe jos! Iar ai venit?’

Eu citeam moliftele sfântului Vasile şi era clar că erau pregătite de isterie. Şi eu le-am explicat cele 4 puncte conform legiii pe care ele le încălcau. Că nu au voie să filmeze, să se ia de lume, să jignească persoane. Și mi-au zis ‘Ştii tu, gunoiule, legea!’

Și au început să mă filmeze. Şi am luat o pe una şi am împins-o. Şi au ieşit afară şi mi-au spus că mă blesteamă.

Eu m-am dus în continuare la spovedit, şi între timp a venit agentul de poliţie, chemat tot de ele. Şi oamenii care erau acolo au dat declaraţii. Dar ele au mai făcut scandal şi în altă parte. Că ele au reclamat că nu e drept dealul în cimitir.

Eu am crezut că e o chestie banală, nu ştiam că a ajuns şi pe aici.

Nu vreau să acuz pe nimeni, poate să fie şi un aranjament sau o simplă coincidenţă.

Facem teatru în faţa oamenilor şi nu a mai călcat de atunci. Am 60 de ani, tu eşti o mucoasă, nu sunt bărbatul tău. Vii în ograda manăstirii şi ţii autoritate tutelară de stăpân. Dumnezeu să o ierte şi cei ce s-au uitat să nu creadă vreo prostie. Nu sunt agresiv, sunt cel mai paşnic om, dar mă scoţi din papuci dacă eşti aşa. Aseară şi-a întrecut limita. Dacă nu-mi punea piedica sora sa, nu reacţionam nici eu. Sor-sa mă filma cu telefonul mobil şi ea a încălcat toate regulile mănăstirii. Oamenii s-au bucurat şi au zis că dau toţi declaraţii.

Mai multă lume a avut tangenţe cu ele. Sunt uşor deviante, sunt două suflete nevinovate. Dar până la ce limită poţi răbda. Când faci chestii obraznice, doreşti să spurci imaginea mănăstirii. Vii tu o măciucă nemăritată să faci teatru în faţă la câteva sute de oameni. Ce să discut eu cu ea? Eu le-am zis doar să nu filmeze. Ce e prea mult strică. Mai mult a fost ficţiune”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Șoșoacă, Severin, Prodanca și soția sputnikă a lui Gelu Voican Voiculescu au sărbătorit la Ambasada rusă, alături de obraznicul ambasador Kuzmin

* VIDEO. Putinism carpatin. Turcescu: „Să se termine cumva, chit că Ucraina va pierde niște teritorii! Dă-le naibii de teritorii! Asta-i viața”. Cristoiu: „Dă-o dracu’ de bucată de pământ, că oricum nu era a ucrainenilor, aia-i rusofonă!”

* Ucrainenii au eliberat orașele-cheie Snihurivka și Kiselivka – ultimul, aflat la 15 kilometri de Herson. Rușii se retrag peste tot

* VIDEO. Zelenski a anunțat oficial cele 5 condiții ale Ucrainei pentru pacea cu Rusia. Retragerea totală de pe teritoriul țării, despăgubiri de război și judecarea criminalilor – printre cerințe

* Generalul Ben Hodges: „Putin va pierde bătălia decisivă pentru Crimeea la vară. Iar până la sfârșitul lui 2023 va pierde bătălia internă pentru Kremlin”

* Trădătorul Stremousov, numărul 2 în administrația pro-rusă din Herson, a murit „într-un accident de mașină”! Colaboraționistul era vânat de partizanii ucraineni

* Beizadeaua lacomă de la ICR Londra, al cărei moft e să-i plătim chirie 7.500 de euro pe lună, e „directoarea lu’ Firea”. Fiică de căpetenie masonă, și-a falsificat CV-ul și a furat bani de la Teatrul Bulandra, înainte de a fi dată afară de actori

* VIDEO. Preotul AUR-ist Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni, a bătut o femeie. Pervers, acesta a lovit-o pe la spate, cu pumnul, trântind-o la pământ

4 COMENTARII

 1. Mortii ma-sii de gunoi uman. A lovit cu putere in spate o femeie. Cum a sunat spinarea aleia, infiorator. Si mai are tupeul nemernicul sa mai si spuna ca este o „maciuca” adica o p..la. Mergeti prostilor in continuare la jegurile astea in sutana sa va spovediti. Faceti-va intermediari intre voi si D-zeu cand toti aveti divinul in interior. Mai zilele trecute un alt mizerabil umbla cu mana prin pantalonii uneia. Mari duhovnici ce sa-ti spun. Ce fac ei acolo o poate face cu usurinta unul care are experienta de relatii cu clientul. Asculti si dai sfaturi, „da fata mea, mergi si da-te cu capul de tocul usii de zece ori, stai pe nuci si gata, hopa sus, precurvia a trecut prin minune!

 2. E, da, uite asta limbaj „cuviincios” de preot crestin ortodox care, teoretic, trebuie sa iubeasca toata lumea. Asa dragoste fata de semenii sai mai rar gasesti. Si are atatia adepti care-l urmaresc. Asta-i minunatul popor roman, iubitor de batausi propovaduitori de Dumnezeu. Din ce natie lipsita de orice fel de repere fac parte!

 3. Omul are probleme mari la mansarda. Si nu de azi de ieri, ci de cel putin 20 de ani. Timp in care i s-au trecut cu vederea nenumarate abateri. Ca si fostului psihopat sef de la Husi. Sau ca prezentului psihopat sef de la Constanta.

  Pe de alta parte e foarte bine asa. BOR devine subiect de dispret si ironii, ramane populata de nebuni si curve.

  Astfel oamenii normali si cu inteligenta medie vor lua distanta si nu vor mai fi infectati (la propriu si la figurat). Cat despre oile domnului? Eh, asta este. Nu poti salva prostul de el insusi.

  De multe ori am convingerea ca oile sunt mai intelepte. Oaia nu se lasa mulsa, tunsa, belita si prajita de buna voie. Prostul in schimb… e mandru nevoie mare de treaba asta.

  Circ penibil. Nebuni si curve in mediul lor natural. Pastrati distanta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here