Povestea militarului rus trimis pe front cu un glonț în cap. S-a prezentat la spital cu dureri puternice și hipertensiune arterială, dar a venit „mobilizarea parțială” și l-au luat cu arcanul

0
1673
Feodor Vaniukov - militar și decedat

Regimul autocratic de la Kremlin, coordonat de dictatorul Vladimir Putin (70 de ani), și-a pierdut complet rațiunea prin toate mutările pe care le face în așa-zisa „operațiune militară specială” declanșată pe 24 februarie pentru a „denazifica” și „demilitariza” Ucraina. A trimis pe front un militar „mobilizat parțial”, deși, înainte de înrolare, acesta s-a prezentat la spital cu dureri puternice și hipertensiune arterială.

În urma investigațiilor, medicii au constatat că recrutul Feodor Vaniukov (35 de ani) avea de fapt un rest de glonț în cap, cu o sarcină de radiație de 2,3 mZv. Examinarea CT (Computer Tomograf) s-a făcut pe un Canon Aquilion 80. Pe foaia de observație stă scris: „Subcutanat în regiunea parietală dreaptă se vizualizează un corp străin circumferențial cu o densitate metalică pronunțată (glonț) cu dimensiunile 7×6 mm”.

Nimeni n-a mai ținut cont de starea recrutului, care a fost trimis în linia întâi. După 9 zile a murit

Dezvăluirile incredibile au apărut inițial în publicația rusă „Curier Sreda” („Curierul de miercuri”). Apoi, blogger-ul militar Necro Mancer a postat pe Twitter și dovada care atestă că „cmobikul” Vaniukov se confrunta cu grave probleme de sănătate.

Originar din Soci, stațiune la Marea Neagră din regiunea Krasnodar, Feodor Vaniukov a efectuat controlul medical la data de 13 septembrie, dar, după decretarea „mobilizării parțiale” pe 21 septembrie, nimeni n-a mai ținut cont de starea lui, fiind trimis chiar în prima linie, în zona de luptă a districtului militar de nord.

Invadatorul rus n-a rezistat prea mult timp pe câmpul de bătălie. Ajuns pe 28 septembrie în Ucraina, Vaniukov a decedat la data de 7 octombrie, adică după numai 9 zile. Pe 25 octombrie, soția sa, Polina Vaniukova, și-a vărsat off-ul pe rețeaua de socializare Instagram, lansând acuze la adresa maiorului din unitatea militară Molkino.

„Maiorul unității militare Molkino ne-a sunat și ne-a lansat amenințări persistente. Nu i-a fost jenă că soțul meu era pe perfuzii, a avut două crize de epilepsie”

Operație amânată. „Glonțul era mai vechi. Feodor trebuia să se opereze încă din primăvară, dar a fost nevoit să semneze un nou contract cu armata. Apoi, pe front, a început să aibă din nou dureri din cauza acelui glonț. I-a crescut și tensiunea arterială.”

RMN refuzat. „Pe 1 septembrie a venit în vacanță și a început să fie examinat într-o clinică privată. I s-a refuzat un RMN din cauza metalului din cap. S-a deplasat la policlinica raională, unde a fost diagnosticat cu o comoție și s-a confirmat încă o dată prezența unui glonț în cap.”

Amenințările maiorului. „În tot acest timp, maiorul unității militare Molkino ne-a sunat, pe el și pe mine, și ne-a lansat amenințări persistente. A spus: «Va trebui să chem poliția militară asupra dumneavoastră». I-a zis soțului să părăsească spitalul și să meargă la un spital militar… Nu i-a fost jenă că soțul meu era pe perfuzii. În spital a avut două crize de epilepsie.”

Revoltă zadarnică. „Feodor nu a avut timp să se retragă din armată. După anunțul mobilizării, soțul a fost trimis în «operațiunea specială» pe 28 septembrie. A murit pe 7 octombrie. Mi-am pierdut soțul, iar trei copii – pe tatăl lor. L-au îngropat cu toate onorurile, așa cum a vrut.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Putinism carpatin. Turcescu: „Să se termine cumva, chit că Ucraina va pierde niște teritorii! Dă-le naibii de teritorii! Asta-i viața”. Cristoiu: „Dă-o dracu’ de bucată de pământ, că oricum nu era a ucrainenilor, aia-i rusofonă!”

* VIDEO. Frăția putinistă dintre Radu Moraru și Diana Șoșoacă trece la un nou nivel: cei doi cântă și dansează ca doi îndrăgostiți! 145 de secunde penibile, 20 de poze caraghioase

* Șoșoacă, Severin, Prodanca și soția sputnikă a lui Gelu Voican Voiculescu au sărbătorit la Ambasada rusă, alături de obraznicul ambasador Kuzmin

* VIDEO. Zelenski a anunțat oficial cele 5 condiții ale Ucrainei pentru pacea cu Rusia. Retragerea totală de pe teritoriul țării, despăgubiri de război și judecarea criminalilor – printre cerințe

* Generalul Ben Hodges: „Putin va pierde bătălia decisivă pentru Crimeea la vară. Iar până la sfârșitul lui 2023 va pierde bătălia internă pentru Kremlin”

* Trădătorul Stremousov, numărul 2 în administrația pro-rusă din Herson, a murit „într-un accident de mașină”! Colaboraționistul era vânat de partizanii ucraineni

* Beizadeaua lacomă de la ICR Londra, al cărei moft e să-i plătim chirie 7.500 de euro pe lună, e „directoarea lu’ Firea”. Fiică de căpetenie masonă, și-a falsificat CV-ul și a furat bani de la Teatrul Bulandra, înainte de a fi dată afară de actori

* Popa Calistrat: „Vii tu, o măciucă isterică nemăritată, să faci teatru în faţa la 500 de oameni?”. Preotul AUR-ist s-a furișat pe la spate și a lovit femeia cu pumnul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here