vineri, mai 24, 2024
AcasăRăzboi în Ucraina„Asta e «pacea» voastră? Armata rusă să ne treacă granițele cu tancul,...

„Asta e «pacea» voastră? Armata rusă să ne treacă granițele cu tancul, să ne omoare copiii, să ne violeze femeile și să ne distrugă casele? Nu vă e rușine?” – Discurs magistral al ministrului de Externe slovac, în urletele „pacifiștilor“ rusofili

-

Un episod memorabil a avut loc luni, 6 martie, în orașul slovac Michalovce, unde ministrul de Externe al acestei țări, Rastislav Kacer, a înfruntat, într-o dezbatere cu public, grupuri de „pacifiști“ rusofili, care cereau ca țara să nu mai ajute Ucraina. Rastislav Kacer s-a enervat în fața urletelor și huiduielilor din sala acaparată de un desant al propagandiștilor ruși – un fel de echivalent slovac al AUR în România – și le-a strigat că se comportă ca niște babuini. Dezbaterea TV a degenerat rapid.

Incidentele au avut loc într-o emisiune de televiziune desfășurată sub titlul „Anul războiului rusesc împotriva Ucrainei”, moderată de jurnalista Gabriela Kajtarova, de la TV Markiza. Tema de dezbatere: consecințele pentru Slovacia și Estul Europei ale invaziei rusești în Ucraina, dar și oportunitățile care se ivesc în perspectiva proiectatei reconstrucții a țării.

Invitați au fost Rastislav Kacer, ministrul Afacerilor Externe și Europene, și Jaroslav Nad, ministrul Apărării din Slovacia.

În sală au fost prezenți membrii grupului rusofil „Oamenii Păcii”, cei care sub pretextul „rezolvării pașnice” a „conflictului din Ucraina” cer să se suspende ajutorul acordat acestei țări în fața agresiunii rusești. Grupul de „AUR-iști slovaci” a întrerupt dezbaterea în repetate rânduri prin strigăte, fluierături și huiduieli.

- Advertisement -

În fața acestui asalt, ministrul de Externe slovac nu s-a arătat intimidat. A pus mâna pe microfon și le-a răspuns propagandiștilor ruși într-un mod cât se poate de dur. Rastislav Kacer a repus lucrurile la locul lor, arătând că actuala susținere pentru Ucraina este singurul mod de a opri Rusia, care nu face niciun secret din intenția de a ajunge până la Canalul Mânecii.

În timp ce, în sală, rusofilii urlau și strigau măscări, ca într-un ritual de exorcizare a propagandei putiniste în direct, Rastislav Kacer arăta că ocuparea Ucrainei ar însemna aducerea Rusiei la granițele Slovaciei și perspectiva ca dramele din orașele ucrainene să se repete în propria țară, cu tancurile rusești pe străzi, femei violate, copii uciși și case bombardate.

- Advertisement -

Mai jos, magistralul discurs al ministrului slovac Rastislav Kacer. Traducerea textului îi aparține lui Oliver Andone, iar fragmentul poate fi văzut pe contul de Twitter al lui Costin Andrieș, editor la site-ul În Linie Dreaptă.

Rastislav Kacer: „Este aceasta dorința voastră, de a vedea în Slovacia o armată rusă așa cum o vedem azi în Ucraina? Asta vreți, aceasta este «pacea» voastră? De asta ați venit azi aici, să țipați ca o turmă de babuini?”

„Cum v-ați simți, cei care vă comportați atât de vulgar azi, ați fi fericiți dacă războiul ar avea loc în Ungaria, la 5 kilometri de granița noastră? Nu-mi pot imagina așa ceva. Interesul nostru este să facem tot ce putem pentru a menține acest conflict cât mai departe de granițele noastre. Și nu există altă cale de a face asta decât așa cum o facem acum.

Este în interesul nostru, vă întreb, este în interesul nostru să ne învecinăm cu Rusia, care nu face niciun secret, și afirmă public că vrea să ajungă la Berlin, Bruxelles și Canalul Mânecii? Este aceasta dorința voastră, de a vedea în Slovacia o armată rusă așa cum o vedem azi în Ucraina? Asta vreți, aceasta este «pacea» voastră? Cu armata rusă care ne invadează cu tancuri, trece peste granița noastră și ne ucide copiii, ne violează femeile și ne distruge casele? Aceasta este pacea voastră? De asta ați venit azi aici, să țipați ca o turmă de babuini? Nu vă este rușine? Acesta este patriotismul vostru?”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Restaurația statului mafiot: dosare compromise, achitări scandaloase. Deviza lui Dan Voiculescu, transformată în realitate de regimul Iohannis

* FOTO. Aeronava de lux închiriată pentru zborul lui Iohannis spre Tokyo a făcut un ocol până la Sibiu, ca s-o ia și pe „doamna Carmen”!

* Încă un narativ violent anti-occidental: chemări la boicot contra francezilor de la Auchan, după ce polițistul Godină s-a plâns că a ajuns să-și scaneze singur produsele, mințind că au fost dați afară casierii

* Firea s-a făcut din nou de râs: a furat un citat din scriitoarea Virginia Woolf, dar a confundat zăvorul cu șurubul!

* Ministrul PSD de la Finanțe zice că nu mai e nevoie de reforma pensiilor speciale, chiar dacă ele ne costă 2,5 miliarde de euro în acest an și ne lasă fără miliardele din PNRR!

* Doar în ultimele două luni, Guvernul Ciucă a înființat 26 de noi posturi la Secretariatul General, cu salarii medii de 14-16.000 de lei pe lună!

* O nouă rușine a justiției române: Crin Bologa – de la șefia DNA, direct la pensie, la 51 de ani! Pensie specială, de peste 5.000 de euro pe lună

* S-a speriat Ghiță că-i poate fi închisă televiziunea din cauza propagandei pro-ruse „dirijată” de Ciutacu? Comunicat umil-mincinos: RTV își cere scuze, se declară „atașată valorilor europene” și asigură că „astfel de situații nu se vor repeta”

* Turcescu: „PMP – partid mic, cu mulți tâmpiți”. Adoptat de clanul Pandele-Firea și îndrăgostit de AUR, Colonelul scuipă unde a lins

* Rușii au pregătit în Turcia lovitura de stat din Moldova. 80 de bărbați au fost instruiți să provoace dezordine și să genereze conflicte de stradă. Filmați la revenirea în Chișinău, agitatorii au devenit agresivi

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -