sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNewsIa sfârșit războiul gunoaielor. Clotilde a avut dreptate: prețul era umflat. Romprest...

Ia sfârșit războiul gunoaielor. Clotilde a avut dreptate: prețul era umflat. Romprest acceptă să facă salubritatea în Sectorul 1 la jumătate din prețul inițial

-

Războiul gunoaielor din Sectorul 1 pare să se fi încheiat cu victoria totală a primăriței Clotilde Armand: Romprest a acceptat, într-un acord semnat miercuri cu Primăria, să facă salubritatea în sector la jumătate din prețul cerut inițial, anunță G4Media.ro! Asta înseamnă nu doar că se încheie o criză sanitară începută în noiembrie, ci și că primărița a avut dreptate să reclame că tarifele cerute de Romprest erau exagerate.

UPDATE. Potrivit unei declarații a directorului Romprest pentru SpotMedia.ro, au fost eliminate unele servicii, de aici provenind reducerea din contract. Totuși, potrivit protocolului, Romprest garantează starea de curățenie.

Știrea inițială.

Potrivit surselor G4Media.ro, noul tarif va fi de 10-12 milioane de lei pe lună, cam jumătate față de cel cerut inițial de Romprest, astă-toamnă: 20 de milioane de lei pe lună. Dacă operatorul de salubritate a acceptat acest nivel al tarifării, înseamnă că pentru Romprest este rentabil și strângă gunoiul din Sectorul 1 și pentru 10 milioane de lei. De unde se subînțelege ce profituri colosale s-au făcut până acum pe spinarea bugetului Sectorului 1, percepându-se prețuri de două ori mai mari.

- Advertisement -

Conform sursei citate, un protocol între Romprest și Primăria Sectorului 1 se va semna până la sfârșitul săptămânii, pentru a se stabili condițiile în care se va presta serviciul de salubritate.

Inițial, Romprest a cerut 50 milioane de euro pe an. Acum se mulțumește cu 25-30 milioane

La începutul lui 2021, Romprest a trimit Primăriei Sectorului 1 un buget de cheltuieli cu salubrizarea estimat la incredibila sumă de 240 milioane lei (aproape 50 milioane euro!). Clotilde Armand a refuzat să semneze așa ceva, reclamând că Romprest vrea o treime din bugetul total al Sectorului 1!

A izbucnit un război în toată regula, în care primărița a fost linșată mediatic zi și noapte de posturile TV ale oligarhilor Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță, unde i se reproșa că nu vrea să respecte contractul și că lasă oamenii în mizerie. În paralel, PSD a pornit, cu sprijinul acelorași două televiziuni, o campanie prin care încearcă demiterea primăriței.

- Advertisement -

După 8 luni în care Romprest a forțat mâna primăriței lăsând să zacă gunoiul pe străzi și în care Sectorul 1 s-a umplut de mizerie, conflictul pare să fi ajuns acum la final. În minuta semnată miercuri de cele două părți, Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, a propus un tarif de 10,5 milioane lei/lună (126 milioane lei pe an). Romprest a cerut 12,5 milioane lei/lună (150 milioane lei/an). Așadar, pretențiile operatorului s-au redus la aproape jumătate față de luna ianuarie.

A fost însă nevoie de 8 luni de război mediatic crâncen, șantaj, suferințe ale locuitorilor și mizerie necontrolată pe străzi pentru ca Romprest să accepte să-și facă treaba la un preț decent, apropiat de cel practicat de alți operatori în orașe de mărime similară Sectorului 1.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

Adio, Radu Moraru! Să fii iubit… de medici, că ai mare nevoie! Gânduri la despărțirea de Nașul TV

* Caz grav la Timișoara: pacienți fals vaccinați ajung în stare critică la spital. Unii medici de familie eliberează certificate false pentru o șpagă de 300 de euro

* Un gorjean de 37 de ani, suspect de infecție cu Covid-19, a murit după ce a refuzat testarea și internarea. Nu credea în existența virusului

* Suceveanca Ermina, care refuză să plece din Afganistan, face propagandă pro-talibani, critică Occidentul și jignește presa internațională: „jurnalism înfometat”! Și părinții ei din România și-au pierdut încrederea în judecata ei

* VIDEO. Ultimele clipe din viața comediantului afgan mitraliat și decapitat de talibani pentru că a făcut glume pe seama lor. A continuat să râdă de ei până în ultima clipă

* Scrisoarea a treia de la talibani: „I-ai ajutat pe americani, ești condamnat la moarte!”. Jihadiștii au mințit în privința „iertării generale”

Baronul Oprișan s-a însurat cu fosta sa secretară, pe care a făcut-o directoare la CJ Vrancea. Familia tradițională PSD-istă: el 56 de ani, ea 37, împreună au trei copii din căsătorii anterioare

* A murit o mare sportivă: Ileana Gyulai Drîmbă Ienei, soția lui Emeric Ienei. A fost campioană mondială și dublă medaliată olimpică

- Advertisement -

5 COMENTARII

  • Ca săăă… NU (!!!) apuce să”prindă” „FAKE-NEWS”-urile „LatrinelorTV”, „GuițelorTV” și aleee… P.N.L. (aripa… ȘPĂGUITUL de către „Romprest” — !!! — Burduja, deputat și lider alll… „liberalilor” — Sic!!! — de la Sectorul-I):

   1. PREȚUL/TARIFUL-TOTAL (!!!), ÎNJUMĂTĂȚIT (!!!!!!!!!!!!!!!), care va fi încasat de către „Romprest” a fost stabilit (ACUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!) pentru… ACELEAȘI (!!!!!!!!!!!!!) PRESTAȚII(-SĂPTĂMÂNALE) ale firmei-de-salubritate, adică: RIDICAREA ORICĂRUI GUNOI DIN SECTORUL-I, ÎN… ACELAȘI RITM CA ÎNAINTE!!!

   2. AȘADAR, PENTRU… ACEEAȘI (!!!!!!!!!!!!!!!!) PRESTAȚIE CA ÎNAINTE (de pe vremea… ESCROCULUI de primar P.S.D.-ist Tudorache-„Diamant”!), firma-de-salubrizare „Romprest” va primi o sumă… ÎNJUMĂTĂȚITĂ (adică… CORECTĂ-în-raport-cu-REALITATEA!!!), PENTRU… ACELAȘI-RITM (!!!) DE RIDICARE AL GUNOIULUI, daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!

  • Vorbiți înnn… Modrogan: Clotilde Armand este de la U.S.R.-P.L.U.S. (!!!), ca și MINIȘTRII EXCEPȚIONALI Cătălin Drulă, Stelian Ion etc.!!!

   Ministerul ENERGIEI este ACAPARAT de către… P.N.L.: DEZAMĂGIREA (!) Virgil Popescu este ministru (a fost și-n Guvernul-Orban!!!), iar ministru-secretar-de-stat este un… PROSTĂNAC/INCAPABIL-și-INDOLENT, Niculescu, de-aici, de la CONSTANȚA, PUS DE ORBAN PREFECT, DIN… SECRETAR AL PRIMĂRIEI EFORIE – !!! –, apoi a candidat pentru Senat…, n-a ieșit, dar… NEAMUL-SĂU – este ginere al… UNUIA DIN CELEBRUL TRIB/CLAN-MACHIDONESC BUCOVALĂ – – L-A FĂCUT MINISTRU-SECRETAR-de-STAT!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -