joi, mai 30, 2024
AcasăNewsSenatorii PSD-PNL, chiul în masă la discuția cu ministrul Finanțelor despre uriașele...

Senatorii PSD-PNL, chiul în masă la discuția cu ministrul Finanțelor despre uriașele împrumuturi externe ale României! Explicația: ieri a fost 8 martie și s-au prelungit chiolhanurile

-

Comportament absolut stupefiant al parlamentarilor din coaliția PSD-PNL joi, în Senat, unde membrii acestor partide au absentat în masă la discuțiile cu ministrul Finanțelor despre împrumuturile de zeci de miliarde de euro făcute de România, despre datoria publică, politica fiscală și perspectivele țării. Jurnalistul Cristian Andrei, de la Libertatea, a scris despre șocanta lipsă de interes a parlamentarilor puterii față de problemele reale ale României, fotografiind și băncile din Senat goale timp de 60 de minute, cât a durat „Ora Guvernului“.

Ministrul Adrian Câciu (49 de ani), masonul propulsat de Dan Voiculescu cu mâna PSD la Ministerul Finanțelor, a venit pentru unul dintre cele mai necesare exerciții democratice – convocat pentru discuții cu parlamentarii. La „Ora Guvernului“ nu e vorba de o ședință unde se votează ceva, ci se dezbat lucruri de maximă importanță pentru politicile publice în România. Ministrul dă explicații la întrebările parlamentarilor, aceștia iau cuvântul și își spun punctul de vedere.

În acest caz, este vorba despre lucruri extrem de importante – împrumuturile externe explozive făcute de Guvernul PSD-PNL (de circa 30 de miliarde de euro pe an), politica de taxe și impozite, taxa de solidaritate, datoria publică etc.

50 de senatori din totalul de 136. Restul erau „pe teren“, la „activități de 8 martie“, deși ședința despre starea finanțelor României avea loc a doua zi, pe 9 martie!

Numai că, notează „Libertatea”, din totalul de 136 de senatori, la începutul ședinței se aflau în bănci mai puțin de 40! În timpul ședinței nu s-au aflat niciodată în sală mai mult de 50 de persoane.

- Advertisement -

Cu această ocazie s-a demonstrat și cum se fraudează sistemul prin care se contabilizează prezența parlamentarilor la lucrări, deoarece oficial s-au înregistrat 70 de senatori, deși în realitate au fost maximum 50.

Grupul parlamentar cel mai interesat de discuțiile privind finanțele României s-a arătat cel al USR, care a avut la ședință 17 dintre cei 22 de senatori ai săi – adică mai bine de o treime din totalul parlamentarilor prezenți.

PSD și PNL au lipsit aproape complet. Fostul premier liberal Florin Cîțu a fost printre foarte puținii senatori ai coaliției de guvernare interesați de ce se întâmplă cu finanțele țării. Acesta a dat din umeri când a fost întrebat unde sunt ceilalți: „Nu știu de ce au lipsit colegii mei. Asta e!”.

- Advertisement -

Cîțu l-a desființat pe masonul Câciu, pus de PSD la Finanțe: „Să le explicați românilor de ce în 5 ianuarie 2023 ați fost de acord să ne împrumutăm la dobânzi mai mari cu 1% decât Ungaria, care avea condiții economice foarte proaste“

Daniel Fenechiu, liderul senatorilor PNL și personajul care a recunoscut că primește pe e-mail, de la persoane din afara Parlamentului, inițiative legislative gata scrise și semnate, a spus că liberalii au chiulit cu acordul său, deoarece ieri a fost 8 martie și era nevoie de ei „în teritoriu“ – un fel de a spune că le-a dat liber să chefuiască și a doua zi după Ziua Femeii.

Replica lui Fenechiu a fost halucinantă: „Eu, ca lider de grup, le-am dat acordul să-și vadă de treabă în teritoriu, nu avea sens să boicotez activitățile din teritoriu. Nu am avut altă soluție. Toți am crezut că amânăm audierea lui Câciu. Cei care au dorit să-l asculte erau de la USR, noi putem să-l auzim în coaliție”.

Liderul senatorilor PNL a spus direct că, pentru el, „activitățile“ (adică, în traducere, petrecerile) „în teritoriu“ de Ziua Femeii erau mai importante decât discuția din Parlament despre finanțele României.

Aceeași scuză au avut-o și cei de la PSD: ieri a fost 8 martie, Ziua Femeii, și nu li se putea cere parlamentarilor să-și întrerupă „activitățile“ prelungite ca să vină la muncă. Senatorul Radu Oprea a spus, nici mai mult, nici mai puțin, decât că „Ora Guvernului este un eveniment al opoziției“!

Paradoxal, cel mai dur critic al ministrului de Finanțe a fost un partener de coaliție, fostul premier Florin Cîțu. Acesta l-a desființat, pur și simplu, pe Adrian Câciu, care începuse arogant, spunând că „finanțele nu sunt pentru oricine“. Florin Cîțu, economist de profesie și fost ministru de Finanțe, l-a pulverizat pe ministrul PSD: „Domnule ministru, e un curaj să veniți în fața românilor după ce ați avut cel mai dezastruos mandat la Finanțe, cu dobânzi de 30 de miliarde de lei. Trebuie să le explicați românilor de ce în 5 ianuarie 2023 ați fost de acord să ne împrumutăm la dobânzi mai mari cu 1% decât Ungaria, care avea condiții economice foarte proaste. Puteați anula, știați că Ungaria s-a împrumutat mai ieftin!“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Restaurația statului mafiot: dosare compromise, achitări scandaloase. Deviza lui Dan Voiculescu, transformată în realitate de regimul Iohannis

* FOTO. Aeronava de lux închiriată pentru zborul lui Iohannis spre Tokyo a făcut un ocol până la Sibiu, ca s-o ia și pe „doamna Carmen”!

* Încă un narativ violent anti-occidental: chemări la boicot contra francezilor de la Auchan, după ce polițistul Godină s-a plâns că a ajuns să-și scaneze singur produsele, mințind că au fost dați afară casierii

* Firea s-a făcut din nou de râs: a furat un citat din scriitoarea Virginia Woolf, dar a confundat zăvorul cu șurubul!

* Ministrul PSD de la Finanțe zice că nu mai e nevoie de reforma pensiilor speciale, chiar dacă ele ne costă 2,5 miliarde de euro în acest an și ne lasă fără miliardele din PNRR!

* Doar în ultimele două luni, Guvernul Ciucă a înființat 26 de noi posturi la Secretariatul General, cu salarii medii de 14-16.000 de lei pe lună!

* O nouă rușine a justiției române: Crin Bologa – de la șefia DNA, direct la pensie, la 51 de ani! Pensie specială, de peste 5.000 de euro pe lună

* S-a speriat Ghiță că-i poate fi închisă televiziunea din cauza propagandei pro-ruse „dirijată” de Ciutacu? Comunicat umil-mincinos: RTV își cere scuze, se declară „atașată valorilor europene” și asigură că „astfel de situații nu se vor repeta”

* Turcescu: „PMP – partid mic, cu mulți tâmpiți”. Adoptat de clanul Pandele-Firea și îndrăgostit de AUR, Colonelul scuipă unde a lins

* Rușii au pregătit în Turcia lovitura de stat din Moldova. 80 de bărbați au fost instruiți să provoace dezordine și să genereze conflicte de stradă. Filmați la revenirea în Chișinău, agitatorii au devenit agresivi

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -