Secția Specială e condamnată la desființare! Până și ministrul PSD al Justiției susține acest lucru. Ghimpele american din Guvernul PSD: Ana Birchall

2
1522
Întâlnirea Ana Birchall - William Barr a turnat plumb în gurile veninoase ale coruptofililor PSD

Încă un cui bătut în coșciugul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SSIJ), numită și „Secția Specială” sau „SS-Gestapo”. Până și ministrul Justiției din Guvernul PSD, pro-americana Ana Birchall, spune că „nu susține funcționarea în această formă a acestei instituții”.

Recent, Liviu Dragnea a ordonat de la Penitenciarul Rahova, iar Viorica Dăncilă a executat de la Palatul Victoria: Ana Birchall să fie schimbată de la Ministerul Justiției! Manevra a fost dejucată de președintele Klaus Iohannis (tocmai întors de la Washington) și de intervenția directă a Guvernului american în susținerea Anei Birchall.

La trei zile după ofensiva Dragnea-Dăncilă, Ana Birchall s-a întâlnit la Washington cu procurorul general al SUA, William Barr. Acesta și-a arătat susținerea pentru ministrul român al Justiției.

Rămasă în funcție în ciuda durilor anti-justiție din PSD, Ana Birchall a continuat să lucreze la desființarea SS-Gestapo, sinistra secție de justiție politică înființată de predecesorul ei Tudorel Toader.

Astăzi, Ana Birchall a anunțat că grupul de lucru interministerial coordonat de Ministerul Justiției a ajuns la concluzii preliminare legate de Secția Specială. „Sunt două concluzii destul de interesante, care au majoritatea, și niciuna nu susține funcționarea în această formă a acestei instituții”, a spus Birchall.

Ministrul Justiției a mai spus că va face public raportul în maximum două săptămâni.

Declarația Anei Birchall

  • „Din punctul de vedere al ministrului Justiției și al Ministerului Justiției, după cum cunoașteți, acum ceva vreme eu am instituit un grup de lucru interministerial, la nivelul Ministerului Justiției, coordonat direct de către ministrul Justiției, prin care am încercat să aducem la aceeași masă, am cerut puncte de vedere atât de la instituțiile relevante din sistemul judiciar, cât și de la asociațiile profesionale.”
  • „Această analiză a cuprins recomandările GRECO, MCV, Comisiei de la Veneția și alte recomandări, venite inclusiv de la fiecare român care ne-a scris în această perioadă.”
  • „În această perioadă se redactează următorul Raport MCV. Eu vineri am fost și am avut discuții tehnice la Bruxelles.”
  • „Vă spun în premieră: noi terminăm această analiză, acest raport în perioada următoare, sper eu, în maximum două saptămâni. Vă spun din concluziile preliminare că sunt două concluzii destul de interesante, care au majoritatea, și niciuna nu susține funcționarea în această formă a acestei instituții.”
  • „Astea sunt concluziile preliminare. Eu o să fac public acest raport, o să-l pun la dispoziția opiniei publice.”
  • „În baza acestui raport, toate instistuțiile din sistem trebuie să se așeze la masă și să vină cu soluțiile care să asigure exclusiv buna funcționare a sistemului judiciar. Fără patimă, fără orgolii, fără idei preconcepute, ci pur și simplu profesionist și responsabil, pentru că aici vorbim inclusiv despre imaginea României și în relațiile pe care le are instituțional cu anumiți parteneri.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cum putem scăpa de PSD în 3 pași și 15 luni, plecând de la dorința lui Moise Guran: „Să scăpăm odată de acest blestem!”

VIDEO. Ultimele ore ale Alexandrei. La reconstituire, anchetatorii au făcut focul, iar Dincă a pus lemne sub butoi. O polițistă a jucat rolul Alexandrei, iar la ardere a fost folosit un manechin

VIDEO. Priviți aceste imagini! „Unchiul” Cumpănașu are privire de nebun și răcnește gutural. Gura lui lucrează ca o pompă de desfundat WC-uri

VIDEO. Cumpănașu, furios că nu e păzită de jandarmi și mama sa, când strânge semnături! Se simte spionat, zice că renunță la protecția Jandarmeriei. Urlă că e datoria noastră să-i asigurăm paza, pentru că el luptă pentru popor!

VIDEO. Cumpănașu a mințit: n-a făcut niciun preinfarct, ci a simulat la RTV! Jandarmul care-l păzește a sunat la 112 și tot el l-a dus la spital

Cumpănașu și-a „negociat” drepturile de autor cu soția sa! Rezultatul: 178.000 de euro furați din bani publici

VIDEO. Revanșa reporterului Pro TV: Dragnea l-a chemat la baie, el s-a dus în Teleorman. Ancheta lui Alex Dima, de mare audiență, a putut fi văzută și la Rahova, unde e întemnițat Dragnea

Beizadeaua ucigașă a mai făcut două accidente grave! A distrus trei mașini de lux, în valoare totală de peste 600.000 de euro: Nissan, Ferrari, Aston Martin!

DOCUMENT. Așa arată cetățenia americană a Sorinei! Plus: distracție cu vrăjitoarea. Între timp, televiziunile din România primesc confirmarea ticăloșiei cu care au tratat acest caz

VIDEO. Cum a fost lovit în cap un gorjean, în curtea bisericii, de glonțul tras de un jandarm la 2,5 kilometri distanță

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here