„Locotenenții” lui Bogdan Buzăianu, trimiși în judecată pentru delapidare. Chiar și „băiatul deștept” ar fi vizat, într-un alt dosar, pentru 5 infracțiuni

1
1543

Foștii șefi ai companiei Energy Holding, firma lui Bogdan Buzăianu – cel mai “șmecher” dintre “băieții deștepți” -, au fost trimiși în judecată, de Parchetul General, sub acuzația de delapidare, anunță G4Media, citând surse judiciare.

Costin Răducu Alexandrescu, fost administrator al Energy Holding, și Lavinia Țicu, fosta directoare economică a aceleiași firme, sunt vizați pentru scoaterea nejustificată din conturile firmei a sumei de 59.480.839 de lei (peste 12.000.000 de euro).

Țicu este una și aceeași persoană cu cea care i-a dat lui Radu Budeanu (patronul din acte al publicațiilor Cancan.ro Gandul.ro și ProSport.ro) geanta cu 3,8 milioane de dolari, pentru ca acesta din urmă să i-o “paseze” Elenei Udrea.

Parchetul General menționează într-un comunicat de presă: “Primul inculpat în calitate de administrator și cea de a doua inculpată în calitate de director economic ai unei societăți comerciale, în perioada 19.08.2009-30.04.2010 au transferat în mod nejustificat, fără contraprestație, suma de 59.480.839 lei către o altă societate comercială, prin semnarea ordinelor de plată care au generat șapte transferuri bancare, prejudiciind prin aceasta societatea pe care o administrau și, implicit, creditorii acesteia“.

Energy Holding – la fel ca nenumărate alte “businessuri” ale unor “oameni de afaceri” autohtoni – a mers bine cât a avut contractul avantajos cu o firmă de stat. În 2017, după ce înțelegerea prin care Hidroelectrica livra energie sub prețul de producție a fost reziliat, Energy Holding a intrat în insolvență.

Anul trecut, în iulie, Energy Holding a intrat în faliment.

Însuși Bogdan Buzăianu ar fi vizat într-un dosar pentru 5 infracțiuni

La Parchetul General mai există un dosar, care-l vizează chiar pe Bogdan Buzăianu, scrie G4Media.ro. Acesta ar fi vizat pentru 5 infracțiuni: instigare la evaziune fiscală, instigare la stabilirea cu rea-credință de cătr contribuabil a impozitelor, două infracțiuni de instigare la delapidare, instigare la spălarea banilor.

Buzăianu a renunțat la cetățenia română în 2008, mutându-se în Elveția. Ascensiunea sa se leagă de perioada Guvernului Adrian Năstase (2000-2004), când ministru al Economiei era chiar nașul lui Buzăianu, Dan Ioan Popescu (celebrul “DIP”).

Atunci a semnat Energy Holding cu Hidroelectrica un contract fabulos, de aproape 1.000.000.000 de dolari, dar total defavorabil companiei de stat, care era obligată să livreze energie electrică la un preț atât de mic, încât nici măcar costurile de producție nu erau acoperite.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Eram la Scroviștea, cu soțul meu. Stănescu și Dragnea mi-au cerut amnistia și grațierea”. În cartea ei, Dăncilă susține că, dacă ar fi fost la Guvern pe 10 august 2018, represiunea ordonată de Dragnea și Carmen Dan n-ar fi avut loc

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here