Grecia confirmă 29 de noi cazuri de Covid-19 la turiști din România și Bulgaria. Atenție la ce urmează din 14 iulie!

0
311
Coada de intrare în Grecia de la Kulata a avut, la un moment dat, și 12 kilometri. Prin măsura prezentării testelor se speră la o îmbunătățire a vitezei de intrare în Grecia. FOTO: sursata.ro

Autoritățile din Grecia au confirmat oficial că au depistat 29 de noi cazuri de infectare cu Covid-19 la turiști din România și Bulgaria. Anunțul a fost făcut vineri de Ministerul Afacerilor Externe de la București, care fusese înștiințat pe cale diplomatică de greci.

Aceștia n-au precizat, deocamdată, câți turiști români se află printre cei 29 de bolnavi, contorizându-i la grămadă cu bulgarii.

Din 14 iulie, absolut toți românii care pleacă în Grecia cu mașina trebuie să prezinte la frontiera de la Kulata un test negativ la coronavirus efectuat cu cel mult 3 zile înainte

Pentru a ajuta turiștii care vor să-și petreacă vacanța în Grecia, guvernul de la București a ajuns la o înțelegere cu cel elen (care, la rândul său, vrea să evite intrarea în țară a bolnavilor).

Din 14 iulie, toți românii care se prezintă la punctul de trecere a frontierei bulgaro-grec de la Kulata trebuie să arate un test molecular cu rezultat negativ la Covid-19 efectuat cu cel mult 3 zile (72 de ore) înainte. Cei care nu vor avea acest test la ei nu vor putea intra în Grecia.

După ce România și Bulgaria au înregistrat creșterea abruptă a numărului de cazuri de infectare, numeroase țări ne-au reintrodus pe lista neagră – călătorii veniți de aici sunt obligați să stea două săptămâni în izolare sau caratină.

Spre exemplu, vineri s-au înregistrat 592 de cazuri de noi îmbolnăviri în România, 292 de cazuri în Bulgaria și 60 în Grecia. Joi fuseseră 614 cazuri în România, 330 de cazuri în Bulgaria și 50 în Grecia.

Premierul Orban a cerut prioritate, la prelucrarea analizelor, pentru cei care urmează să plece în Grecia

Grecii au nevoie de turiștii români – o foarte importantă sursă de venit –, dar nu și de virus, așa că au închis 5 din cele 6 puncte de frontieră cu Bulgaria. Din acest motiv, singura trecere – cea de la Kulata-Promachonas – este foarte aglomerată.

Premierul Orban a anunțat vineri că tuturor centrelor acreditate pentru efectuarea de teste Covid-19 li se va cere să proceseze prioritar analizele românilor care urmează să plece în Grecia.

În țara noastră, numărul laboratoarelor acreditate să facă teste pentru Covid-19 a crescut la 120.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

COVID-19. A treia zi de groază: 592 de noi cazuri, după 555 și 614. Topul județelor ca număr de îmbolnăviri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here