Șeful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar din București a murit de Covid, la 63 de ani

0
2938

Ovidiu Băjenaru, profesor doctor și șef al clinii de Neurologie din Spitalul Universitar de Urgență București, a murit joi, la 10 zile după ce fusese internat cu coronavirus. Medicul avea 63 de ani.

Dr. Cătălin Cîrstoiu, managerul spitalului, a transmis:

“Tuturor celor cunoscuţi, dar mai ales nouă, personalului medical al SUUB şi, în mod particular, colegilor din Clinica de Neurologie, ne este foarte dificil să vorbim la trecut despre omul, medicul şi profesorul Ovidiu Alexandru Bajenaru.

Cu imensă părere de rău, inevitabilul s-a întâmplat şi d-l profesor Ovidiu Bajenaru nu mai este printre noi, dar spiritul domniei sale va fi prezent în continuare prin urmaşii lui profesionali. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”.

Medicul fusese internat, în urmă cu o săptămână și jumătate, la Institutul „Matei Balș” din București, fiind infectat cu coronavirus. Deși s-au făcut mari eforturi pentru a-l ține în viață, virusul l-a răpus.

Băjenaru a fost șeful Catedrei de Neurologie a UMF “Carol Davila” și membru corespondent al Academiei Române.

Joi s-au raportat în România 1.365 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, 503 pacienți internați în stare critică la terapie intensivă și 44 de decese – între care și profesorul universitar Băjenaru.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Până să-l aresteze pe Rasdaq, Irina Loghin a fost lovită de Covid! Are 81 de ani, iar virusul i-a fost adus de soț și de fiu, de pe litoral

Patron de televiziune: “Respectă infractorii, mă! Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost! Nu are ce căuta în business!” / „Am furat atât de mult ca să vă dau și vouă bani, mă!”

* Cum era studentul Ludovic Orban. Poveste din vremea când actualul premier cânta la chitară, la muncile câmpului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.