sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăFără categorieDictatorul din Turkmenistan a inaugurat un șantier cu o lopată și o...

Dictatorul din Turkmenistan a inaugurat un șantier cu o lopată și o roabă de aur! Are și o statuie ecvestră tot din aur, dar a făcut și una cu un câine

-

Oricât de bogată este imaginația autorilor de cărți și filme, realitatea o întrece întotdeauna: comedia „Dictatorul”, a lui Sasha Baron Cohen, care a născut indignare la vremea respectivă în țările arabe, devine realitate în Turkmenistan, unde dictatorul Berdîmuhamedov a inaugurat un șantier cu o lopată și o roabă de aur!

Evenimentul s-a produs în aplauzele frenetice ale miniștrilor care scandau, după ce președintele a aruncat în fundație un cilindru, tot de aur, conținând un mesaj.

Președintele pe viață al fostei republici sovietice din Asia Centrală are o fascinație pentru metalul prețios. În urmă cu câțiva ani și-a inaugurat o uriașă statuie, tot din aur, în care e înfățișat pe cal, ținând în mână un porumbel. Motivul: acest lucru i-a fost cerut de popor.

Anul trecut a fost gata o altă statuie gigantică de aur, care reprezintă un câine din rasa Alabay, care-i place dictatorului.

- Advertisement -

La un campionat de haltere organizat în Turkemnistan, Gurbangulî a ținut să inaugureze competiția ridicând o bară de haltere tot din aur.

Gurbangulî Berdîmuhamedov este în funcție din 2007, când i-a succedat la putere unui alt dictator, Saparmurat Niyazov, care în 1991, când s-a destrămat URSS, era prim-secretar al Partidului Comunist din Turkmenistan și a rămas în funcție ca șef al statului. Niyazov a instituit un cult al personalității asemănător cu cele din Uniunea Sovietică a lui Stalin, România lui Ceaușescu sau China lui Mao.

- Advertisement -

Candida de unul singur la președinție, apoi a desființat alegerile proclamându-se președinte pe viață, iar partidul său era singurul din Parlament. În 2005, acesta a închis toate spitalele și librăriile din afara capitalei Așgabat. China era printre foarte puținele țări care-l susțineau.

A murit brusc în 2006, iar în locul său a venit premierul de atunci, Gurbangulî Berdîmuhamedov, care s-a autoproclamat inițial președinte interimar, apoi a câștigat alegerile prezidențiale din februarie 2007 la care n-ar fi avut dreptul să participe.

De atunci, acesta se tot realege la fiecare 4 ani cu peste 97% din voturi. Cultul personalității lui Niyazov a fost înlocuit cu cultul personalității lui Berdîmuhamedov.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

Adio, Radu Moraru! Să fii iubit… de medici, că ai mare nevoie! Gânduri la despărțirea de Nașul TV

* Caz grav la Timișoara: pacienți fals vaccinați ajung în stare critică la spital. Unii medici de familie eliberează certificate false pentru o șpagă de 300 de euro

* Un gorjean de 37 de ani, suspect de infecție cu Covid-19, a murit după ce a refuzat testarea și internarea. Nu credea în existența virusului

* Suceveanca Ermina, care refuză să plece din Afganistan, face propagandă pro-talibani, critică Occidentul și jignește presa internațională: „jurnalism înfometat”! Și părinții ei din România și-au pierdut încrederea în judecata ei

* VIDEO. Ultimele clipe din viața comediantului afgan mitraliat și decapitat de talibani pentru că a făcut glume pe seama lor. A continuat să râdă de ei până în ultima clipă

* Scrisoarea a treia de la talibani: „I-ai ajutat pe americani, ești condamnat la moarte!”. Jihadiștii au mințit în privința „iertării generale”

Baronul Oprișan s-a însurat cu fosta sa secretară, pe care a făcut-o directoare la CJ Vrancea. Familia tradițională PSD-istă: el 56 de ani, ea 37, împreună au trei copii din căsătorii anterioare

* A murit o mare sportivă: Ileana Gyulai Drîmbă Ienei, soția lui Emeric Ienei. A fost campioană mondială și dublă medaliată olimpică

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -