Șefi ai companiei Electrica – anchetați pentru corupție și furt de energie electrică! Rețeaua infractorilor cuprindea și afaceriști

1
17975

Șefi ai companiei Electrica au fost luați luni de poliție și de procurorii de la Direcția Generală Anticorupție Prahova la audieri într-un dosar de corupție și de furt de energie electrică, dezvăluie Adevărul, citând surse judiciare.

Angajații companiei care se ocupă de furnizarea energiei electrice au fost duși la sediul Parchetului după ce s-au efectuat numeroase percheziții la persoane din Prahova, Dâmbovița și Buzău. Sunt vizați, scrie într-un comunicat al DGA, inclusiv funcționari publici, angajați ai companiei Electrica – statul român este acționar minoritar important la această firmă.

Sunt vizate mai multe infracțiuni: constituire de grup infracțional organizat, luare de mită, dare de mită, trafic de influență, furt de energie electrică, modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice, executarea și folosirea de instalații clandestine pentru racordare directă la rețea și ocolirea echipamentelor de măsurare, favorizarea făptuitorului, omisiunea sesizării și divulgarea informațiilor secrete de serviciu.

O grupare bine organizată, compusă din proprietari de cartiere rezidențiale și hale industriale, angajați la Electrica și afaceriști interesați să fure curent electric

Adevărul citează polițiști implicați în anchetă care afirmă că unul dintre suspecți, care deține numeroase spații industriale și cartiere de blocuri, găzduia în proprietățile sale instalații clandestine de branșare la energia electrică. Altfel spus, funcționari ai Electrica erau mituiți pentru a ajuta un “dezvoltator imobiliar” să branșeze ilegal blocurile și halele industriale la rețeaua de curent electric!

Un alt membru al grupului căuta afaceriști interesați să-și folosească utilajele mari consumatoare de energie fără să plătească. Aici interveneau relațiile la unul din șefi, funcționar public, care “rezolva” cu avizele necesare punerii în funcțiune a instalațiilor, modificării de putere și branșarea ilegală la sistem.

Grupul Electrica are 3,8 milioane de clienți și acoperă trei zone pentru distribuția energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord. Furnizează energie electrică, întreținere și servicii energetice în toată țara. Din iulie 2014, Electrica a devenit companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra. Statul român rămâne însă un acționar minoritar important în firmă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Păzea, Șoșoacă se înarmează! „De mâine voi face cerere pentru permis de port-armă. Trebuie să mă apăr cumva”

* Atac macabru al lui Roșca Stănescu la adresa lui Orban: „Va trebui să plece de la PNL, cu picioarele înainte sau cu picioarele pe altă parte!”

1 COMENTARIU

  1. Uite pentru bandiții ăștia trebuie să plătim noi ăștia prostii curentul electric mărit !!!.. Paștele ma-mii voastre de bandiți… unde-i boul ăla de la ANRE?…și câți or fi în țară că ăștia,mai grav că unii băieți deștepți chipurile s-au branșat la iluminatul public !!!…toți escrocii din jurul Bucureștiului și-au făcut piscine acoperite încălzite electric cu branșamente la iluminatul stradal!!…dar în fiecare oraș se procedează la fel …sunt curios cat plătește Becali curentul pe lună,sau Adrian Năstase la Cornu,sau unul din Câmpina,sau Nicolae la Brașov,sau …..de fapt ei nici nu sunt consumatori casnici ,ci industriali tot ce consuma se baga pe firme ….și când te gândești că au cate patru, cinci …. case prin toată țara … d-aia se scumpește curentul …la proști… rușine vindem curent electric la preț de cenți și importăm la preț de euroi…. ar trebui anchetat tot sistemul de distribuție al curentului electric din țară….revenim pe această temă ..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here