Prăbușirea profesorului Robu: a tăiat cabluri, a primit tăieri la vot

0
1245
Ionuț Nasleu - Nicolae Robu

Profesorul Robu și-a acceptat cu chiu, cu vai înfrângerea în fața tânărului USR-ist Dominic Fritz. Oficial, s-a recunoscut învins doar în fața microfoanelor și a camerelor de luat vederi. Pe la spate, însă, a închis ochii atunci când colegii săi de partid din Timiș i-au contestat rezultatul noului primar.

Culmea, pe Fritz nu l-au bălăcărit PSD-iștii, nu ei i-au spus că nu-i român și că nu are domiciliul în orașul de pe Bega, ci tocmai „amicii” din coaliție. Mai precis, un membru PNL, Monica Hărmănescu (dascăl la Universitatea de Științe Agricole „Banatul”), și un fost DJ la Radio Timișoara, Călin Petrescu (conform site-ului tion.ro, un apropiat al sinistrului personaj Ionuț Nasleu, dat afară din PNL pentru jigniri de netolerat la adresa evreilor, dar și la cea a președintelui Klaus Iohannis și a premierului Ludovic Orban).

Cei doi s-au asociat în acest demers ridicol cu partidul surogat ALDE, creat de penalul Călin Popescu Tăriceanu. Al treilea contestator: avocatul Adrian Popescu, candidat din partea ALDE la Primăria Timișoara. Judecătorii i-au pus, cum era firesc, cu botul pe labe, validându-l pe Fritz în funcția de primar. N-ar fi putut să fie altfel: conform legii, Fritz avea dreptul să candideze ca cetățean european, fără să aibă nevoie de cetățenia română.

În secolul 21, într-o Românie integrată de 13 ani în Uniunea Europeană, e absolut revoltător să adopți tehnici desprinse din gândirea diabolică a lingăului ceaușist Vadim Tudor. În loc să recurgă la asemenea mizerii, nespecifice unor cadre didactice din învățământul superior, Robu și Hărmănescu ar fi trebuit să se uite un pic în trecutul apropiat. La ceea ce s-a întâmplat în 2019.

Unde l-a prins seara zilei de 18 martie 2019 pe Nicolae Robu? Pe stâlp, pe podul „Mihai Viteazul”, în plin centrul Timișoarei, tăind cu zâmbetul pe buze, dintr-o nacelă, cablurile a peste 1000 de abonați. L-a văzut pe Bruce Lee în „Pumnul de Fier” procedând la fel și a zis să încerce și el. Că nu i-ar strica niște „fani” în plus, că imaginea se obține și dintr-un eveniment de impact major. Doar că Bruce Lee a tăiat cablurile dușmanilor săi de moarte, Robu – pe ale votanților care i-au asigurat două mandate!

Chiar dacă era îndreptățit să le ceară socoteală cabliștilor la acea vreme pentru a-și transfera rețeaua în subteran, primarul Robu trebuia să se abțină de la actele de vitejie. Cu siguranță, locul lui nu era acolo, ci în cu totul altă parte. De pildă, dacă ar fi realizat canalizarea prin fonduri europene, așa cum a procedat Emil Boc la Cluj, evita orice conflict: atât cu operatorii de cablu, cât și cu abonații lor.

A preferat, din păcate, să braveze. Iar întreaga operațiune de tăiere a cablurilor s-a întors împotriva sa. Timișorenii nu s-au revoltat, dar nici n-au uitat ce cadou le-a adus în acea seară primarul Robu. Tăieri a vrut, tăieri masive a primit.

În aparență, îți vine să spui: „Ce-i aia 1.000 de abonați?”. Dar la cei 1.000 de abonați se adaugă și familiile lor, rudele lor, apropiații, prietenii, colegii de serviciu, tot felul de cunoștințe. Și uite-așa se poate multiplica de până la 20 de ori cifra 1000.

Diferența dintre Fritz și Robu a fost de peste 20.000 de voturi. Printre cei care i-au tăiat scaunul profesorului Robu la Primărie s-au numărat fără doar și poate „păgubiții” din martie 2019. Dar și aceia care n-au tolerat deloc propaganda aproape deșănțată a fostului șef al PNL Timiș, dusă spre un naționalism exacerbat chiar în timpul campaniei electorale. Cine-i Fritz? Nu e român! Și așa mai departe. Gafa profesorului Robu e cu atât mai mare, cu cât Timișoara a fost, este și va fi un oraș multicultural, populat cu o sumedenie de etnii, de la sârbi, nemți, unguri până la bulgari și ucraineni. În asemenea împrejurări, nu poți folosi discursuri de mult apuse, cele vadimisto-funariste.

Robu nu era un astfel de om. Cineva l-a schimbat în rău. Iar „virusul” din PNL s-a numit Nasleu. Pare inexplicabil cum Robu l-a cooptat în echipa lui, deși Nasleu provenea din PRM-ul lui Vadim Tudor. I-a fost și consilier personal! Cum să ai un asemenea consilier?! Ce sfaturi poți primi de la el? Antisemite, injurioase, șoviniste, de îndemn la revoltă?

Profesorul Robu l-a „uns” pe acest personaj sinistru în funcția de director la Piețe SA în cadrul Primăriei Timișoara. Fostul senator PRM și ofițer SRI a izbutit „performanța” de a îndatora piețele municipalității cu peste 180.000 de euro, așa cum dezvăluia site-ul tion.ro, după ce a cheltuit banii pe tot soiul de chermeze fără fond. Comparativ cu el, Victor Ștefan, fostul șef al tarabelor timișene, lăsase administrația cu un plus de 40.000 de euro.

Legat de Nasleu, „Libertatea” a scris despre chefurile pe care acesta le organiza cu interlopii din Timișoara, unii dintre ei cercetați de DIICOT pentru consum de droguri. Vă vine să credeți sau nu, în acea perioadă, Nasleu nu era doar consilierul personal al lui Robu, ci și responsabil de activitatea Corpului de Control Intern și Antifraudă din Primăria Timișoara.

Profesorul Robu trebuia să fie extrem de atent cu ce personaje se „încuscrește”. Nu de alta, dar PRM-ismul e foarte contagios. Face parte din aceeași categorie cu „ciuma roșie” PSD-istă. De remarcat, „vulpea turbată” Olguța Vasilescu tot de-acolo își trage veninul și tot de-acolo are deprinderi paranoice. Nu ea zicea că „virusul e invenția lui Iohannis”? Ea zicea!

Ce-a spus Nasleu recent despre președintele Iohannis? „Am obosit de Iohannis, urăsc trădătorii, importatorii de spioni”. A zis-o Nasleu, din postura de membru PNL!!! Din postura de șef peste piețele timișene, angajat de primarul Robu cu un salariu lunar de 12.000 de lei pe lună.

Cu oamenii ăștia voia profesorul Robu să mai obțină un mandat la Primăria Timișoara? Se mai miră de ce nu l-au mai votat timișorenii în număr mare? Iată de ce. „Turbarea” PRM-istă e boală grea. Și, din câte se vede, e transmisibilă.

P. S. Înainte să suie pe acel stâlp, profesorul Robu trebuia să mediteze. Nu 37 de ani, atât cât a meditat Sf. Simeon Stâlpnicul, ci măcar 37 de secunde.

CITIȚI ȘI:

Încă un deputat PSD condamnat pentru corupție! 6 ani de închisoare pentru o șpagă de 400.000 de euro, trafic de influență și spălare de bani

Superbă trezire a Basarabiei: Maia Sandu (36,15%) câștigă turul 1 în fața lui Igor Dodon (32,62%) și e favorită în finală!

Apelul unui polițist către bugetarii care cer “spor de Covid”: “Cu ce suntem noi mai expuși decât șoferii de taxi, ospătarii, casierii și bătrânii care vând în piață? Vă spun eu, cu absolut nimic!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here