Șeful ISU Dobrogea a murit de Covid-19. În decembrie urma să fie avansat general. Mai multe cadre ale instituției sunt infectate cu coronavirus

0
2353
Daniel Gheorghe Popa

Inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea, colonelul Daniel Gheorghe Popa, a decedat miercuri, ca urmare a infectării cu virusul SARS-CoV-2. El fusese diagnosticat în urmă cu câteva zile, la Constanța, ca fiind bolnav de Covid-19. Era internat la Institutul de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Bucureşti.

Din cele comunicate de autorități, Gheorghe Popa a murit pe patul spitalului, după ce a fost infectat cu noul coronavirus. Pentru salvarea sa, persoanul medical a depus eforturi disperate, însă virusul a făcut ravagii în organism.

Colonelul Popa a fost internat iniţial la spitalul din Constanţa, însă starea sa s-a agravat. A fost transportat cu elicopterul la Institutul de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Capitală, dar viaţa nu i-a mai putut fi salvată.

Mai multe cazuri de militari infectaţi la ISU Dobrogea

Duminică, 1 noiembrie, ISU Dobrogea comunica: „Domnul inspector-şef este internat într-un spital din Bucureşti, starea dumnealui fiind una stabilă şi atent monitorizată de cadrele medicale. Suntem alături de dumnealui, cât şi de toţi ceilalţi afectaţi de acest virus, şi le dorim multă sănătate. În prezent, comanda inspectoratului este asigurată de dl. colonel Ionel Roşca, iar capacitatea operativă a instituţiei nu este afectată.”

În cadrul ISU Dobrogea sunt mai multe cazuri de militari infectaţi cu SARS-CoV-2, așa cum a anunțat instituția printr-un nou comunicat de presă: „Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa este una dintre instituţiile care pe plan local asigură linia întâi în lupta cu virusul Covid-19. În acest context, 10 cadre ale inspectoratului, printre care și domnul inspector-şef, au venit în contact cu acest virus şi s-au dispus măsuri medicale pentru fiecare în parte. Capacitatea operaţională nu a fost afectată de cazurile confirmate, activitatea inspectoratului se desfăşoară în continuare în parametrii optimi de răspuns în cazul producerii unor situaţii de urgenţă”.

Urma să fie avansat general în decembrie

Daniel Gheorghe Popa s-a născut pe 26 iunie 1963, în Călăraşi. Din 2016 este şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea”, cu sediul comandamentului la Constanța. Anterior acestei funcţii, a fost inspector-şef II la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” din judeţul Călăraşi.

Colonelul Popa a absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri Activi ai Ministerului de Interne, arma Pompieri, în anul 1985. Deținea o diplomă de master, în specializarea „Drept internaţional şi comunitar”, obţinută la Universitatea „Nicolae Titulescu” Bucureşti – Facultatea de Drept. Între anii 1993-1998 a studiat Dreptul la Universitatea Bucureşti.

Colonelul Gheorghe Popa, care în luna decembrie urma să fie avansat la gradul de general, împlinise 57 de ani în luna iunie. După 12 ani în care s-a aflat la conducerea ISU Călăraşi, în vara anului 2016, col. Daniel Gheorghe Popa a fost detaşat să asigure comanda unităţii la ISU Dobrogea. El a ocupat din anul 2001 funcţia de comandant al Grupului de Pompieri din Călăraşi, iar din anul 2004 a deţinut funcţia de inspector-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi.

Despre profesia sa, col. Daniel Gheorghe Popa spunea că este prima lui dragoste şi aşa va rămâne pentru totodeauna. „Acestă meserie are un caracter profund umanitar, pentru că salvăm viaţa omenilor. Este ceea ce ştiu eu să fac, de 30 de ani  fac numai lucrul acesta. Nu neapărăt comandă, ci numai la Pompieri şi numai în Călăraşi. Este o profesie care mi-a plăcut şi chiar dacă am avut ocazia să o schimb, nu am vrut”, declara col. Popa într-un interviu pentru presa locală din Călăraşi, în anul 2015.

În plan familial, col. Popa era căsătorit și avea un fiu.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Încă un deputat PSD condamnat pentru corupție! 6 ani de închisoare pentru o șpagă de 400.000 de euro, trafic de influență și spălare de bani

Superbă trezire a Basarabiei: Maia Sandu (36,15%) câștigă turul 1 în fața lui Igor Dodon (32,62%) și e favorită în finală!

Apelul unui polițist către bugetarii care cer “spor de Covid”: “Cu ce suntem noi mai expuși decât șoferii de taxi, ospătarii, casierii și bătrânii care vând în piață? Vă spun eu, cu absolut nimic!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.